Speeldag 20
0 - 3

Vanavond om 20.30 uur: KV Mechelen – Club Brugge

Blauw-Zwart trapt vanavond de twintigste speeldag op gang in het AFAS stadion. Bij winst kan de Brugse competitieleider de kloof op eerste achtervolgers Charleroi en Anderlecht nog verder uitdiepen.

 

PLOEGENNIEUWS

KV MECHELEN

KV Mechelen kende een moeilijk seizoensbegin en staat met 18 punten in de rechterkolom van het klassement. Malinwa beëindigde eind oktober de samenwerking met Yannick Ferrera. Hij werd opgevolgd door de trainer die hem vooraf ging: Aleksandar Jankovic. Onder de 45-jarige Serviër behaalden de Maneblussers 10 op 18 en afgelopen weekend werd er pas voor het eerst in 5 competitieduels verloren. De Mechelaars gingen met 2-0 onderuit bij KV Kortrijk na goals van Club-huurling Jérémy Perbet en Teddy Chevalier. Enkele dagen geleden koos Yohan Croizet voor een buitenlands avontuur bij Kansas City, waar hij onmiddellijk aan de slag gaat in de Amerikaanse MLS.

 

De heenmatch tussen Malinwa en Club resulteerde in 2-0 thuiswinst voor Blauw-Zwart. Wesley en Dion Cools waren de doelpuntenmakers van dienst in Jan Breydel.

 

CLUB BRUGGE

Blauw-Zwart kroonde zich na de historische 5-0 zege tegen Anderlecht en het puntenverlies van eerste achtervolger Charleroi tot dé winnaar van het weekend. Met passie, inzet en goed voetbal liet het team van Ivan Leko de bezoekers geen schijn van kans. Nog voor de rust legde Abdoulay Diaby de wedstrijd al in een beslissende plooi met twee doelpunten, maar ook na de pauze ging Club op zijn elan voort. Vanop de penaltystip trapten captain Ruud Vormer en Jelle Vossen het leer genadeloos tegen de netten en Hans Vanaken legde de 5-0 eindstand vast na een knappe assist van Vossen. De Brugse competitieleider zakt dus met vertrouwen af naar Mechelen en blijft gefocust om een goed resultaat te kunnen behalen.

 

Marvelous Nakamba en Abdoulay Diaby vermijden best geel, anders missen ze de laatste thuismatch van het jaar tegen Moeskroen. Voor Jordy Vanlerberghe en Anthony Limbombe wordt het vanavond een blij weerzien met hun ex-club.   

 

De selectie: Hubert, Butelle, Teunckens, Cools, Palacios, Mera, Poulain, Denswil, Mechele, Simons, Clasie, Nakamba, Vormer, Vanlerberghe, Vanaken, Wesley, Refaelov, Diaby, Vossen, Limbombe en Dennis.

 

Dit waren de voorbije vijf duels tussen KV Mechelen en Club Achter de Kazerne:

 

29/07/2016 (competitie) 0-2

27’ Izquierdo (0-1), 30’ Cools (0-2)

 

29/11/2015 (competitie) 1-4

28’ Naessens (1-0), 66’ Vossen (1-1), 73’ Vossen (1-2), 79’ Dierckx (1-3), 88’ Vanaken (1-4)

 

17/12/2014 (beker) 0-0

 

24/08/2014 (competitie) 3-1

10' Simons (penalty, 1-0), 25' Veselinovic (penalty, 1-1), 50’ Cordaro (2-1), 92’ Claes (3-1)

 

17/08/2013 (competitie) 1-2

38’ De Sutter (0-1), 71’ De Witte (penalty, 1-1), 85’ Simons (penalty, 1-2)

 

IN DE KIJKER

KV MECHELEN – Hassane Bandé

Hassane Bandé ontpopte zich de voorbije maanden tot dé revelatie Achter de Kazerne. De 19-jarige aanvaller is met acht competitiegoals en één bekerdoelpunt de topschutter bij Malinwa en hij debuteerde onlangs zelfs in het nationale elftal van Burkina Faso. Zijn steile opmars bleef niet onopgemerkt en de youngster versierde een recordtransfer naar Ajax die volgende zomer ingaat. Bandé kreeg zijn opleiding bij Salitas FC en na te zijn doorgestuurd in het Astridpark belandde de snelle en technisch onderlegde spits bij KV Mechelen, waar toenmalig coach Yannick Ferrera onmiddellijk overtuigd was van zijn talent.

