Vanmiddag om 14.30 uur: Waasland-Beveren – Club Brugge

Blauw-Zwart staat vanmiddag voor een moeilijke verplaatsing naar Beveren. De Waaslanders zijn onder coach Sven Vermant nog ongeslagen en strijden volop voor een plaatsje in Play-off 1.

PLOEGENNIEUWS

Text: 

WAASLAND-BEVEREN

Waasland-Beveren staat met 33 punten op de zevende plaats in het klassement en doet nog volop mee in de strijd om Play-off 1. De Leeuwen ontpopten zich tot seizoensrevelatie en gaan ook na de trainerswissel tussen Philippe Clement en Sven Vermant en het vertrek van sterkhouders Ryota Morioka en Ibrahima Seck door op hun positieve elan. Vorig weekend wonnen de Waaslanders met 1-2 op de Bosuil en ze zijn zo het eerste team dat 6 op 6 kon halen tegen Antwerp. The Great Old kwam dan wel op voorsprong via Obbi Oulare, maar Victorien Angban kon vlak voor rust gelijkmaken. Isaac Kiese Thelin trapte Waasland-Beveren op voorsprong vanop de penaltystip en staat nu met 14 goals riant op kop in het Gouden Stier-klassement.  

 

Met Sven Vermant kozen de Waaslanders opnieuw voor een coach met een blauw-zwart verleden. Vermant kan terugblikken op een rijkgevulde carrière bij Club: hij was er 11 jaar speler, sportief manager, jeugdtrainer en tot voor kort beloftencoach. Het wordt dus ongetwijfeld een blij weerzien!

 

Waasland-Beveren kan geen beroep doen op de onfortuinlijke Tuur Dieckx, die enkele dagen geleden uitviel met een zware knieblessure tijdens een beloftenwedstrijd tegen STVV. Ook Jur Schryvers en Jens Cools zijn out met een blessure.

 

De selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Van Damme, Boljevic, Mmaee, Vanzo, Verstraete, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Myny, Roef, Camacho, Verburgh, Thelin, Aït-Atmane en Janssens.

Vanmiddag om 14.30 uur: Waasland-Beveren  – Club Brugge
Waasland-Beveren
Text: 

CLUB BRUGGE

Blauw-Zwart gaat vanmiddag op zoek naar een goed resultaat op de Freethiel om zijn koppositie te verstevigen. Het belooft in ieder geval een attractieve partij te worden aangezien de twee best scorende ploegen uit eerste klasse tegenover elkaar staan.

 

Vorige donderdag won Club het bekerduel tegen Standard met 3-2, maar dat volstond niet om de 4-1 verliespartij op Sclessin ongedaan te maken. Geen bekerfinale dus voor de West-Vlamingen, die best goed voetbalden. Blauw-Zwart kreeg vrijwel onmiddellijk twee grote doelkansen via Marvelous Nakamba en Hans Vanaken, maar het waren uiteindelijk de bezoekers die na een hoekschop op voorsprong kwamen via Orlando Sa. De Bruggelingen kregen nog kansen via Nakamba, Limbombe en Wesley, maar het was uiteindelijk Vanaken die een vrije trap vanop 25 meter magistraal in de bovenhoek krulde. Kersvers Gouden Schoen Ruud Vormer bediende na de pauze Abdoulay Diaby, die het leer knap in doel verlengde. Blauw-Zwart trok volop ten aanval, maar de Luikenaars profiteerden van de extra ruimte. Emond schoof de gelijkmaker binnen en nam zo alle geloof in de kwalificatie weg. De Brugse aanvalslust resulteerde wel nog in een mooi doelpunt van Jordy Clasie, waardoor de 3-2 thuiswinst een feit was.

 

Club won de heenmatch tegen Waasland-Beveren met 3-0. Captain Ruud Vormer opende de score met een heerlijke volley en in de tweede helft troffen ook Dion Cools en Hans Vanaken raak. Een sterk verdedigende Brandon Mechele keerde nog een kopbal van Seck voor de lijn en verhinderde de eerredder voor de sterke Waaslanders.

 

Ivan Leko mist vanmiddag de geschorste Dion Cools en de geblesseerden Saulo Decarli, Benoît Poulain en Abdoulay Diaby.

