Vormers 10de goal levert Club 20ste zege van het seizoen op

Een 6 op 6 in de laatste 2 wedstrijden van de reguliere competitie levert Club een goeie startpositie op bij de aanvang van de Play-Offs. Bekijk hier de facts na #StvClu.

13de overwinning op 40 verplaatsingen

Club had even nodig om de score te openen op Stayen. Vormer zorgde in zijn 125ste competitiewedstrijd voor Club met zijn 10de doelpunt van dit seizoen (zijn derde beslissende) voor de drie punten. Blauw-Zwart is zo de enige ploeg in Play-Off 1 die kon winnen op bezoek bij STVV.

 

Het was nog maar de 13de overwinning in 40 verplaatsingen naar de Kanaries voor Club. Een extra prestatie, gegeven het feit dat STVV de op 3 na beste thuisploeg van dit seizoen was.

 

Alexander Scholz viel in en slikte een gele kaart. Hij is zo als enige Club-speler geschorst voor de eerste wedstrijd van Play-Off 1. In die Play-Offs starten alle spelers van 0. Na 3 gele kaarten volgt een wedstrijd schorsing.

 

Brandon Mechele speelde 2 dagen na zijn contractverlenging zijn 150ste officiële match voor Blauw-Zwart. Voor Lior Refaelov was het zijn 170ste competitiematch voor Club, Diaby zette de teller gisteren op 75.

Grootste Brugse voorsprong sinds start Play-Offs

67 punten is het eindtotaal na 30 speeldagen, een Brugs record sinds de invoering van de Play-Offs. In de Play-Offs start Club met 34 punten, 6 meer dan dichtste achtervolger Anderlecht. Dit betekent dat Club als enige het zelf in handen heeft om kampioen te worden. Dit is de stand bij de start:

 

  1. Club Brugge (34 punten)
  2. Anderlecht (28 punten)
  3. Charleroi (26 punten)
  4. Gent (25 punten)
  5. Genk (22 punten)
  6. Standard (22 punten)

Related articles