Speeldag 19

1 - 4
93'

Club pakt dus een 12 op 12 en verkleint de achterstand op leider Union opnieuw tot vier punten, bovendien kan het zich nu rustig opmaken voor de topper thuis tegen Anderlecht. Uiteraard zijn we er dan weer, hopelijk jullie ook, heel graag tot dan!

93'

Het zit er op, Club wint met 1-4 aan Den Dreef, na doelpunten van Lang, De Ketelaere (2) en Vormer.

90'

We krijgen minstens drie minuten toegevoegde tijd.

89'

We zitten bijna aan het gaatje wanneer Vormer de bal voor doel brengt maar in de eerste zone vergeet Dost zijn voet tegen het leer te plaatsen.

85'
Goal
Maertens
-
Geen nieuwe cleansheet voor Mignolet want met nog vijf minuten op de klok moet de Rode Duivel zich toch gewonnen geven wanneer Maertens uit de rug van Van der Brempt komt en overhoeks de 1-4 tegen de netten jaagt.
84'

Sowah wil zich tegen zijn ex-club duidelijk tonen en probeert met een prima bal Dost te bereiken maar pas ingevallen komt de Nederlander eerder knullig ten val.

83'
Wissel
MataVan der Brempt
83'
Wissel
De KetelaereDost
83'
Wissel
MalinovDe Sart
80'
79'

Pas op het veld gaat Sowah al meteen achter een verre bal aan, hij probeert centraal De Ketelaere te bereiken maar Romo kan zijn voorzet onschadelijk maken.

78'
Wissel
LangSowah
78'
Wissel
VanakenMbamba
75'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Het gaat plots heel snel aan Den Dreef want de 0-4 staat op het scorebord. Vanaken opent knap bij De Ketelaere die met buitenkant voet zijn tweede treffer van de avond lukt, voor de Bruggeling al het achtste doelpunt in de competitie!
72'
Wissel
KabaRezaei
72'
Wissel
TamariShengelia
71'
Goal
Vormer
-
GOOOAAALLL - Nog voor het laatste kwartier gooit Club de wedstrijd helemaal op slot. Sobol opent met een schitterende crossbal tot bij Lang, die behoudt het overzicht en schildert de bal perfect op het hoofd van de inlopende Vormer die de 0-3 tegen de touwen kopt!
67'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Terwijl Visser het thuispubliek over zich heen krijgt omdat hij de bal niet op de stip legt bij een duel met Maertens, slaat Club aan de overkant genadeloos toe. Vanaken opent op links bij De Ketelaere en met een uitstekende schuiver trapt hij vanuit een scherpe hoek de 0-2 voorbij Romo in doel. Klassedoelpunt van de jonge Bruggeling!
65'

Twintig minuten na de rust komt Club alweer heel dicht bij de 0-2 wanneer Lang achter een diepe bal van Sobol gaat, de Nederlander probeert de doelman uit te spelen maar legt dan af tot bij Vanaken maar zijn schot wordt afgeblokt.

62'

Club dwingt een tweede hoekschop na de rust af, die wordt kort genomen en het is Sobol die vanuit de tweede lijn zijn kans waagt maar het vizier van de Oekraïner staat niet goed afgesteld, zijn schot gaat hoog over.

58'

Mignolet moest na de pauze voorlopig werkloos toekijken maar moet dan toch even opwarmen bij een slap schot van De Norre.

56'

Op de korte ruimte combineert Club best aardig en het is uiteindelijk Mata die kan voorzetten maar Romo pakt al bij al vrij makkelijk. Blauw-Zwart heeft het zaakje aardig onder controle maar doet er toch maar best aan om de score te verdubbelen.

49'

Terwijl Lang door het thuispubliek op de korrel wordt genomen, kan OHL de oversteek maken via Tamari maar onder druk van Balanta lijkt zijn laatste pass nergens op. Ook aan de overkant dreigt er gevaar wanneer De Ketelaere op links kan ontsnappen maar zijn aflegger belandt achter de rug van zowel Vanaken als Mechele, terwijl ook Vormer aan de tweede paal klaar stond, hier zat meer in.

46'

De bal rolt weer in Leuven, wat brengt ons de tweede helft?

45'

+5 : De eerste helft zit er op, we gaan rusten met een 0-1 tussenstand, na het enige doelpunt van Lang.

45'
45'

+2 : Vanaken gaat op links achter een bal van Rits aan, de Limburger aarzelt niet en knalt van ver en vanuit een scherpe hoek meteen op doel, de Rode Duivel ziet zijn verdienstelijke poging over en naast gaan.

45'

Door het oponthoud krijgen we vijf minuten toegevoegde tijd.

44'
Wissel
RunarssonRomo

Na de nodige tijd lijkt Lang terug opgelapt maar Runarsson kan helaas niet meer verder, de Ijslander wordt onder de lat vervangen door Romo.

41'

Met nog enkele minuten tot de rust komt Club opnieuw heel dicht bij de 0-2. Dewaest verliest het leer bij Balanta en via Vanaken en De Ketelaere heeft Lang op rechts plots een zee aan ruimte, de eerste balcontrole is iets te ver waardoor de Nederlander niet kan afwerken, in de rebound wordt De Ketelaere terug gefloten nadat Visser heeft gezien dat zowel Runarsson als Lang na een contact zijn blijven liggen.

39'

Bij de wissel van Nsoki door Mechele kon Brys zijn manschappen wat bijpraten en de thuisploeg komt opnieuw wat beter in de wedstrijd, met Mercier die tot tweemaal toe op doel knalt. Eerst ziet hij zijn schot gepakt door Mignolet, daarna wordt zijn poging afgeblokt.

