Wat is Scoren voor Gezondheid?

Sinds 2011 organiseert Club Brugge Foundation het project Gezond Scoort! (nu: Scoren voor Gezondheid). In dit gezondheidsprogramma gaat Club Brugge samen met de A-kernspelers, leerlingen en leerkrachten van de deelnemende scholen en hun ouders een gezondheidscontract aan. In dit contract beloven de schoolkinderen om gezonder te eten, meer te bewegen, gezonde keuzes te maken en aandacht te hebben voor de mentale gezondheid.

Tijdens het schooljaar volgt Club Brugge de scholen op en worden 15 lessen afgewerkt: mascotte BIbi brengt een bezoek aan scholen, een kick-off evenement in het Jan Breydelstadion, sport-tests op school en in het stadion, er worden fruitmanden gebracht naar de scholen, lessen rond gezonde voeding,... Daarnaast krijgen de leerlingen leuke Club Brugge gadgets en videoboodschappen van de spelers. Dit om hen extra te motiveren om het programma vol te houden.

Scoren voor Gezondheid is een uniek gezondheidsprogramma voor de schoolkinderen waarbij ze op een FUN-manier nadenken over een gezonde levensstijl. De spelers van Club Brugge zijn hierbij een rolmodel. Het programma is volledig gratis voor de deelnemende scholen. Geïnteresseerde scholen die wensen deel te nemen of meer informatie wensen kunnen het contactformulier hieronder invullen. 

 

Project binnen Europees netwerk

Club Brugge is al enkele jaren lid van EFDN (the European Football for Development Network). Dit netwerk bestaat uit meer dan 130 professionele Europese voetbalclubs en hun respectievelijke community-werkingen. Club Brugge Foundation deelt kennis over het project dat het al jaren lang uitvoert met andere Europese voetbalclubs. Het programma is medegefinancierd door Erasmus+ (EU) en de UEFA Foundation for ChildrenDeelnemende Europese voetbalclubs: België – Club Brugge / Polen – Legia Warschau / Verenigd Koninkrijk – Chelsea FC en Brentford FC / Nederland – Feyenoord Rotterdam / Oekraïne – FK Sjachtar Donetsk / Denemarken - Randers FC / Duitsland - Werder Bremen / …

Facts & Figures

Meer nieuws over het project Scoren voor Gezondheid

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in