 

CLUB BRUGGE – Abdoulay Diaby

Abdoulay Diaby deed zondag met twee goals in amper een minuut tijd het uitverkochte Jan Breydel daveren op zijn grondvesten. De Malinese spits opende de score met een rake kopbal en direct daarna strafte hij geknoei van Boeckx genadeloos af. Na een pechseizoen met verschillende blessures is Diaby opnieuw een bijzonder gevaarlijk wapen in de blauw-zwarte aanvalslinie. De Brugse goalgetter bewees in het verleden al zijn intrinsieke klasse en efficiëntie: tijdens het kampioenenjaar 15-16 kroonde hij zich tot topschutter bij Club met in totaal 20 doelpunten (16x competitie, 4x beker).  

 

SCHEIDSRECHTER - NICOLAS LAFORGE

Nicolas Laforge leidt vanavond de laatste Brugse uitwedstrijd van 2017 in goede banen. Lijnrechters van dienst zijn Frederic Godelaine en Patrick Plumes. Wim Smet is de vierde official. Er is geen videoref aanwezig Achter de Kazerne.

 

Tekst: Vicky Marien

93'
93'

Club doet door deze zege uiteraard een uitstekende zaak want het legt nog meer druk op Charleroi, dat reeds op elf punten volgt. De Carolo's moeten morgen aan de bak uit bij Gent. Anderlecht volgt reeds op zestien punten, al spelen de Brusselaars vrijdag nog thuis tegen hekkensluiter Eupen. Op 'Boxing Day' hoopt Club het kalenderjaar 2017 in stijl af te sluiten met de thuiswedstrijd tegen Moeskroen. Uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, hopelijk jullie ook. Heel graag tot dan !

93'

Meteen de laatste voetnoot in deze wedstrijd, die door Club al bij al zeer makkelijk tot een goed einde werd gebracht. Reeds aan de rust stond het 0-2 na doelpunten van Vormer (op strafschop) en Moraes. Na de pauze haalde Diaby de trekker helemaal over. Met zeven doelpunten is de Malinees momenteel topschutter bij Blauw-Zwart.

92'

In de absolute slotfase moet Mechelen nog met zijn negen verder. Bancé komt te laat in bij Diaby en kijkt domweg tegen een rechtstreekse rode kaart aan.

92'
Rode kaart
Boureima Hassane Bande
KV Mechelen
90'
Gele kaart
Boureima Hassane Bande
KV Mechelen
90'
Gele kaart
Anthony Limbombe
Club Brugge
90'

We zitten reeds bijna aan het gaatje wanneer Vormer op rechts uitbreekt en al glijdend de bal tot bij Vossen probeert te krijgen maar via een Mechels hoofd kan de Nederlander enkel een hoekschop afdwingen, ook dit levert Club niks meer op. We krijgen overigens nog 2 minuten extra.

86'
Gele kaart
Ahmed El Messaoudi
KV Mechelen
85'

Tot driemaal toe komt Club heel dicht bij de 0-4. Eerst wordt een kopbal van Denswil op de lijn gekeerd door Claes, meteen daarna komt Vanlerberghe een haartje te kort om binnen te koppen en vervolgens wordt een poging van Diaby van richting afgeweken maar tot opluchting van Coosemans gaat de bal naast.

83'
81'

Met deze tussenstand hoeft het al een tijdje niet echt meer voor Club, dat nu vooral vanuit stilstand voetbalt. Niettemin trapt Clasie vanuit de tweede lijn op doel maar het schot van de Nederlander wordt afgeblokt. Ook een poging van Diaby wordt afgeblokt waardoor Coosemans kan oprapen.

79'
Wissel
KV Mechelen
Ivan Tomecak Laurens Paulussen
77'

Het is een zeldzaamheid in deze wedstrijd maar Club kan er op de counter vlug uitkomen via Clasie. Die bedient op links Vossen, de Limburger waagt zijn kans maar krult zijn poging echter ruimschoots naast. Aan de overkant wordt een doelpunt van Bancé terecht afgekeurd wegens buitenspel. Het blijft 0-3

72'
Wissel
Club Brugge
Hans Vanaken Jordi Vanlerberghe
72'
70'

Leko gaat straks een derde maal wisselen want hij maant Vanlerberghe aan om zich klaar te maken. De Kroaat gunt de ex-Mechelaar de nodige speelminuten tegen zijn oude club.