35'
34'
Wissel
NsokiMechele

Clement moet dus noodgedwongen een eerste maal wisselen en Mechele komt de geblesseerde Nsoki te vervangen.

32'

Het tegendoelpunt heeft de thuisploeg toch wel wat de adem afgesneden en het moet achteruit wanneer Club de bal lustig kan rondtikken, uiteindelijk loopt het net voor de zestien spaak. Ondertussen is Nsoki gaan zitten, de Fransman geeft aan dat hij niet meer verder kan.

29'

Bijna de 0-2. Na de fout van Dewaest bij Mata pompt Vormer de vrije trap de Leuvense zestien in en Hendry klimt het hoogst maar de kopbal van de Schot belandt op de bovenkant van de kruising.

26'
Goal
Lang
-
GOOOAAALLL - Een beetje tegen het spelbeeld in komt Club op voorsprong wanneer De Ketelaere en Vanaken centraal een leuke aanval in elkaar boksen en het is uiteindelijk Lang die met wat mazzel de 0-1 voorbij Runarsson knalt!
24'

Nadat Vanaken net niet bij een listige doorsteekbal van Nsoki kan, maakt de thuisploeg vliegensvlug de omschakeling en het is uiteindelijk Schrijvers die zijn kans waagt maar tot opluchting van Mignolet gaat zijn plaatsbal rakelings naast, hier ontsnapt Club aan de achterstand.

22'

Na een hoopvol begin loopt het al een tijdje minder voor Club, dat moeite heeft om de meer creatieve spelers als Vanaken, De Ketelaere en Lang te vinden.

19'

De thuisploeg dwingt een vierde hoekschop af en gelukkig voor Club komt Mercier niet aan koppen toe, meteen daarna claimt OHL een strafschop voor vermeend handspel van Sobol maar zowel de scheidsrechter als de VAR geven geen krimp.

14'
13'

Nog voor het kwartier komt OHL heel dicht bij de 1-0 wanneer Hendry zich verkijkt op een diepe bal en Maertens alleen voor Mignolet verschijnt maar de Brugse doelman redt de meubelen met een puike redding.

10'

Het spel blijft goed op en neer golven en ditmaal is het OHL dat kan dreigen maar Mignolet kent geen problemen met het schot van Tamari.

9'

Club wil de wedstrijd naar zich toetrekken en Lang opent op links tot bij Sobol maar zijn voorzet is te scherp en belandt zomaar in de handen van Runarsson.

6'

We zien een vrij aardige openingsfase met twee ploegen die vol voor de aanval durven te gaan. Zo moet Nsoki de hoekschop toestaan bij Mercier en heeft Mignolet bij de daaropvolgende hoekschop de nodige moeite om een hoge bal weg te werken.

4'

Club antwoordt vrijwel meteen wanneer Dewaest een voorzet van de rechterflank tot bij Vanaken kopt maar een beetje uit balans zet hij zijn plaatsbal naast de kooi van Runarsson.

3'

Het eerste doelgevaar komt vanwege de thuisploeg wanneer Maertens een voorzet van Schrijvers meteen op de slof neemt en Mignolet heeft het nodige werk om de stuiter weg te punchen.

1'

De hymne heeft weerklonken, de mondmaskers bij de 25 op het veld zijn af, we zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt.

De ongeveer 9.000 aanwezigen Aan den Dreef, helaas zonder Brugse supporters, kijken toe hoe de beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De wedstrijd Aan den Dreef moet in goede banen worden geleid door Lawrence Visser, die hierin zal worden bijgestaan door zijn assistenten Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen, vierde official Laurent Willems en videoref Bert Put.

Voor Mats Rits is de wedstrijd bij OHL zijn 290ste in de Eerste Klasse; zowel De Ketelaere als Sobol zijn vanavond aan 70 competitiewedstrijden voor Blauw-Zwart. Bij Club moet Balanta opletten voor geel, zoniet mist hij zondag de topper tegen Anderlecht.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Zulte Waregem zien we één wijziging : Vormer komt in de plaats van Sandra. Achterin behoudt Nsoki zijn plaats, terwijl Vanaken naast Vormer ook Balanta en Rits naast zich krijgt. Voorin is er het duo Lang en De Ketelaere.

Voor de 27ste en voorlaatste uitwedstrijd van het kalenderjaar 2021, selecteerde coach Philippe Clement exact dezelfde 21 namen als voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem, opnieuw vallen José Izquierdo, Owen Otasowie en Wesley Moraes buiten de selectie.

Maar ook de thuisploeg kan de punten goed gebruiken, de Leuvenaars staan voor aanvang van deze partij op een vijftiende plaats in het klassement, met slechts drie punten meer dan het nummer voorlaatst Zulte Waregem.

Club doet er goed om de drie punten mee te nemen richting Brugge, anders ziet het leider Union opnieuw verder uitlopen. De Brusselaars staan op het punt om de drie punten aan de Gaverbeek mee te sprokkelen. Blauw-Zwart heeft voorlopig de statistieken niet mee Aan den Dreef want van de vorige drie confrontaties kon het slechts éénmaal zegevieren.

In een overvol programma resten er Club nog vier wedstrijden tot de winterbreak, de eerste daarvan is de altijd verraderlijke verplaatsing naar OHL. Deel twee van drie van volgende week ontmoeten beide teams elkaar opnieuw in de kwartfinales van de Croky Cup. Eerder op het seizoen kwam Club in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Goedenavond en welkom vanuit Leuven, welkom vanuit Aan den Dreef voor de wedstrijd tussen OHL en Club Brugge, op speeldag 19 alweer van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in