Vanmiddag om 14.30 uur: KAA Gent - Club Brugge

Club Brugge gaat vanmiddag om 14.30 uur op bezoek bij KAA Gent. Lees hieronder de voorbeschouwing van de Slag om Vlaanderen.

Karlo Letica kwam afgelopen zomer over van Hajduk Split waar hij vorig seizoen 12 clean sheets in 22 wedstrijden behaalde. De 21-jarige Kroaat komt uit de wereldberoemde keeperschool van Hajduk Split onder leiding van keeperstrainer Tonci Gabric waaruit de laatste vijftien jaar verschillende nummers 1 van het Kroatische nationale elftal voortkwamen. Denk hierbij o.a. aan Pletikosa, Runje, Subasic en Kalinic. Karlo Letica werd net als Lovre Kalinic opgeroepen voor de interland tegen Spanje en beide landgenoten zijn zowel op als naast het veld geen onbekenden voor elkaar. Een spannende broederstrijd in deze Slag om Vlaanderen!

Lovre Kalinic manifesteerde zich de voorbije twee seizoenen tot onbetwistbare nummer 1 bij KAA Gent. De 28-jarige Kroaat die op het afgelopen gala van de Gouden Schoen verkozen werd tot beste doelman van 2017, komt net als Karlo Letica uit de vermaarde keeperopleiding van Hajduk Split. Bij de Kroatische topclub behaalde hij 19 clean sheets in 31 duels en vestigde hij een record door 775 minuten lang geen doelpunt te slikken. Kalinic stond in het voorbije Nations League-duel tegen Spanje onder de lat bij de vice-wereldkampioen, maar hij kon niet verhinderen dat de Kroaten kansloos met 6-0 onderuit gingen tegen ‘La Roja’.

Jonathan Lardot is scheidsrechter van dienst in de Ghelamco Arena. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Frederic Godelaine en Florian Lemaire. Kevin Van Damme is de vierde official.

Dankzij de felbevochten 2-1 zege tegen Lokeren staat Blauw-Zwart nog steeds ongeslagen op kop van het klassement met twee punten voorsprong op eerste achtervolger KRC Genk. Club was al snel op achtervolgen aangewezen nadat de Servische spits Jovanovic ongehinderd aan de tweede paal kon binnentikken. De Waaslanders kregen vleugels en kwamen nog enkele keren gevaarlijk uit de hoek. Aan de overkant werkte doelman De Wolf een prima schot van captain Ruud Vormer in hoekschop. In de tweede helft creëerden de West-Vlamingen een pak meer doelgevaar wat resulteerde in een kopbaldoelpunt van Benoît Poulain en de winning goal van Jelle Vossen die vanop de stip het Jan Breydelstadion deed daveren op zijn grondvesten. Na de zure 0-1 nederlaag tegen Borussia Dortmund in de Champions League zijn de Bruggelingen gebrand op een goed resultaat tegen de Buffalo’s. Sowieso geen makkelijke opdracht want in de voorbije vier duels in de Ghelamco Arena moest Club telkens de duimen leggen tegen de Gentenaars.

KAA Gent staat met 13 op 21 op de vijfde stek in het klassement nadat het vorig weekend in extremis zijn eerste thuisnederlaag incasseerde tegen Sint-Truiden. Ondanks de felle start van de Buffalo’s, waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen via Alexis De Sart. De Truienaars putten moed uit hun voorsprong en doelman Lovre Kalinic voorkwam met een alerte beenveeg een dubbele achterstand. Na de pauze kwamen de Oost-Vlamingen op gelijke hoogte dankzij een onhoudbare knal van WK-ganger Dylan Bronn. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar daar besliste Daichi Kamada anders over. De Japanse invaller dribbelde Derijck en Verstraete in de Gentse zestienmeter en knalde het leer in de rechterbovenhoek. Ondanks de nederlaag kan KAA Gent terugblikken op enkele positieve statistieken: de Buffalo’s hadden overduidelijk het meeste balbezit en schoten maar liefst 21 keer richting doel. Bij de Gentenaars hebben Colin Coosemans, Birger Verstraete, Vadis Odjidja en Brecht Dejaegere een blauw-zwart verleden. Yves Vanderhaeghe selecteerde volgende 21 namen: Kalinic, Thoelen, Coosemans, Bronn, Rosted, Plastun, Asare, Souquet, Derijck, Verstraete, Chakvetadze, Odjidja, Dejaegere, Andrijasevic, Esiti, Limbombe, Azango, Awoniyi, David, Yaremchuk en Dompe.

Club Brugge en KAA Gent trappen vanmiddag Super Sunday af in de Ghelamco Arena. De Brugse competitieleider wil de zure Europese nederlaag doorspoelen met een goed resultaat tegen de Buffalo’s. Ivan Leko selecteerde volgende 21 spelers:

Related articles