Vormer en Cossey voor #CLUBVB: “Van eigen kracht uitgaan”

Uitzonderlijk geen Ivan Leko voor de persconferentie daags voor Club Brugge - Dortmund. De Brugse T1 was zijn stem verloren, dus vergezelde Rudi Cossey kapitein Ruud Vormer voor de persconferentie in Brugge.

RUUD VORMER: “Als we ons spel spelen, maken we thuis tegen iedereen kans”

Text: 

Als spreekbuis van de Brugse A-kern toonde Ruud Vormer zich vol ambitie voor de eerste wedstrijd in de Champions League. “Natuurlijk heb ik er zin in, het is de Champions League. Dortmund is een goeie ploeg met grote namen, maar als we ons spel spelen, maken we thuis een kans tegen iedereen. Onze doelstelling? Punten halen natuurlijk. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en denken niet aan een puntentotaal of wat er 2 jaar geleden gebeurd is.” Volgens de Nederlander is dit Club ook sterker dan 2 jaar geleden. “We zijn volgens mij een pak sterker. We gaan uit van eigen kracht, dat zie je al het hele seizoen. Morgen moeten we dat natuurlijk ook nog doen. We moeten lak hebben aan de situatie en proberen te scoren.”

 

Voor een ervaren spelers als Vormer blijft de Champions League een unieke kans. “Het is een verhaal apart, een mooie kans voor onze jonge groep. Iedereen gaat er van genieten, maar we moeten ook presteren. Twee jaar geleden speelden we – ondanks dat Michel Preud’homme ons gevraagd had lef te tonen – te afwachtend met de bal. Nu zijn we sterker en moeten we van eigen kracht uitgaan.” Hoewel Atlético en Monaco niet de beste competitiestart kenden, wil Vormer geen slecht woord zeggen over de tegenstand. “Ze hebben allemaal, ongeacht van hun vorm, individuele kwaliteiten. Elk team heeft spelers die een wedstrijd kunnen beslissen, dus moeten we het match per match bekijken en morgen gewoon gas geven.

Vormer en Cossey voor #CLUBVB: “Van eigen kracht uitgaan”
Vormer en Cossey voor #CLUBVB: “Van eigen kracht uitgaan”

RUDI COSSEY: “NIET VEEL WIJZIGEN OP TACTISCH VLAK”

Vormer en Cossey voor #CLUBVB: “Van eigen kracht uitgaan”
Vormer en Cossey voor #CLUBVB: “Van eigen kracht uitgaan”
Text: 

Rudi Cossey nam de taak van de zieke Ivan Leko over, maar bracht met veel overtuiging de boodschap over. “We hebben bewezen dat we goed bezig als team. Dortmund is natuurlijk geen geschenk, net zoals Atlético en Monaco dat ook niet zijn. We zullen – zonder overmoedig te zijn – ons moeten overtreffen. Elke speler moet meer dan 100% kunnen geven en de groep zal sterker moeten verdedigen om iets te kunnen halen in deze groep. De ambitie is er, zeker thuis.” Club speelt altijd enorm aanvallend en lijkt zich morgen ook zo te presenteren. “Er zal niet veel gewijzigd worden op tactisch vlak, we blijven uitgaan van onze eigen kracht. De sleutel zal liggen in het goed uitvoeren van onze taken. We gaan Dortmund zo niet omverblazen, maar er kan dan wel iets. Ivan Leko gelooft enorm in zichzelf én zijn groep. Zo wil hij iedereen bij de les houden, de concentratie hooghouden.” Kaveh Rezaei zal er niet bij zijn. “Rezaei is, samen met Nakamba en Mata, de enige geblesseerde voor morgen. Da’s ook een voordeel van de Champions League, dat iedereen erbij wil zijn. Je leeft toe naar deze wedstrijden, er is meer belangstelling… niet iedereen heeft het geluk in de Champions League te kunnen staan. Als je dan aan de aftrap komt, moet je het beste van jezelf geven.”

Related articles