Vanavond om 20.30 uur: Club Brugge – KV Oostende

Club Brugge ontvangt vanavond om 20.30 uur KV Oostende op de dertiende competitiespeeldag. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Jordi Vanlerberghe wordt dit seizoen door Club uitgeleend aan KV Oostende waar hij herenigd wordt met Gert Verheyen, zijn voormalige coach bij de Belgische U19. De 22-jarige middenvelder die ook in de defensie zijn mannetje staat, speelde dit seizoen het merendeel van de matchen bij de Kustboys. Vanlerberghe die zijn jeugdreeksen doorliep bij KV Mechelen en vorig seizoen naar het Jan Breydelstadion verhuisde, gaat bij KV Oostende op zoek naar extra ervaring en speelminuten op het hoogste niveau.

Ethan Horvath kan tegen KV Oostende voor het eerst dit seizoen onder de lat staan in de Jupiler Pro League. De 23-jarige doelman die uitblonk met enkele cruciale saves in de titelmatch tegen Standard, had een belangrijk aandeel in het behalen van de 15de Brugse landstitel. De enige Amerikaan tussen de lijnen in het 126-jarige bestaan van Club debuteerde twee seizoenen geleden op Mambourg met een assist bij het derde doelpunt van Izquierdo en 1-3 op Mambourg. Horvath speelde eerder voor het Noorse Molde en stond ook al enkele keren tussen de palen bij het Amerikaanse elftal.

Erik Lambrechts leidt vanavond het streekduel tussen Club Brugge en KV Oostende in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Rien Vanyzere en Philippe Vandecauter, de vierde official is Jasper Vergoote.

KV Oostende dat met 15 punten op de negende plaats in het klassement, staat voor een moeilijke verplaatsing naar het Jan Breydelstadion. Afgelopen weekend speelden de Kustboys 0-0 gelijk tegen Lokeren en ook vanavond gaan de West-Vlamingen voor een goed resultaat in het Jan Breydelstadion. Gert Verheyen selecteerde volgende 18 spelers: Ondoa, Dutoit, Tomasevic, Faes, Milovic, De Bock, Capon, Bataille, Nkaka, Banda, Vandendriessche, Vanlerberghe, Coopman, Boonen, Canesin, Sakala, Guri en Zivkovic.

Ondanks het 2-2 gelijkspel tegen STVV blijft de achterstand op competitieleider KRC Genk beperkt tot drie punten omdat ook de Limburgers de punten deelden met Standard (1-1). De Brugse landskampioen gaat vanavond resoluut voor winst tegen KV Oostende met de extra steun van de twaalfde man. Bij winst komt Blauw-Zwart naast KRC Genk dat morgenavond op bezoek gaat bij Antwerp. In de vijf voorbije thuisduels tegen de Kustboys bleven de Bruggelingen telkens ongeslagen: Club behaalde vier thuiszeges en deelde één keer de punten met KV Oostende. Het wordt een blij weerzien met Club-iconen Franky Van der Elst, Gert Verheyen en Hugo Broos. Andere spelers met een blauw-zwart verleden zijn o.a. Lauren De Bock, Sander Coopman, Jordi Vanlerberghe en Brecht Capon.

Club gaat voluit voor winst tegen KV Oostende in het Jan Breydelstadion. Ivan Leko kan niet rekenen op de geblesseerden Letica, Danjuma, Dennis, Vossen en Baiye. De Brugse selectie ziet er als volgt uit: