Speeldag 30

0 - 5
90'

Volgende zaterdag trekt Club naar de kust voor de regionale derby bij KV Oostende, uiteraard zijn we dan weer van de partij, heel graag tot dan en nog een fijn weekend!

90'

Club doet dus wat het moest doen en door deze zege blijft het bovenin status quo, Blauw-Zwart blijft op zeven punten hangen van leider Union, dat eerder zijn uitwedstrijd bij Kortrijk wist te winnen.

90'

Na exact 90 minuten fluit scheidsrechter Van Driessche de wedstrijd af. Zonder echt het gaspedaal in te duwen, wint Club bijzonder makkelijk en met niet eens overdreven 0-5 cijfers van een totaal onmachtig Seraing dat Blauw-Zwart geen strobreed in de weg kon leggen. Met drie doelpunten was Skov Olsen de absolute uitblinker, ook Rits en Dost pikten hun doelpunt mee.

86'

Ook Dost wil nog eens scoren maar de Nederlander kopt een voorzet van de linkerkant niet zo heel ver naast, het blijft 0-5.

83'
Goal
Skov Olsen
-
GOOOAAALLL - De forfaitcijfers staan op het bord, en hoe! Na prima samenspel met Vanaken knalt Skov Olsen de 0-5 perfect voorbij Dietsch in doel, voor de Deen zijn derde treffer van de avond!
81'
Wissel
NadraniFaye
80'

Met nog tien minuten op de klok haalt Lahssaini van ver uit maar het is niks meer dan een opwarmingsbal voor Mignolet.

75'
Wissel
MataSobol

Mata is blijven liggen en moet naar de kant, voor het laatste kwartier wordt hij afgelost door Sobol.

74'
Wissel
MazizBoulenger
73'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Daar is de 0-4 dan toch! Op rechts krijgt Skov Olsen heel wat vrijheid en aan de tweede paal vindt hij Dost die niet nalaat om zijn doelpuntje mee te pikken, voor de Nederlander competitiedoelpunt nummer elf!
72'

Terwijl de Brugse aanhang de sfeer in de wedstrijd probeert te houden, komt Club nog eens opzetten maar zowel Dost als Skov Olsen kunnen niet afwerken.

70'

Voor Club hoeft al enige tijd niet meer, het speelt duidelijk met de rem op, al probeert Sandra centraal Dost te bereiken maar vooraleer de Nederlander gevaarlijk kan zijn, wordt het gevaar weggekopt. Aan de overkant gaat een afgeweken schot van Maziz in hoekschop buiten.

66'
Wissel
PoatyOpare
65'

Scheidsrechter Van Driessche fluit een wel bijzonder lichte fout in het nadeel van Rits maar de daaropvolgende vrije trap van Maziz is compleet naar het beeld van de wedstrijd, zijn trap gaat torenhoog over.

63'
Wissel
LangDe Ketelaere
63'
Wissel
AdamyanDost
58'

Club controleert de partij maar moet toch even op de tellen letten, Mata moet flink aan de bak om een voorzet richting Maziz onschadelijk te maken, bij de daaropvolgende hoekschop krijgen we het eerste Luikse schot binnen de palen maar evenwel zonder het minste gevaar voor de morgen jarige Mignolet.

55'
Wissel
OdoiSandra
55'

Club blijft de wet dicteren en het komt opnieuw opzetten via Skov Olsen, die legt goed af tot bij Odoi maar die knalt het leer het stadion uit. Het is meteen zijn laatste wapenfeit uit deze partij want hij wordt afgelost door Sandra.

52'
Gele kaart
Lahssaini
51'
50'
Gele kaart
Odoi
Odoi haalt Mikautadze onderuit en kijkt terecht tegen geel aan, de daaropvolgende vrije trap van Maziz geraakt niet voorbij de Brugse muur.
49'

Seraing laat een geslagen indruk en ook nu slalomt Club makkelijk doorheen de Luikse defensie maar Adamyan moet iets teveel achteruit om echt vol op doel te kunnen koppen, het blijft 0-3.

47'

Spelend naar de eigen meegereisde aanhang komt het eerste gevaar na rust vanwege Club maar de voorzet van Adamyan gaat slordig over de achterlijn.

46'
Wissel
BernierLahssaini

De bal rolt weer in het Stade du Pairay, met een een eerste wissel bij Seraing. Wat brengt ons de tweede helft nog?

45'

+2 : Scheidsrechter Van Driessche fluit de eerste helft af en Club kan met 0-3 voorsprong de rust in, na doelpunten van Skov Olsen (2) en Rits.

45'
Goal
Skov Olsen
-
GOOOAAALLL - Nog voor de rust heeft Club zijn schaapjes al helemaal op het droge. Na samenspel met Lang kan Skov Olsen uithalen, zijn licht afgeweken schot verdwijnt door de benen van Dietsch in doel, de Deen dikt zijn statistieken verder aan. We krijgen overigens nog twee extra minuten.
43'

Club probeert zijn numerieke meerderheid meteen uit te spelen en Vanaken en Lang vinden diepgang bij de lopende Adamyan maar die wordt in extremis nog afgestopt.

40'
Rode kaart
Cachbach
Cachbach komt te laat en veel te hard in bij Odoi, eerst trekt scheidsrechter Van Driessche de gele kaart maar op aanraden van de VAR haalt hij alsnog de rode kaart uit de bovenzak, nog voor de rust moeten de Métallos met zijn tienen verder.
38'

Laat Club zich nog voor de rust in slaap wiegen of komt de thuisploeg stilaan toch iets steviger voor de dag? Feit is wel dat Buchanan eerst een voorzet over de achterlijn moet zetten en dat Rits Mikautadze aan de tweede paal van de aansluitingstreffer houdt.