68'

Ook de ingevallen Vossen wil zijn doelpuntje meepikken maar zijn schot wordt afgeblokt, aan de overkant kraakt Bancé volledig zijn schot.

63'

Aan de overkant zwiept Rits een vrije strap de zestien in en Bancé kan, weliswaar vanuit buitenspel, op doel koppen maar met een prima reflex houdt Butelle zijn netten schoon, knappe tussenkomst van de Franse goalie.

62'
Goal
Abdoulaye Diaby
Club Brugge
0 - 3
62'

Net na het uur trekt Club de trekker helemaal over want het staat 0-3. De pas ingevallen Clasie legt uitstekend breed tot bij Cools die heel slim de vrijlopende Diaby bedient. De Malinees duwt van dichtbij de 0-3 tegen de touwen.

60'
60'
Wissel
KV Mechelen
Andy Kawaya Dimitrios Kolovos
59'

De aangekondigde dubbele wissel is een feit : Vossen en Clasie komen in de plaats van Moraes en Nakamba. Ondertussen spelen we weer verder en trapt Limbombe op de benen van Coosemans.

58'
Wissel
Club Brugge
Wesley Moraes Ferreira da Silva Jelle Vossen
58'
Wissel
Club Brugge
Marvelous Nakamba Jordy Clasie
56'

Club lijkt plots wakker geschud door de beide invallers die klaar staan om in te vallen want Diaby en Limbombe knutselen een prima aanval in elkaar maar laatstgenoemde krijgt het leer niet goed mee om Coosemans te verslaan.

55'

Ondanks de numerieke minderheid kan Mechelen andermaal gevaarlijk zijn en de poging van Tomecak gaat via Butelle in hoekschop. Seconden later trapt diezelfde Tomecak van ver op doel en andermaal heeft Butelle de nodige moeite. Ondertussen staan Clasie en Vossen klaar om in te vallen.

52'

De thuisploeg kampeerde na de rust voortdurend voor de eigen zestien maar kan toch eens counteren, uiteindelijk komt Bandé niet in stelling en kan Club alle gevaar wegruimen.

50'

Blauw-Zwart blijft in balbezit en Moraes kan op doel koppen maar hij besluit evenwel recht in de armen van Coosemans.

49'

Ook in het begin van de tweede helft blijft Club rustig zijn dominantie etaleren. Na een lang uitgesponnen aanval snijdt Limbombe naar binnen maar zijn schot wordt gepakt door Coosemans.

46'

De bal rolt weer in het Afas-stadion, met meteen een eerste wissel bij Mechelen. Pedersen bleef in de kleedkamer achter, in zijn plaats komt Filipovic. Wat brengt ons de tweede helft nog?

45'
Wissel
KV Mechelen
Nicklas Pedersen Zeljko Filipovic
45'
45'
45'

+ 1 : Het is rusten geblazen Achter de Kazerne, met een 0-2 tussenstand in het voordeel van Club, na doelpunten van Vormer en Moraes.

45'

Net voor de pauze moet Mechelen met zijn tienen verder na rood voor De Witte, die te laat en vol met studs op het been van Moraes inkomt. Een terechte beslissing van scheidsrechter Laforge, die het zaakje voorlopig goed onder controle heeft. We krijgen overigens nog 1 minuut extra.

45'
Rode kaart
Seth de Witte
KV Mechelen
43'

Met de rust stilaan in zicht dan toch nog eens nog de thuisploeg maar het schot vanuit de tweede lijn van Rits gaat ruim naast.

40'
35'

Met een nieuwe diepe bal wordt Moraes diep gestuurd maar ditmaal loopt de Braziliaanse stormram zich te pletter op de Mechelse muur.

34'
Goal
Wesley Moraes Ferreira da Silva
Club Brugge
0 - 2
33'

Net na het halfuur mogen de Brugse fans een tweede maal juichen wanneer Moraes in de zestien in balbezit komt. Hij mag aannemen, draaien, schieten en scoren. Ook voor de Braziliaan meteen zijn zesde treffer in de competitie, hij viert zijn doelpunt aan de zijlijn in de armen van Leko.

