Vanavond om 20.30 uur: Club Brugge – KV Kortrijk

Club Brugge opent vanavond om 20.30 uur tegen KV Kortrijk de derde speeldag. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Het seizoensbegin verliep heel verschillend voor beide teams.

Gary Kagelmacher is met zijn ervaring en inzicht één van de sterkhouders bij de Kerels. De Uruguayaanse verdediger speelde als 19-jarige éénmaal bij de hoofdmacht van Real en maakte in 2010 de overstap naar Germinal Beerschot. Hij groeide snel uit tot één van publiekslievelingen op het Kiel en verhuisde na twee sterke seizoenen naar AS Monaco. Kagelmacher dwong met drie goals in 35 wedstrijden mee de promotie naar de Ligue 1 af. Na passages bij Valenciennes, 1860 München en Maccabi Haifa, belandde hij vorig seizoen in Kortrijk.

Een bijzonder scherpe Dion Cools bekroonde zijn invalbeurt op Le Canonnier met de winning goal. De 22-jarige belofteninternational scoorde niet enkel, maar zorgde ook voor extra schwung en diepgang. Hij bewees eerder al flitsend te kunnen infiltreren vanop zijn flank en de tegenstander in de problemen te brengen. Telkens de rechtsachter een doelpunt maakt, wint Blauw-Zwart zijn wedstrijd!

Net als vorig seizoen leidt Wim Smet het streekduel tussen Club en KV Kortrijk in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Dirk Gilon en Jeroen Walschap, Lawrence Visser is de vierde scheidsrechter. Videoref van dienst is Kris Bellon.

KV Kortrijk behaalde tegen Antwerp zijn eerste punt van het seizoen na een 0-0 gelijkspel op de Bosuil. Het team van Glen De Boeck zette een defensief blok neer en doelman Thomas Kaminski (met Beerschot-verleden) pakte uit met enkele knappe saves en hield zijn netten schoon tegen The Great Old. Blauw-Zwart won met 0-1 tegen Excelsior Moeskroen en legde tot nu toe een foutloos parcours af. Nochtans verliep de verplaatsing naar Le Canonnier niet van een leien dakje. Ondanks de numerieke minderheid slaagde Club er toch in om de drie punten mee te graaien dankzij de winning goal van invaller Dion Cools. In de vijf voorbije thuismatchen tegen de Kerels behaalde Blauw-Zwart telkens de zege.

Blauw-Zwart trapt vanavond tegen KV Kortrijk de derde speeldag op gang. De Brugse competitieleider gaat in deze streekderby resoluut voor winst in Jan Breydel! Ivan Leko selecteerde volgende 19 spelers:

Related articles