Speeldag
2 - 1

Cools maakt een overtreding, waarna de bal op de stip gaat. Hubert is er nog dicht bij, maar Pereiro maakt er 2-0 van.

In het begin van de derde helft werd het 1-0. Piroe scoort voor een open goal na een goede voorzet van Pereiro.

We beginnen aan de derde periode, met Diatta, Mechele en Vanaken als nieuwkomers in de basis.

Einde van de tweede helft. Openda en Rits hadden goeie schietkansen, maar de Jong miste voor PSV de grootste kans van de wedstrijd. Binnen 10 minuten start de derde helft!

De livestream werkt terug na enkele technische problemen: https://www.facebook.com/clubbrugge/videos/516250345551834/

Na het eerste halfuur is de tussenstand nog steeds 0-0 in PSV - Club. Beide teams houden elkaar in evenwicht, Openda, Schrijvers en de Jong hadden elk een kans op de voorsprong.

Deze middag oefende Club in Doha tegen PSV. De twee landskampioenen speelden 3 keer 30 minuten tegen elkaar. In de derde helft scoorde PSV snel twee keer, de heerlijke aansluitingstreffer van Vanaken betekende de eindstand: 2-1.

 

Leko liet na een zware trainingsweek enkele jongens rusten en kwam met een experimentele verdediging opdraven in het oefencomplex in Doha. Van Bommel zette daar zijn gebruikelijke elf tegenover, met Malen als vervanger van de in Nederland gebleven Lozano.

 

De eerste helft ging gelijk op, met kansen voor Openda, Schrijvers en de Jong. Ook in de tweede helft kon geen van beide ploegen de ander echt bedreigen: Openda ging op doel af, maar mikte te makkelijk in de rechterhoek, terwijl de Jong vanuit buitenspel naast schoot van dichtbij.

 

Het was wachten op het derde halfuur, met de inbreng van Gaston Pereiro bij de Nederlanders voor er goals vielen. De Uruguayaan dribbelde zich naar de achterlijn en vond Piroe vrijstaand voor doel. Even later ging de bal op de stip na een overtreding van Cools. Hubert was er nog dicht bij, maar Pereiro leek de match op slot te doen. De eveneens ingevallen Vanaken wilde echter nog niet opgeven en begon vanop de linkerflank aan een weergaloze dribbel, die hem in de zestien en aan de achterlijn bracht. Voor één keer koos de Limburger niet voor de pass, maar plaatste hij de bal heerlijk precies tussen de benen van de doelman. 2-1. Club maakte na een duel met Diatta nog aanspraak op een strafschop, maar moest zich tevreden stellen met een nipte nederlaag tegen de Nederlandse landskampioen.

 

Club Brugge: Horvath (31’ Letica, 61’ Hubert) – Decarli, Amrabat, Cools – Mata (75’ Ngonge), Rits, Vormer (61’ Mechele), Nakamba (61’ Vanaken), Dennis (61’ Diatta) – Schrijvers, Openda

 

PSV: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino – Hendrix, Rosario, Gutierrez – Malen, de Jong, Bergwijn