Speeldag 1

0 - 2
120'

Club mag dus een ronde verder in de beker maar komende zondag moet het zich een laatste maal opladen voor de komst van Royal Antwerp naar Olympia, heel graag tot dan!

120'

Club speelde geen grootse partij, het had heel wat moeite met een stug verdedigend Patro Eisden maar dankzij twee doelpunten van Lang trekt het toch aan het langste eind en boekt het een plaats in de achtste finales van de Croky Cup.

120'
Wissel
NielsenAudoor
118'
Goal
Lang
-
GOAL - Vanop de eigen helft gaat Lang achter een diepe bal aan van Nielsen en oog in oog met de Eisdense doelman scoort de Nederlander zijn tweede treffer van de avond.
117'

Het blijft harken voor Club, dat toch probeert een tweede maal te scoren maar het schotje van Larin is te laconiek, ook in de rebound komt Sandra niet aan de bal.

115'

Stijnen schreeuwt zijn troepen vooruit maar Club denkt te kunnen counteren via Lang maar de kwikzilveren Bamona haalt de bal met een tackle uit zijn voeten.

112'
Wissel
KisCuypers
103'
Goal
Lang
-
GOAL - Larin legt een diepe bal goed breed tot bij Vanaken, die behoudt het overzicht en bedient de infiltrerende Lang die beheerst de 0-1 over Belin in doel deponeert, bij Blauw-Zwart slaken ze een zucht van opluchting.
102'

Na de fout op Sandra trapt Nielsen de vrije trap van ver rechtstreeks op doel, evenwel ook zonder echt groot gevaar voor Belin.

95'

Via Sobol en Vanaken komt het leer bij Lang, die zich tussen een aantal spelers van Eisden wil vrijspelen maar de Rotterdammer loopt zich echter vast.

94'
Gele kaart
Dijkhuizen
93'

Na een verre inworp van Dijkhuizen komt de bal bij Bamona maar zijn schot vliegt bijna het stadion uit.

91'
Wissel
FerberMilts

De eerste verlenging is begonnen.

90'

+ 5 : De reguliere speeltijd zit er op, we moeten verlengen.

90'

+ 3 : Na een opstootje tussen Mechele en Sam Bruce moet Mignolet nog alles uit de kast halen om de ingevallen Valcke het scoren te beletten, alweer een cruciale redding vanwege de Brugse doelman.

90'

We krijgen minstens vijf minuten extra.

90'
Wissel
BuchananSobol
86'

Patro blijft loeren op de counter en die komt er ook via Bamona, Mignolet moet zijn schot met de vuisten wegduwen.

84'
Wissel
GuerouiVerburgh
84'
Wissel
BounouValcke
84'
Wissel
NusaSandra
83'

Buchanan gaat in de sandwich tussen twee spelers van Patro maar de Luikse ref grijpt niet in.

73'
Gele kaart
Sam Bruce
Nadat Gueroui eerder met geel al goed weg wist te komen, mag ook Sam Bruce niet mopperen dat hij slechts tegen geel aankijkt wanneer hij Mechele eerder bewust vol in het gezicht raakt
71'
Gele kaart
Gueroui
68'
Gele kaart
Vanaken
66'
Wissel
SowahVanaken
64'
Gele kaart
Bounou
61'

Na alweer een matige inspeelbal bij Club vooraan, kan Patro vliegensvlug de omschakeling via Bounou maar de kleine winger trapt op de vuisten van Mignolet.

59'

Net voor het uur schrikken we even op wanneer Club een leuke aanval in elkaar weet te steken. Nusa met de hak tot bij Nielsen die centraal Larin bedient, de Canadees knalt uit de draai meteen op doel maar ziet zijn schot centimeters naast gaan.

57'
53'

Via Lang en Buchanan dwingt Club de eerste hoekschop na de rust af maar die wordt door Meijer over gekopt, voorlopig blijft het wachten op beterschap in het spel van de landskampioen.

48'

De eerste poging tot kans na de pauze komt vanwege Patro maar tussen twee Bruggelingen in trapt Ferber naast.

46'

De bal rolt weer in Eisden, kan Club na de pauze wel het verschil maken? Er zijn voorlopig geen wissels te melden.

45'

Geen toegevoegde tijd en dus fluit scheidsrechter Pirard de eerste helft na exact 45 minuten af. Kansen waren er nauwelijks, de brilscore aan de rust is dan ook logisch te noemen.

44'

Aan de overkant haalt Ferber zwaar uit maar de voormalige speler van ondermeer Moeskroen en Charleroi besluit echter ruimschoots naast, geen gevaar voor Mignolet.

43'

Met nog twee minuten tot de rust krijgen ze bij Patro een voorzet van Buchanan niet meteen weg maar telkens is daar Kis om zich voor pogingen van Nielsen en Larin te gooien.

39'

Voorlopig te weinig goeie ideeën en teveel steriel spel bij Club, dat het toch eens probeert via Buchanan maar zijn voorzet gaat aan alles en iedereen voorbij.

34'

Hoefkens staat de mopperen aan de invallersbank, de Brugse coach ziet hoe zijn team te traag speelt om de dubbele afweergordel te ontgrendelen, er zit ook nog te vaak afval in het spel van de landskampioen, zo verdwijnt een wilde voorzet van Nielsen zomaar over de achterlijn.

29'

Onyedika kijkt tegen een lichte gele kaart aan, de Nigeriaan is er wel als de kippen bij om de vrije trap van Ferber meteen onschadelijk te maken.

29'
Gele kaart
Onyedika
24'
21'

We zitten bijna halverwege de eerste helft wanneer Buchanan vanuit de tweede lijn zijn kans waagt maar zonder echt groot gevaar voor Belin.

