Vanmiddag om 14.30 uur: Antwerp - Club Brugge

Club Brugge speelt vanmiddag om 14.30 uur tegen Antwerp. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Na vijf seizoenen bij KV Mechelen koos Mats Rits voor een nieuwe sportieve uitdaging in Jan Breydel. De 25-jarige polyvalente middenvelder speelde 155 wedstrijden voor Malinwa en ontpopte zich de tot sterkhouder én kapitein bij de traditieclub. Mats Rits maakte op 16-jarige leeftijd zijn profdebuut bij Beerschot en was nog ploegmaat van Ivan Leko en Faris Haroun op het Kiel. Met zijn ervaring en voortdurende inzet past hij perfect bij de Brugse landskampioen.

In het voorbije anderhalve seizoen is Faris Haroun uitgegroeid tot vaste waarde én captain op de Bosuil. De 32-jarige middenvelder is met zijn infiltraties en loopvermogen een belangrijke schakel bij Antwerp. De zesvoudige Rode Duivel stond ook in de kampioenenploeg die de promotie naar eerste klasse afdwong. Haroun speelde voordien nog bij o.a. KRC Genk, Beerschot, Middlesbrough, Blackpool en Cercle Brugge.

Jonathan Lardot is scheidsrechter van dienst op de Bosuil. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Laurent Conotte en Florian Lemaire, vierde official is Lothar D'Hondt. Uiteraard is ook de videoref van de partij.

Antwerp kende met 7 op 9 een droomstart in de competitie en incasseerde bovendien als enige eersteklasser nog geen enkel doelpunt. Vorig weekend wonnen de Reds met een zuinige 0-1 zege op Le Canonnier dankzij de winning goal van Owusu. Anders dan de stand doet vermoeden, creëerde het team van Laszlo Bölöni heel wat doelgevaar. Een te duchten tegenstander dus! Bij Antwerp hebben doelmannen Sinan Bolat en Jens Teunckens een blauw-zwart verleden. Club won met 3-0 tegen KV Kortrijk en legde tot nu toe een foutloos parcours af. Na enkele luttele minuten dribbelde Arnaut Danjuma zijn tegenstander en krulde het leer heerlijk voorbij Kaminski. De 21-jarige Nederlander herhaalde zijn actie met succes en zorgde meteen voor de dubbele voorsprong. Het team van Glen De Boeck was van slag en kon geen vuist meer maken. Siebe Schrijvers legde met een heerlijk schot nog de 3-0 eindstand vast. De vijf voorbije verplaatsingen naar Antwerp resulteerden in drie Brugse zeges en twee gelijke spelen.

Blauw-Zwart staat vanmiddag voor een moeilijke verplaatsing naar Antwerp. Toch gaat de Brugse landskampioen resoluut voor winst in de uitverkochte Bosuil! Ivan Leko selecteerde volgende19 spelers:

Related articles