Speeldag 8

0 - 2
94'

Ondanks de moeilijke omstandigheden doet Club dus wat het moet doen, het nadert voorlopig tot op twee punten van leider Antwerp dat morgen nog aan de bak moet op bezoek bij Cercle Brugge. Blauw-Zwart kan nu rustig toeleven naar de wedstrijd van komende dinsdag in het Estadio do Dragao, uit bij FC Porto, heel graag tot dan!

94'

De Cremer maakt er een einde aan, Club wint met 0-2 van Seraing, na doelpunten van Larin en Vanaken.

93'
Gele kaart
Sylla
In de absolute slotfase komt Sylla onnodig hard in bij Vanaken, de verdediger komt met geel goed weg.
90'

We krijgen minstens 4 minuten toegevoegde tijd.

89'

Conceicao verstuurt een hoge bal de Brugse zestien in maar Mignolet werkt het gevaar met beide vuisten weg, de Rode Duivel kende wel een heel rustige avond.

86'
Wissel
LarinSowah
83'
Gele kaart
Ba
83'
Gele kaart
Elisor
81'

Terwijl ook Sowah zich klaarmaakt om in te vallen, trapt Sobol met zijn rechtervoet op doel, evenwel te centraal om Dietsch echt op de proef te stellen.

77'
76'

Larin trekt zich nog eens op gang en opent tot bij Vanaken, die neemt het leer meteen op de slof maar Dietsch redt, voorlopig geen 101ste doelpunt voor de tweevoudige Gouden Schoen.

73'
Wissel
OpareElisor
73'
Wissel
YaremchukJutgla
73'
Wissel
NielsenAudoor
73'
Wissel
CachbachConceicao
73'
71'

Club dringt verder aan en de pas ingevallen Skov Olsen toont meteen zijn weerwaarde op rechts, hij schotelt Yaremchuk de 0-3 aan maar zijn voorzet wordt nog net in hoekschop gegleden door Sissoko, ook dit levert de Bruggelingen verder niks op.

69'
Goal
Vanaken
-
GOOOOOAAAAAALLLLLL - Club lijkt zijn schaapjes eindelijk op het droge te hebben want het staat 0-2. Via Skov Olsen en Yaremchuk kan Vanaken zijn goaltje meepikken!!
66'
66'
Wissel
BalantaOnyedika
64'
Wissel
PoatyAbanda
63'

Club vergeet de wedstrijd in het slot te gooien. Vanaken opent door het centrum knap tot bij Larin, die kan alleen op Dietsch af maar plaatst het leer aan de verkeerde kant van de paal buiten, dit had de 0-2 kunnen en eigenlijk ook moeten zijn.

60'

Terwijl Jeunechamps een eerste keer lijkt te gaan wisselen, trekt Club opnieuw ten aanval, eerst wordt een schot van Larin afgeblokt, meteen daarna trapt Vanaken hoog over de tribune waar de bezoekende supporters plaats hebben genomen.

58'

Ondanks de achterstand blijft Seraing de focus leggen op verdedigen, het belet Club evenwel niet om de bal vlot rond te laten gaan, Sobol vindt zijn landgenoot Yaremchuk die lijkt te gaan scoren maar zijn schot wordt alsnog afgeblokt door Sylla.

52'
Gele kaart
Sissoko
51'
Goal
Larin
-
GOOOOOOOOAAAAAAAALLLLLLLL - Club toonde na de rust nog helemaal niks maar komt dan toch op voorsprong wanneer Nusa Lepoint de bal afsnoept, via Yaremchuk kan Larin de bal hoog in het dak van het doel knallen, meteen zijn eerste treffer voor Blauw-Zwart!
49'

En daar is Seraing opnieuw en dit tot tweemaal toe. Eerst knalt Sissoko naast, meteen daarna redt Mignolet het schot van Poaty.

48'

Na foutief inspelen bij Vanaken, kan Seraing de omschakeling maken, uiteindelijk is het Bernier die op doel trapt maar hij krult zijn poging niet zo heel ver naast.

46'

De bal rolt weer op Le Pairay, er zijn voorlopig nog geen wissels te melden. Wat brengt de tweede helft ons?

45'

We krijgen geen toegevoegde tijd en na exact 45 minuten fluit De Cremer de eerste helft af. Mede door de moeilijke staat van het veld en de dubbele afweergordel bij de thuisploeg viel er nauwelijks iets te beleven aan Le Pairay, krijgen we na de pauze beterschap?

44'
Gele kaart
Nusa
De Cremer toont zich wel heel streng wanneer hij geel bovenhaalt voor Nusa, die eerder ongelukkig Bernier raakt.
43'

De pas geel geboekte Larin probeert met een hakje Nielsen te bereiken maar tussen een overtal aan verdedigers kan de Deen het leer niet meepikken.

42'

Aan de overkant duikt Bernier de zestien in, letterlijk dan maar er is helemaal niks aan de hand, scheidsrechter De Cremer laat dan ook terecht doorspelen.

