Verslag spelersvoorstelling aan commerciële partners

Vanavond vond in het Concertgebouw in Brugge de officiële spelersvoorstelling van Club Brugge plaats aan de commerciële partners. De show werd aan elkaar gepraat door Leo Van der Elst en VRT-gezicht Eva Daeleman.

Text: 

Traditioneel wordt op de spelersvoorstelling ook de Blauwe Schoen uitgereikt. Dat is de verkiezing van de teamplayer van het voorbije seizoen. De genomineerden waren Timmy Simons, Ruud Vormer en Mathew Ryan, en het was die laatste die door de fans verkozen werd tot teamplayer van het seizoen. Aangezien de Australiër op het punt staat om Club Brugge te verlaten, kon hij zelf de trofee niet in ontvangst nemen. De honneurs werden waargenomen door CEO Vincent Mannaert, die de trofee kreeg uit handen van oud-speler Julien Cools.

“Allereerst moet ik vele groeten doen van Mathew”, aldus Mannaert. “Ryan nam vandaag afscheid van de club. Hij was een fantastische mens en speler bij Blauw-Zwart. Hij vertoeft nu in Valencia om medische testen af te leggen en normaal gezien zal hij er morgen een contract tekenen. Mathew wil alvast iedereen en vooral de fans bedanken voor de steun en deze prijs. Het is niet zijn eerste prijs en  het zal zeker en vast niet zijn laatste zijn. Hij maakte alvast de belofte om deze prijs in Brugge in ontvangst te komen nemen. Bij Club heerst er nu een dubbel gevoel. We stelden alles in het werk om hem aan boord te houden. Vorig jaar was het reeds duidelijk te zien dat hij een groot talent is. Maar als er een echte topclub zoals Valencia langs komt, dan spreek je toch over andere budgetten. Ryan wilde zelf een nieuwe uitdaging en dan wordt het moeilijk om hem te houden. Toch kijken we terug met trots en fierheid op de samenwerking van de voorbije twee jaar. Hij wordt een echte ambassadeur van Club.”

Daarnaast was er ook een award voor de partner die het voorbije seizoen de beste actie gedaan heeft. De kanshebbers op de award waren Winsol, Proximus, Electrabel, Randstad en Lotus. Winnaar was Randstad dat vorig seizoen Davy De fauw, Ruud Vormer en Tom De Sutter een dagje door het leven liet gaan als interim-werknemers bij Joris Ide, AZ Sint-Jan en Pizza Hut. Randstad realiseerde zo een filmpje dat meer dan 110.000 keer bekeken werd via de website van Club Brugge, Facebook en andere kanalen. Randstad verklaarde hierbij een fiere partner van Club te zijn.

Vervolgens werden alle spelers één voor één voorgesteld aan het publiek. Kapitein Timmy Simons mocht de spits afbijten. De Brugse kapitein kijkt al volop uit naar het nieuwe seizoen. “Het vorige seizoen was lang en intens. Jammer genoeg behaalde Club net niet de titel, maar het absolute hoogtepunt was de gewonnen bekerfinale tegen Anderlecht. Dit seizoen gaan we er alvast vol voor. De voorbereiding op het nieuwe seizoen was kort en krachtig, maar we zijn klaar voor de eerste competitiewedstrijd op het veld van Sint-Truiden.”

Hans Vanaken: “Mijn ambitie? Zo beslissend mogelijk zijn en de titel pakken”

Text: 

Van de nieuwkomers kwamen ook Hans Vanaken en Abdoulay Diaby kort aan het woord. De Limburgse middenvelder liet weten dat hij intussen al volledig geïntegreerd is in de spelersgroep. “Ik ben hier heel goed opgevangen. Het is een heel familiale club. Vorig jaar lukte het net niet om naar hier te komen, maar nu sta ik hier dus toch. Wat mijn ambitie is? Zo veel mogelijk spelen, zo beslissend mogelijk zijn én de titel pakken.” Ook Diaby voelt zich thuis bij Blauw-Zwart. “Ik voel me hier heel goed. Het is als een familie. Ik wil Club bedanken omdat ze mij hebben aangetrokken. Hopelijk kan ik het team vooruit helpen door veel te scoren.”

Nadat het voltallige publiek aan het lachen ging bij het hilarische filmpje van José Izquierdo die al dansend zijn appartement kuiste, kwamen ook Boli Bolingoli, Ruud Vormer, Victor Vazquez en Lior Refaelov aan het woord. Hun reacties waren unaniem: het voorbije seizoen was fantastisch, maar komend seizoen willen ze nog beter doen en de titel pakken.

Michel Preud’homme: “Ook nu zullen we weer voor alles gaan”

Text: 

Na de voorstelling van de spelers werd ook de technische staf op het podium geroepen. Michel Preud’homme mocht als laatste zijn opwachting maken en blikte vooruit naar het komende seizoen. “De voorbereiding was korter, maar dat was ook nodig na dat lange seizoen. De spelers zijn immers heel diep gegaan en kregen daarom vier weken rust. We staan nu voor een uitdaging om de spelers fit te krijgen voor de eerste competitiematch.”

De Brugse coach brandt in elk geval opnieuw van ambitie. “Op hetzelfde moment vorig jaar heb ik gezegd dat we zouden proberen om iedereen plat te spelen. Dat is bijna gelukt. Tot het midden van de play-offs zijn we heel dominant geweest, we hebben de beker gewonnen en de kwartfinale van de Europa League bereikt. Jammer genoeg moesten we de leiding in de play-offs nog uit handen geven door de vele blessures en de onmogelijkheid om te roteren. Ook nu zullen we weer voor alles gaan, maar als we moeten kiezen, dan hoopt iedereen op de titel.”

Bart Verhaeghe: “De honger naar de titel is groot”

Voorzitter Bart Verhaeghe kreeg het slotwoord. “We hebben heel veel goesting voor het nieuwe seizoen en we hebben ook heel veel vertrouwen. We hebben een team dat bewezen heeft dat het het een en ander kan rechtzetten. We hebben de groep bijeen proberen houden en nog versterkt. Als Mathew vertrekt, dan zullen we dat heel adequaat proberen opvangen. De honger naar de titel is groot. Het is geen must, maar we hebben er wel enorm veel goesting in. Niet alleen sportief, maar ook extra-sportief hebben we stappen vooruit gezet, met het aantrekken van Jorgen Van hellemont en ook van Daikin.”

Tot slot liet de voorzitter optekenen dat hij erg blij is dat er ook op het vlak van het nieuwe stadion vooruitgang geboekt werd. “We zijn heel verheugd met de inspanningen die het stadsbestuur gedaan heeft. Het is niet evident om in de maatschappij iets te realiseren, maar de daadkracht van het stadsbestuur was heel belangrijk. We zijn dan ook blij dat er nu vooruitgang is. Een eigen stadion met fans die heel dicht bij het veld zitten, en waar passie en emotie de leidraad zijn. We hopen dat we binnen vier à vijf jaar in een nieuw stadion kunnen spelen. Dat zal niet voor 20.000 maar wel voor 40.000 supporters zijn.”

Related articles