20'

Nusa wordt op rechts hard onderuit gehaald en de daaropvolgende vrije trap wordt door Larin via een thuisspeler in hoekschop gekopt, ook dit levert de Bruggelingen verder niks op.

19'

Nadat Nielsen ook al een tik kreeg van Gueroui, hangt Bounou aan de mouw van Onyedika, hij wil duidelijk het shirt van de Nigeriaan, die zijn overigens nog steeds te verkrijgen in de Clubshop.

16'
15'

Nadat Bounou Lang onderuit haalt, staat Nielsen klaar om de vrije trap voor zijn rekening te nemen maar de poging van de Deen lijkt nergens op.

13'

Na de fout van Nusa krijgt Patro de vrije trap en zowel Ferber als Sam Bruce komen in de eerste zone goed ingelopen maar gelukkig is er een bijzonder alerte Mignolet om de thuisploeg het scoren te beletten.

12'

Nadat een afspeelbal van Larin geen medespeler weet te vinden, probeert Bounou andermaal uit te breken maar ditmaal is er Lang met de prima verdedigende actie.

11'

Patro Eisden staat laag en loert op de counter maar Buchanan is alert en snel genoeg om de kleine Bounou niet aan de bal te laten.

9'

Club claimt logischerwijze het meeste balbezit in de vroege openingsfase maar de thuisploeg houdt de ruimtes klein, het is voor Blauw-Zwart zoeken naar de opening.

4'

Patro Eisden zorgt meteen voor een blok maar toch kan Lang een eerste keer voorbij een aantal thuisspelers dribbelen, in de zestien loopt hij echter op de tackle van Pietermaat, de Nederlander krijgt ook geen hoekschop.

1'

Al na amper dertig seconden krijgt gelegenheidskapitein Mechele de elleboog van Gueroui in het gezicht, is hiermee de toon van de wedstrijd meteen gezet?

1'

Nadat Vital Borkelmans de aftrap heeft gegeven, zijn we er aan begonnen. Vervoegt Club ondermeer Standard en OHL in de achtste finales van de Croky Cup? Volg het hier op de voet.

De sfeer zit er reeds aardig in wanneer de beide teams onder de tonen van "Jump" van Van Halen het veld betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Het bekerduel tussen Patro Eisden en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door de 30-jarige Luikenaar Quentin Pirard en zijn assistenten Jeroen Walschap en Nick Senecaut. Er is vanavond geen VAR voorzien.

Hoefkens brengt een gewijzigd elftal het veld in. Achterin kiest hij voor het drietal Denis Odoi, Brandon Mechele en Bjorn Meijer, met Tajon Buchanan en Antonio Nusa op de flanken. Centraal op het middenveld zijn er Raphael Onyedika, Casper Nielsen en Noa Lang, terwijl vooraan Kamal Sowah aan Cyle Larin wordt gekoppeld.

Voor de verre verplaatsing van Brugge naar Eisden moet coach Carl Hoefkens het doen zonder de geblesseerden Clinton Mata en Roman Yaremchuk. Ook Eder Balanta, Ferran Jutgla en Andreas Skov Olsen zijn er niet bij. Hierdoor werden de jonkies Jorne Spileers, Noah Mbamba, Cisse Sandra en Lynnt Audoor aan de selectie toegevoegd.

In 2015 ging Club dan weer met 0-4 winnen, na doelpunten van Hans Vanaken (2), Thomas Meunier en Jelle Vossen. Vossen is met 17 doelpunten trouwens de hoogst geplaatste nog actieve speler wat het aantal bekergoals betreft. De onbetwiste topschutter in de Beker van België luistert echter naar de naam van Jan Ceulemans, die in 70 bekerduels maar liefst 46 keer wist te scoren.

Het is de derde maal dat Patro Eisden en Club Brugge elkaar in de bekercompetitie treffen. In 1998 won Blauw-Zwart op eigen veld met 6-0. Na een owngoal vanwege de Limburgers vonden Gert Claessens (2), Gert Verheyen, Nordin Jbari en het Servische woelwater Darko Anic de weg naar het doel.

Om tot in de zestiende finales te geraken, schakelde Patro Eisden achtereenvolgens Berchem Sport (1-7), Ganshoren FC (3-2 na verlengingen) en KVK Westhoek (3-0) uit. Vanavond loopt het Gemeentelijk Sportparkstadion helemaal vol voor de komst van de landskampioen. Voor Club Brugge is het pas de eerste opdracht in deze bekercampagne.

Andere namen uit het Belgische voetbal die ooit voor Patro Eisden uitkwamen, waren ondermeer de voormalige Rode Duivels Nico Claesen, Walter Degreef, Marvin Ogunjimi en Jacky Peeters, alsook Manu Karagiannis, Stijn Haeldermans en de Nigeriaan Peter Utaka.

Tegenstander is dus eerstenationaler Patro Eisden, tevens de ploeg van coach Stijn Stijnen, die jaren terug nog onder de lat stond bij Club Brugge. Naast Stijnen hebben ondermeer ook de vandaag jarige Bernt Evens, Lei Clijsters en Vital Borkelmans een verleden bij beide clubs.

Terwijl de eerste landen hun selecties reeds wereldkundig hebben gemaakt, rest er Club nog twee wedstrijden in deze overvolle kalender vooraleer het WK er echt zit aan te komen. Komende zondag is er de topper tegen Royal Antwerp, vanavond moet Blauw-Zwart in de bekercompetitie aan de bak.

Goedenavond en welkom vanuit Oost-Limburg, welkom voor het bekerduel tussen de Koninklijke Patro Eisden Maasmechelen en Club Brugge in de zestiende finales van de Croky Cup.

  • 3 - 2
  • 1 - 0
  • 0 - 2

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in