35'

De dubbele achterstand noopt Seraing om toch eens de oversteek te maken maar de voorzet van Nadrani belandt slordig achter het doel waar de Brugse supporters samengepakt zijn.

32'

Enkele minuten na de 0-2 vergeet Club om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Odoi zondert Adamyan helemaal alleen voor Dietsch af, de Duitse Armeniër is niet zelfzuchtig en probeert de meegelopen Lang te bedienen maar de thuisdoelman kan zijn aflegger makkelijk pakken. Allicht vertrok Adamyan bovendien ook nog vanuit buitenspel.

28'
Goal
Rits
-
GOOOAAALLL - De 0-2 hing al enige tijd in de lucht en net voor het halfuur verdubbelt Club de voorsprong. Een matige hoekschop van Skov Olsen wordt alsnog opgepikt door Rits en met een lage schuiver in de benedenhoek trapt de middenvelder een tweede Brugse treffer tegen de touwen, voor Rits meteen zijn zesde competitiedoelpunt!
25'

En daar is Club opnieuw. Rits speelt Vanaken aan, die de bal knap met de borst controleert maar Dietsch gaat goed plat bij het schot van de tweevoudige Gouden Schoen, ook de rebound kunnen zowel Rits als Adamyan niet scoren, ook de daaropvolgende hoekschop levert de landskampioen niks op.

24'

Net nadat de meegereisde Brugse aanhang 'hun' Sterchele eren, trekt Club opnieuw ten aanval. Met opnieuw Skov Olsen aan het kanon maar ditmaal kraakt de Deen zijn schot.

21'

Club dwingt een tweede hoekschop van de partij af maar Skov Olsen kan net niet bij het leer om zo zijn tweede van de avond tegen de touwen te koppen.

18'
17'

Club blijft heer en meester en Buchanan ontbindt op links zijn duivels maar bij zijn aflegger vindt de Canadees echter geen medespeler, bovendien gaat de vlag de lucht in wegens buitenspel.

15'

Ondanks de achterstand blijft Seraing in blok voor de eigen zestien hangen, Club mag zowat 73% balbezit maar voorlopig blijft de teller op één doelpunt. Al vergeet Blauw-Zwart om de thuisploeg op het kwartier helemaal de doodsteek toe te dienen, eerst vindt Lang de doelman op zijn weg, in de rebound weet ook Buchanan niet te scoren.

8'

Scoorde Skov Olsen enkele minuten zijn tweede doelpunt in Brugse loondienst, dan was hij ditmaal bijna de assistgever bij Rits. De Deen opent knap tot bij Rits die meteen in de draai uithaalt maar het vizier van de Mechelaar staat nog niet echt op scherp, geen tweede treffer voor Blauw-Zwart.

4'
3'
Goal
Skov Olsen
-
GOOOAAALLL - Al heel vroeg klimt Club op voorsprong. Eerst kan Lang niet op doel besluiten maar uiteindelijk is het wel Skov Olsen die vanaf de rand van de zestien zijn kans waagt : de Deen prikt de 0-1 knap in de benedenhoek!
1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers die hebben afgetrapt. Club won in eigen huis met 3-2 van Seraing, pakt Blauw-Zwart vanavond ook de drie punten? Volg het hier van minuut tot minuut op de voet!

De beide teams stappen een weliswaar niet perfecte grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Tenslotte kunnen we nog meegeven dat de wedstrijd tussen Royal Football Club Seraing en Club Brugge in goede banen moet worden geleid door Bram Van Driessche. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Florian Lemaire en Laurent Conotte, vierde official Arthur Denil en videoref Lawrence Visser.

Het is overigens een flink aantal jaren geleden dat Club nog eens te gast was in het Stade du Pairay. De laatste competitiewedstrijd bij het toenmalige RFC Sérésien dateert alweer van 1995, een jaar later ging de club op de fles.

De Nederlandse coach ziet geen redenen om zijn elftal overhoop te gooien en stuurt dezelfde elf namen het kleine veld van Seraing op die ook tegen de Buffalo’s aan de aftrap verschenen, dus ook zonder Charles De Ketelaere. Schreuder hoopt voorin op bevliegingen van zowel Noa Lang als Sargis Adamyan.

Voor de niet te onderschatten trip naar het Luikse rekent coach Alfred Schreuder alvast op dezelfde 21 namen die ook voor de bekerwedstrijd tegen Gent werden geselecteerd. Al viel Ruud Vormer in extremis wegens ziekte wel nog af.

Eerder op de avond won Union met 2-3 op het veld van Kortrijk, waardoor de achterstand op de Brusselaars opnieuw tien punten bedraagt. Club doet er dus best aan om zelf te winnen en zo de kloof intact te houden.

Vanavond haspelt Club een eerste van twee opéénvolgende uitwedstrijden af. Op bezoek bij Seraing, het nummer voorlaatst in het klassement, hoopt Blauw-Zwart alvast om de zware bekernederlaag door te spoelen en geen verdere averij op te lopen in de strijd om de titel.

Goedenavond en welkom vanuit het Stade du Pairay voor de wedstrijd tussen RFC Seraing en Club Brugge, op speeldag 30 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in