40'
Gele kaart
Larin
Larin komt te laat in bij Opare, de Canadees krijgt meteen de eerste gele kaart van de partij onder de neus.
38'
37'

Seraing komt even uit de egelstelling maar Boyata kiest voor zekerheid en zet het leer buiten, na de inworp glijdt Poaty zomaar onderuit, het drassige veld is niet alleen voor Club een nadeel.

30'

Rond de middellijn wordt Larin van achteruit hard aangetikt door Tshibuabua, scheidsrechter De Cremer leest de dader flink de levieten maar laat de kaart evenwel op zak.

29'

Net voor het halfuur valt er toch iets te noteren wanneer Yaremchuk in balbezit komt, hij omzeilt zijn tegenstander en knalt meteen richting doel maar zijn vizier staat nog niet op scherp, het blijft 0-0.

27'
24'

Club krijgt een vrije trap maar Larin komt niet aan koppen toe, aan de zijlijn krijgen we daarna gratis waterballet.

22'

Het blijft moeilijk voetballen voor Club en Odoi probeert het dan maar met een diepe bal richting Yaremchuk maar Dietsch kan zomaar oprapen.

18'

Club mag 85% balbezit claimen maar kansen blijven voorlopig uit. Blauw-Zwart vindt geen opening en vooral op de flanken is het bijzonder moeilijk voetballen door de plassen op het veld, het komt het niveau van de landskampioen niet ter goede.

16'
14'

We zijn een kwartier ver en voorlopig blijft het wachten op de eerste grote kans, op het kleine en drassige veld vindt Club vooralsnog geen opening in de dichtgetimmerde defensie van Seraing.

10'

Seraing houdt de ruimtes klein maar toch kan Club een prima aanval in elkaar knutselen, uiteindelijk is het Balanta die zijn kans waagt maar de Colombiaan trapt ver naast en over.

8'

Vanaken steekt de bal diep tot bij Sobol maar de voorzet van de Oekraïner is te gehaast en vindt geen medespeler, Dietsch kan oppikken.

4'

De opkomst ligt eerder laag en er zijn allicht meer supporters van Club Brugge dan van de thuisploeg naar deze affiche afgekomen, zij zien hoe Seraing ver achteruit kruipt en een dubbele afweergordel optrekt.

3'

Tot kort voor de aftrap werd er nog met man en macht gewerkt om het veld speelklaar te krijgen, op sommige stroken ligt de grasmat er toch nog behoorlijk drassig bij.

1'

Na amper 37 seconden kan Nielsen een eerste keer voor doel brengen en Dietsch en Tshibuabua lopen elkaar bijna voor de voeten, uiteindelijk kan de Luikse doelman toch pakken.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Kan Blauw-Zwart, vandaag overigens volledig in het wit spelend, een vijfde competitiezege op een rij behalen? Volg het hier op de voet.

Terwijl het zonnetje zowaar schijnt boven Luik, betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De wedstrijd tussen Seraing en Club Brugge werd toegewezen aan Wesli De Cremer. In het Stade du Pairay zal hij hierin worden bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Nico Claes en Matthias Massa en vierde official Tom Stevens. Jonathan Lardot is de videoref van dienst in Tubeke.

Coach Carl Hoefkens gaat met het oog op de wedstrijd van komende dinsdag uit bij FC Porto flink aan het roteren en wijzigt zijn elftal op maar liefst zes plaatsen. Zowel Boyata, Sobol, Balanta, Yaremchuk, Larin als het jonge Noorse talent Nusa komen aan de aftrap. Ondermeer topschutter Jutgla, Meijer, Skov Olsen en Onyedika beginnen op de bank.

Uiteraard geen Dost en Rits vanavond op Le Pairay maar ook geen TJ Buchanan, Clinton Mata en Noa Lang die er wegens blessure en/of revalidatie nog niet bij zijn. Anderzijds wordt de jonge Abakar Sylla, de matchwinnaar tegen Bayer Leverkusen, de nodige rust gegeven. Eder Balanta, alsook de jonkies Noah Mbamba, Cisse Sandra en Lynnt Audoor reisden wel af richting Seraing.

Vorig seizoen won Club probleemloos op Seraing, na doelpunten van Andreas Skov Olsen (2), de ondertussen langdurig geblesseerde Mats Rits en de naar Utrecht vertrokken Bas Dost, alsook een owngoal van Dyrestam.

Net voor het verstrijken van de zomermercato sloegen de Métallos op de transfermarkt nog driemaal toe. Eerst werd Mahamadou Dembele van Troyes binnen gehengeld, daarna zetten ook Steve Mvou (Toulouse) en Vagner Dias (Metz) hun handtekening onder een contract bij Seraing, dat ook nog hoopt op de terugkeer van Dieumerci Mbokani naar België. De nieuwkomers werden evenwel nog niet in de selectie opgenomen.

Seraing van hun kant won vorig weekend op het veld van KV Mechelen en gaf daarmee de rode lantaarn door aan Cercle Brugge, al zit het achteraan het klassement allemaal wel heel dicht bij elkaar. Bij de thuisploeg hoopt de vandaag jarige Antoine Bernier op een stunt tegen de landskampioen.