30'

Op het halfuur kan Mechelen nog eens dreigen maar op de strakke voorzet vanaf de rechterkant komt Pedersen evenwel enkele stappen te laat.

28'
25'

De thuisploeg, dat stevig uit de startblokken schoot, lijkt toch aangeslagen door de achterstand en Bancé probeert Pedersen te bereiken maar Butelle is eerder op de bal, het minste gevaar voor de Fransman.

22'

Scheidsrechter Laforge wijst naar de stip wanneer Diaby, op aangeven van Poulain, de zestien in mag maar evenwel in de rug wordt gelopen door Cocalic. Vanaf elfmeter faalt Vormer niet, hij knalt de strafschop snoeihard in de winkelhaak. Voor de Nederlander meteen zijn zesde competitiedoelpunt van het seizoen.

22'
Goal
Ruud Vormer
Club Brugge
0 - 1
20'
Gele kaart
Edin Cocalic
KV Mechelen
20'

Strafschop Club !

17'
16'

Opnieuw wordt Limbombe in het samenspel betrokken maar via een Mechelse voet belandt zijn voorzet gewoon in de grijpgrage armen van Coosemans, het blijft voorlopig wachten op de eerste echte grote kans.

15'

Met een uitstekende crossbal bereikt Cools aan de vrijstaande Limbombe. Die snijdt naar binnen en haalt uit maar het schot van de pocketspits is veel te slap en hobbelt tot bij Coosemans.

11'

We hebben tot minuut elf moeten wachten vooraleer Club een eerste maal kan dreigen maar Moraes duwt de voorzet van Cools onder druk van een fel opzittende De Witte naast.

5'

Club zal het vanavond allerminst op een schoteltje krijgen aangeboden en reeds na vijf minuten kijkt Denswil tegen een logische gele kaart aan wanneer hij te laat inkomt bij Kawaya.

5'
Gele kaart
Stefano Denswil
Club Brugge
3'
2'

Na een razendsnelle counter via ondermeer Tomecak dwingt Mechelen de eerste hoekschop van de partij af, maar de Brugse defensie kan makkelijk ontzetten.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Mechelen dat heeft afgetrapt. Club speelt ook vanavond gewoon in blauw en zwart, evenwel met witte kousen.

Een niet volledig volzet Afas-stadion ziet hoe beide teams het speelveld betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Scheidsrechter vanavond is Nicolas Laforge, er is geen videoref aanwezig. Uiteraard hopen en rekenen we eens te meer op een correcte en faire wedstrijd.

Bij de thuisploeg is het vooral uitkijken naar de prestaties van de jonge Burkinees Bandé, die op het einde van het seizoen de overstap naar Amsterdam maakt en ex-Bruggeling Coosemans, die tegen zijn voormalige werkgever absoluut de netten schoon wil houden.

Voor de altijd moeilijke opdracht Achter de Kazerne wijzigt coach Leko zijn elftal in vergelijking met Anderlecht niet, dus niet Vossen maar wel gewoon Moraes komt straks aan de aftrap. Naast Vossen zijn invallersdoelman Hubert, Mera, Clasie, Refaelov, Dennis en ex-Mechelaar Vanlerberghe de overige wisselspelers. Derde doelman Teunckens, Palacios en Simons vallen buiten de wedstrijdselectie.

Voor beide ploegen staan tegenstrijdige belangen op het spel. Bij een eventuele zege kan Club zijn voorsprong op dichtste achtervolgers Charleroi en Anderlecht vergroten tot respectievelijk elf en zestien punten. Anderzijds deelt Mechelen samen met Lokeren de voorlaatste plaats in het klassement en kan het elk punt in de strijd tegen de degradatie goed gebruiken.

Vanavond openen Mechelen en Club in een vooruitgeschoven wedstrijd de debatten van de 20ste speeldag; voor Club meteen de laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar 2017.

Goedenavond en welkom vanuit het Afas-stadion voor de wedstrijd tussen KV Mechelen en Club Brugge, op speeldag 20 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 1 - 0
  • 2 - 3
  • 1 - 0
  • 1 - 2
  • 2 - 1
  • 1 - 1
  • 1 - 3

Club wint met 0-3 op KV Mechelen

Club Brugge heeft een vlotte 0-3 zege behaald op het veld van KV Mechelen. Ruud Vormer en Wesley Moraes trapten Blauw-Zwart op voorsprong en bovendien moest Malinwa op slag van rust met tien verder na rood voor De Witte. Op het uur zorgde Diaby voor de definitieve beslissing.

