Vanmiddag om 14.30 uur: Club Brugge – Charleroi

Club Brugge ontvangt vanmiddag om 14.30 uur Charleroi in het Jan Breydelstadion. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Cristian Benavente is met negen competitiegoals en drie assists de meest beslissende speler bij Charleroi. Samen met Victor Osimhen – ook goed voor acht treffers - vormt hij het gouden spitsenduo bij de Carolo’s. De talentvolle Peruviaan kreeg zijn opleiding bij Real Madrid B onder Zinédine Zidane en liet op 21-jarige leeftijd de schaduw van Santiago Bernabéu achter zich voor een korte tussenstop bij de Engelse tweedeklasser MK Dons. Na een half seizoen verhuisde Benavente naar Mambourg, waar hij volledig ontbolsterde en ondertussen aan zijn derde seizoen bezig is.

Nadat hij eerder door zijn collega’s werd verkozen tot Profvoetballer van het Jaar, volgde afgelopen woensdag een nieuwe bekroning: de Gouden Schoen! Hans Vanaken kreeg de prestigieuze prijs overhandigd van zijn Rode Duivels-ploegmaat Dries Mertens en zorgde na José Izquierdo en Ruud Vormer voor de derde Brugse Gouden Schoen op rij. In 2018 scoorde de Limburger 21 doelpunten en deelde hij 21 assists uit en ook tijdens de succesvolle Champions League-campagne blonk de 26-jarige middenvelder uit op het hoogste niveau.

Alexandre Boucaut leidt de topper tussen Club en Charleroi in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Frederic Godelaine en Vito Di Vincenzo, de vierde official is Christof Dierick. Videoref van dienst is Laurent Colemonts.

Charleroi staat momenteel op de achtste plaats en op drie punten van de top zes die finaal recht geeft op Play Off 1. Voor de winterstop incasseerden de Zebra’s een zure 0-1 nederlaag in de Waalse derby tegen Standard na een tegengoal van Mpoku. Op stage in Valencia speelde Charleroi een oefenduel tegen FC St Pauli en boog het een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege na twee doelpunten van Jérémy Perbet en één treffer van Marco Ilaimaharitra. Dat de Carolo’s een te duchten tegenstander zijn, bewezen ze in de heenmatch tegen Club op Mambourg. Nochtans kwam Blauw-Zwart op voorsprong via Hans Vanaken, maar dankzij goals van Benavente en Bruno hield Charleroi toch de drie punten thuis. Felice Mazzù selecteerde volgende spelers: Penneteau, Baume, Riou, Martos, Marinos, Busi, Angella, Zajkov, Dessoleil, Willems, Nurio, Rodes, Diandy, Ilaimaharitra, Hendrickx, Henen, Bruno, Benavente, Osimhen en Perbet.

Club staat tweede in het klassement met 41 punten en heeft een achterstand van 10 punten op competitieleider KRC Genk dat vrijdag STVV klopte (2-3). Om de kloof met de Limburgers te verkleinen doet Blauw-Zwart er dus goed aan om te winnen tegen Charleroi. Na de geslaagde stage in Qatar zijn de Bruggelingen gebrand om op hun positieve elan van voor de winterstop door te gaan. In de laatste thuiswedstrijd won Club met duidelijke 5-1 cijfers van Antwerp en in de slotmatch van 2018 graaide het team van Ivan Leko de drie punten mee op Daknam na een felbevochten 0-1 zege. In de vijf voorbije thuisduels tegen de Carolo’s kon Blauw-Zwart driemaal winnen en deelden beide teams tweemaal de punten.

Blauw-Zwart krijgt na de jaarwissel meteen een stevige tegenstander voorgeschoteld, maar uiteraard gaat de landskampioen resoluut voor de drie punten tegen de Carolo’s. De Brugse selectie ziet er als volgt uit:

Related articles