Vormer bezorgt Club 0-1 zege op STVV

Club Brugge heeft de reguliere competitie afgesloten met een zuinige 0-1 overwinning op Sint-Truiden. Ruud Vormer scoorde twintig minuten voor tijd het enige doelpunt en Kenneth Vermeer hield met enkele cruciale reddingen de nul op het bord. Dankzij deze zege begint Blauw-Zwart binnen drie weken aan Play-Off 1 met een voorsprong van zes punten op Anderlecht.

Text: 

Ivan Leko moest noodgedwongen enkele wijzigingen doorvoeren aan het elftal dat vorige week KV Kortrijk versloeg. Dion Cools (ziek) en Hans Vanaken (rugblessure) waren niet speelklaar geraakt en werden vervangen door Thibault Vlietinck en Marvelous Nakamba. Voorin kreeg Emmanuel Dennis de voorkeur op Wesley Moraes.

Emmanuel Dennis was given the nod again
Emmanuel Dennis was given the nod again

Sint-Truiden had dit seizoen op eigen veld al gewonnen van Anderlecht, Gent, Genk en Standard en wou daar graag ook de scalp van Club Brugge aan toevoegen. De Kanaries begonnen ook sterk, al was de eerste kans wel voor Blauw-Zwart: een volley van Vormer strandde op het dak van het doel. STVV reageerde met een afstandsschot van De Sart, dat gepareerd werd door Vermeer.

Nakamba vies for the ball with Vetokele
Nakamba vies for the ball with Vetokele
Text: 

De Bruggelingen misten creativiteit en konden daardoor niet hun stempel drukken op de partij. Het meeste gevaar kwam van de thuisploeg: Vermeer pareerde een schot van Bezus en had even later ook een prachtige redding in huis op een kopbal van Teixeira. De Nederlandse doelman redde daarna ook een schot van de bedrijvige Akpom. Het enige wat Club daar tegenover kon stellen, was een vrije trap van Denswil die op de muur strandde.

De Bruggelingen leken gretiger uit de kleedkamer te komen, al was de eerste kans na de pauze wel voor STVV: Akpom krulde het leer over de deklat. Blauw-Zwart probeerde daarna meer druk te zetten en dat leverde ook kansen op. Teixeira kon een voorzet van Dennis nog net wegwerken, een vrije trap van Vormer werd niet in doel verlengd, twee kopballen van Mitrović leverden net geen doelpunt op en Steppe pakte een schot van Limbombe.

Text: 

De 0-1 hing in de lucht, maar het was de thuisploeg die halfweg de tweede helft op weg leek naar een doelpunt: Bezus lanceerde Vetokele, maar Vermeer hield met een prachtige redding de nul op het bord. Een cruciale redding zo bleek, want direct daarna kon Club dan toch scoren: Dennis legde een voorzet van de ingevallen Refaelov terug tot bij Ruud Vormer en die schoot de 0-1 voorbij Steppe. Kort daarop leek Dennis op weg naar de 0-2, maar deze keer kon de Truiense doelman wel redding brengen.

Ruud Vormer scored the only goal of the afternoon
Ruud Vormer scored the only goal of the afternoon

STVV zette daarna alles op alles om alsnog een punt uit de brand te slepen. Zo moest Vermeer opnieuw knap redding brengen op een vrije trap van Bezus. Club loerde intussen op de counter, maar verzuimde de match definitief te beslissen: een schot van Refaelov rolde voorlangs en een kopbal van Mitrović ging naast de verste paal. In de slotseconden kwamen de Bruggelingen nog met de schrik vrij, toen een kopbal van Boli via de paal in de handen van Vermeer terecht kwam. Het bleef dus 0-1, waardoor Club Brugge binnen drie weken aan Play-Off 1 begint met zes punten voorsprong op Anderlecht.

Jupiler Pro League – Speeldag 30

Toeschouwers: 10.037 – Stayen

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Sint-Truiden: Kenny Steppe – Steven De Petter (91’ Dimitrious Goutas), Jorge Teixeira, Sascha Kotysch – Stylianos Kitsiou, Roman Bezus, Alexis De Sart, Samuel Asamoah, Damien Dussaut (73’ Jordan Botaka) – Chuba Akpom, Igor Vitokele (73’ Yohan Boli). Coach: Jonas De Roeck.

Club Brugge: Kenneth Vermeer – Matej Mitrović, Brandon Mechele, Stefano Denswil (73’ Alexander Scholz) – Thibault Vlietinck, Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Jordy Clasie (62’ Lior Refaelov), Anthony Limbombe – Abdoulay Diaby (70’ Wesley Moraes), Emmanuel Dennis. Bank: Vladimir Gabulov, Ivan Tomečak, Ahmed Touba en Jordi Vanlerberghe. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Kitsiou, Limbombe, Scholz, Teixeira, Kotysch, Mitrović, Refaelov.

Rode kaarten: geen

Doelpunt: 69’ Vormer (0-1).

 

Tekst: Steven Floin

STVV-Club Brugge 11-03-2018

Related articles