 

De selectie: Gabulov, Vermeer, Hubert, Denswil, Mechele, Scholz, Mitrovic, Tomečak, Touba, Simons, Clasie, Nakamba, Vormer, Vanaken, Vanlerberghe, Wesley, Vossen, Refaelov, Limbombe en Dennis.

 

Dit waren de voorbije vijf duels tussen Waasland-Beveren en Club op de Freethiel:

 

09/09/2016 (competitie) 1-0

58’ Schrijvers (1-0)

 

24/01/2016 (competitie) 1-2

15’ Engels (0-1), 32’ Cissé (1-1), 52’ Vossen (1-2)

 

26/07/2014 (competitie) 0-2

50’ Castillo (0-1), 77’ Duarte (0-2)

 

01/09/2013 (competitie) 1-2

2' Lestienne (0-1), 56' Jörgensen (0-2), 92’ Blondelle (1-2)

 

17/11/2012 (competitie) 2-6

11’ Bacca (0-1), 13’ Refaelov (0-2), 34’ Refaelov (0-3), 53’ Lestienne (0-4), 59’ Bacca (0-5), 71’ Vleminckx (0-6), 84’ Ladriere (1-6), 87’ Sonck (penalty, 2-6)

Vanmiddag om 14.30 uur: Waasland-Beveren  – Club Brugge
Club Brugge

IN DE KIJKER

Text: 

WAASLAND-BEVEREN - DAVY ROEF

Davy Roef, die dit seizoen wordt geleend van Anderlecht, heeft zijn basisplaats onder de Beverse lat veroverd ten nadele van Merveille Goblet. De 24-jarige Belg doorliep de jeugdreeksen bij Germinal Beerschot en Anderlecht en maakte op 19-jarige leeftijd zijn profdebuut bij Paars-Wit. Roef maakte zijn Europese debuut tegen Galatasaray (1-1) in de Champions League en maakte veel indruk. Hij moest zich pas in de toegevoegde tijd gewonnen geven en haalde met zijn knappe prestatie het “UEFA Elftal van de Week’. Na het vertrek van Proto werd Roef eerste doelman in het Astridpark, maar uiteindelijk kreeg Frank Boeckx de voorkeur van René Weiler. In januari 2017 werd hij voor een half seizoen uitgeleend aan de Spaanse eersteklasser Deportivo La Coruna en dit seizoen staat hij tussen de palen bij Waasland-Beveren.

Vanmiddag om 14.30 uur: Waasland-Beveren  – Club Brugge
Davy Roef
Text: 

CLUB BRUGGE – KENNETH VERMEER

Kenneth Vermeer maakte tegen Standard zijn officiële debuut voor Blauw-Zwart en dankzij enkele knappe saves konden de Bruggelingen de bekerpartij met 3-2 winnen. De 32-jarige Nederlander beschikt over veel techniek, goede reflexen en is alom bekend als een superprof. Vermeer wordt voor een half seizoen geleend van Feyenoord waar hij 84 officiële wedstrijden onder de lat stond en waarin hij 97 doelpunten moest toestaan. Wegens een blessure raakte de vijfvoudige international zijn basisplaats kwijt aan de Australiër Brad Jones. Eerder speelde Vermeer bij Ajax Amsterdam, waar hij ook zijn jeugdopleiding kreeg. Bij Club onmoet hij ook enkele landgenoten: met Stefano Denswil speelde hij samen bij Ajax, met Jordy Clasie bij Feyenoord en Ruud Vormer kent hij als tegenstander uit de Nederlandse Eredivisie.

Vanmiddag om 14.30 uur: Waasland-Beveren  – Club Brugge
Kenneth Vermeer

SCHEIDSRECHTER - LAWRENCE VISSER

Text: 

Lawrence Visser is scheidsrechter van dienst op de Freethiel. Hij wordt bijgestaan door de lijnrechters Yves De Neve en Jo De Weirdt. Alexandre Boucaut is de vierde official. Er is geen videoref aanwezig in Beveren.

 

Tekst: Vicky Marien

Vanmiddag om 14.30 uur: Waasland-Beveren  – Club Brugge
Lawrence Visser

Related articles