In een overvolle kalender en geprangd tussen twee Europese opdrachten trekt Club Brugge vanavond dus naar het Luikse voor de confrontatie met Seraing. Blauw-Zwart hoopt de reeks van vijf gewonnen wedstrijden een positief vervolg te kunnen geven.

Goedenavond en welkom vanuit een regenachtig Stade du Pairay voor de wedstrijd tussen RFC Seraing en Club Brugge, op speeldag 8 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 0 - 2

Club wint met 0-2 op Seraing

Club Brugge heeft een 0-2 overwinning behaald op het veld van Seraing. Blauw-Zwart had het op een erg drassig veld aanvankelijk lastig om openingen te vinden, maar na de pauze zorgden Cyle Larin en Hans Vanaken voor de beslissing.

Club Brugge opende woensdag de Champions League-campagne met een knappe 1-0 zege tegen Bayer Leverkusen. Komende dinsdag volgt al de volgende wedstrijd op het kampioenenbal tegen FC Porto en dus gunde Carl Hoefkens liefst zes spelers rust. Zo verdwenen Sylla, Meijer, Skov Olsen, Onyedika, Sowah en Jutglà uit de basis. Dedryck Boyata, Roman Yaremchuk en Cyle Larin mochten voor het eerst starten voor Blauw-Zwart, terwijl ook Antonio Nusa, Éder Balanta en Eduard Sobol aan de aftrap verschenen.

De Bruggelingen monopoliseerden de bal vanaf de openingsminuut, maar door de overvloedige regenval stremde het leer voortdurend waardoor vlot combinatievoetbal niet mogelijk was. Bovendien timmerde Seraing alles dicht, waardoor er ook amper ruimte was om te voetballen. Club had tijdens de eerste helft liefst 85 procent balbezit, maar dat leidde niet tot veel uitgespeelde kansen. Na tien minuten verdween een knal van Balanta over doel en op het half uur kon ook Yaremchuk zijn poging niet kadreren.

Na de pauze probeerde Blauw-Zwart nog hoger druk te zetten, waardoor er meer ruimte kwam voor de thuisploeg. Seraing kon zo ook al vroeg voor gevaar zorgen. Eerst krulde Bernier het leer net naast de verste paal, vervolgens zoefde een pegel van Sissoko rakelings naast de kruising en tot slot moest Mignolet redding brengen op een schot van Poaty. Een stevige wake-up call voor Club dat meteen orde op zaken stelde: Nusa onderschepte de bal en tikte het leer tot bij Yaremchuk. De Oekraïner bediende Cyle Larin en die trapte de 0-1 in het dak van het doel.

Na dat doelpunt moest Seraing wel uit zijn egelstelling kruipen, waardoor er voor Club ook meer ruimte kwam. De 0-2 hing dan ook direct in de lucht. Na een teruglegger van Sobol besloot Yaremchuk in één tijd op doel, maar zijn poging werd afgeblokt. Direct daarna ging een schot van Vanaken over doel, maar de beste kans was voor Larin. Vanaken lanceerde de Canadees, maar de aanvaller trapte het leer net naast. De verdiende 0-2 viel uiteindelijk twintig minuten voor tijd. De pas ingevallen Skov Olsen tikte het leer tot bij Yaremchuk en zijn aflegger werd door Hans Vanaken van dichtbij binnengetrapt. Voor de tweevoudige Gouden Schoen was het zijn honderdste goal in de Jupiler Pro League.

De partij was beslist en dus kon Club de match rustig uittikken om zo krachten te sparen voor de Champions League-wedstrijd van dinsdag in Porto. De beste kans was nog voor Hans Vanaken, die een voorzet van Larin in één tijd op de slof nam. Dietsch bracht evenwel redding, net zoals bij een schot van Sobol. Het bleef dus 0-2, waardoor Club voorlopig nadert tot op twee punten van leider Antwerp.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 8
Toeschouwers:
5.000 – Stade du Pairay
Scheidsrechter: Wesli De Cremer
RFC Seraing: Guillaume Dietsch – Abdoulaye Sylla, Christophe Lepoint, Marvin Tshibuabua - Daniel Opare (74’ Simon Elisor), Abou Ba, Sambou Sissoko, Mathieu Cachbach (74’ Sergio Conceiçao), Morgan Poaty (64’ Leroy Abanda) - Marius Mouandilmadji (74’ Sambu Mansoni), Antoine Bernier. Coach: José Jeunechamps.
Club Brugge: Simon Mignolet - Denis Odoi, Brandon Mechele, Dedryck Boyata - Antonio Nusa (66’ Andreas Skov Olsen), Casper Nielsen, Éder Balanta (66’ Raphael Onyedika), Hans Vanaken, Eduard Sobol - Cyle Larin (86’ Kamal Sowah), Roman Yaremchuk (75’ Ferran Jutglà). Bank: Senne Lammens, Kiany Vroman, Bjorn Meijer en Noah Mbamba. Coach: Carl Hoefkens.
Gele kaarten: Larin, Nusa, Sissoko, Elisor, Ba, Sylla.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 52’ Larin (0-1), 69’ Vanaken (0-2). 

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in