 

Club startte met dezelfde elf spelers die zondag Anderlecht van de mat veegden. De Bruggelingen hadden uiteraard vertrouwen getankt tegen Paars-Wit en eisten vanaf de eerste minuut de bal op. Blauw-Zwart tikte het leer vlot rond, maar vond niet direct openingen in de Mechelse organisatie. Het Brugse gevaar beperkte zich aanvankelijk tot een deviatie van Wesley die naast ging en een schot van Limbombe dat makkelijk gepakt werd door Coosemans.

 

Na twintig minuten kon Diaby plots toch uitbreken en dat leidde ook tot de 0-1. De Malinees werd in het strafschopgebied onderuit gelopen door Cocalic en dus wees scheidsrechter Laforge naar de stip. Ruud Vormer nam zijn verantwoordelijkheid en knalde het leer perfect in de bovenhoek. KV Mechelen moest nu wel meer initiatief nemen, maar hun goudhaantje Bandé kende een ongelukkige avond.

 

De Bruggelingen hadden de partij volledig onder controle en konden tien minuten voor de rust de voorsprong verdubbelen. Na een actie van Limbombe rolde de bal voor de voeten van Wesley Moraes en die knalde de 0-2 staalhard in doel. Malinwa kon geen vuist maken en kwam niet verder dan een schot van Rits dat naast ging. Op slag van rust werd de Mechelse malaise nog groter: Seth De Witte kwam te laat met zijn tackle op Wesley en werd met rood van het veld gestuurd.

 

Na de pauze trok de thuisploeg met de moed der wanhoop ten aanval. Dat resulteerde ook in twee pogingen van Tomecak, maar Butelle lag telkens goed in de weg. Club kreeg uiteraard ruimte en maakte daar gretig gebruik van. Diaby bediende Limbombe, maar zijn schot werd nog net weggewerkt. Even later ging Coosemans goed plat op een nieuwe poging van Limbombe.

 

De definitieve beslissing viel op het uur: Cools bediende Abdoulay Diaby en die tikte de 0-3 van dichtbij binnen. Direct daarna kreeg Malinwa dan toch de kans om te milderen, maar Butelle kon met een ultieme reflex een vrije trap van Rits uit zijn doelvlak ranselen. Een kwartier voor tijd kon Mechelen uiteindelijk toch scoren, maar het doelpunt van Bandé werd afgekeurd wegens buitenspel.

 

In de slotfase was het wachten op een vierde Brugse doelpunt. Een schot van Limbombe werd naast gedevieerd, een knal van Vossen zoefde eveneens naast, Claes veegde een kopbal van Denswil van de lijn, Coosemans redde een kopbal van Vanlerberghe en een schot van Diaby caprioleerde net naast. Het einde van de partij werd nog ontsierd door enkele opstootjes en een rode kaart voor Bandé, maar de score veranderde niet meer.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 20

Toeschouwers: 14.915 – AFAS Stadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

KV Mechelen: Colin Coosemans – Edin Cocalic, Seth De Witte, Elias Cobbaut – Ivan Tomecak (79’ Laurens Paulussen), Andy Kawaya (60’ Dimitris Kolovos), Ahmed El Messaoudi, Mats Rits, Glenn Claes – Hassane Bandé, Nicklas Pedersen (46’ Zeljko Filipovic). Coach: Aleksandar Jankovic.

Club Brugge: Ludovic Butelle – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Dion Cools, Ruud Vormer, Hans Vanaken (72’ Jordi Vanlerberghe), Marvelous Nakamba (58’ Jordy Clasie), Anthony Limbombe – Abdoulay Diaby, Wesley Moraes (58’ Jelle Vossen). Bank: Guillaume Hubert, Lior Refaelov, German Mera en Emmanuel Dennis. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Denswil, Cocalic, El Messaoudi, Bandé, Limbombe.

Rode kaarten: 45’ De Witte, 92’ Bandé.

Doelpunten: 21’ Vormer (penalty, 0-1), 34’ Wesley (0-2), 62’ Diaby (0-3).

 

Tekst: Steven Floin