Speeldag 23

2 - 2
95'

Komende donderdag is er in het eigen Jan Breydelstadion de absolute kaskraker tegen datzelfde Union, allicht bepalend voor de rest van de competitie en de playoffs. Heel graag tot dan!

95'

Door dit gelijkspel laat Club evenwel de kans liggen om de kloof met Union tot vier punten te herleiden. Blauw-Zwart blijft voorlopig op zes punten hangen en dit kunnen er straks zelfs negen worden, als de Brusselaars straks hun thuiswedstrijd tegen Genk weten te winnen.

95'

Het zit er op, Club komt net als in de heenronde niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Standard. Twee treffers van Dost wisten tot tweemaal toe de voorsprong van de Rouches weg.

94'

Standard probeert alsnog de zege te pakken maar op aangeven van Lestienne trapt Klauss onbeholpen in de handen van Mignolet.

93'

Geen 3-2 maar ook geen 2-3 wanneer De Ketelaere alleen voor Bodart met het hoofd nog de vrijlopende Dost probeert te bereiken maar zijn kopballetje is te zacht waardoor de Luikse doelman alsnog kan pakken.

91'

We zitten reeds in de toegevoegde tijd wanneer Club bijzonder goed wegkomt. Eerst krijgt Carcela het leer niet voorbij Mignolet, in de rebound houdt Mata op de lijn Nkounkou van een doelpunt af.

90'

We krijgen nog minstens vijf minuten toegevoegde tijd.

86'

Ondanks de numerieke minderheid trekt Club dan toch opnieuw in de aanval, met Buchanan die zich op links goed kan doorzetten en prima aflegt tot bij De Ketelaere maar de jonge Bruggeling ziet zijn poging nog gekeerd, bijna de voorsprong voor Blauw-Zwart.

84'
Wissel
Van der BremptLang
83'
Rode kaart
Hendry
Na een slechte pass van Mechele komt Hendry een fractie te laat bij de spurtende Carcela, Lardot kent geen genade en toont de Schot de rode kaart, Club moet de slotfase met zijn tienen verder.
82'
Wissel
CafaroNkounkou
81'
Wissel
NsokiRicca
80'

Bij een duel met Carcela gaat Nsoki tegen het canvas waardoor de Luikse invaller zijn weg kan vervolgen maar Mignolet duwt zijn schot met beide vuisten in hoekschop.

79'

Bij Standard houden ze iedereen achter de bal en Club vindt amper een gaatje. De Ketelaere probeert Dost dan maar te bereiken maar Bodart kan ontzetten, in de rebound gaat het schot van Mechele hoog over.

77'

Blauw-Zwart mag nog steeds het meeste balbezit claimen maar tot echt grote kansen komt het evenwel niet, andermaal kan Bodart vrij makkelijk een voorzet uit de lucht plukken.

75'
Wissel
DønnumCarcela
72'

Club duwt de Rouches volledig tegen het eigen doel maar in de zone van de waarheid ontbreekt de laatste pass.

70'

Met nog twintig minuten op de klok knutselt Club op links een leuke aanval in elkaar maar Bodart geeft uiteindelijk niet al te veel problemen met de voorzet van De Ketelaere.

64'
Wissel
PavlovicBastien
64'
Wissel
DragusLestienne
64'
Wissel
EmondKlauss
63'

Club wil meer en gaat op zoek naar de voorsprong maar het schot van Lang gaat naast het doel van Bodart.

59'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Nog voor het uur komt Club opnieuw langszij, en hoe! Na uitstekend samenspel tussen Vormer en De Ketelaere kan Buchanan met een prima assist de inlopende Dost bedienen en met links duwt hij van dichtbij de 2-2 in doel!!
58'
Gele kaart
Emond
56'

Club lijkt toch enigszins te moeten bekomen van de tweede Luikse opdoffer maar trekt dan toch opnieuw in de aanval. De Ketelaere zwiept een voorzet voor doel maar Buchanan komt niet aan koppen toe.

53'

Dost gaat achter een verloren verwaande bal en weet alsnog Vormer te bereiken, die probeert het met links maar de Brugse kapitein ziet zijn poging ruimschoots naast hobbelen.

50'

Club probeert meteen te reageren en onder druk van Buchanan dwingt het de eerste hoekschop na de pauze af maar De Ketelaere ziet zijn schot afgeblokt door Dewaele.

48'
Goal
Emond
-
We zijn amper enkele minuten ver in de tweede helft wanneer Club opnieuw tegen de achterstand aankijkt. Bij een voorzet van Raskin is Emond net iets eerder op de bal dan Mechele en hij duwt de 2-1 voorbij Mignolet.
46'
Wissel
RitsBuchanan

De bal rolt weer op Sclessin. Met meteen een eerste wissel bij Club : de reeds geel geboekte Rits moet zijn plaats afstaan aan Buchanan.

45'
45'
45'

+2 : De eerste helft zit er op, we gaan rusten met een 1-1 tussenstand. Blauw-Zwart zag al heel vroeg een doelpunt van Lang terecht afgekeurd wegens buitenspel van Dost en kreeg meteen daarna in de omschakeling het deksel op de neus via Cafaro. Club domineerde de eerste helft en verdiende steeds meer de gelijkmaker maar Nsoki kopte tegen de paal terwijl De Ketelaere een voorzet niet in doel kon glijden. Gelukkig was er enkele minuten voor het einde van de eerste helft de gelijkmaker via Dost.

45'

We krijgen minstens twee minuten toegevoegde tijd.

44'

We zitten bijna aan de rust wanneer De Ketelaere de bal knap kan meegeven en met een prima kapbeweging zijn tegenstander in de wind zet maar zijn poging met rechts is helaas minder zuiver, dit had de 1-2 kunnen zijn.

41'

Standard probeert meteen te reageren en Raskin knalt hard op doel, evenwel op de vuisten van Mignolet, ook de daaropvolgende hoekschop levert de Rouches verder niks op.

40'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - En daar is de verdiende gelijkmaker en ditmaal telt het doelpunt! Vanaf de linkerkant schildert Vanaken een voorzet op het hoofd van Dost en van dichtbij knikkert de Nederlander zijn negende competitietreffer voorbij Bodart in doel!!
39'

Op links is er de prima loopactie van De Ketelaere die strak voor doel brengt en met de nodige moeite duwt Bodart zijn voorzet in hoekschop, bij die hoekschop probeert Rits het vanuit de tweede lijn maar zijn trap verdwijnt hoog over.

37'

Een Brugse gelijkmaker hangt in de lucht maar blijft voorlopig uit, ook de kopbal van Rits mist kracht en de juiste richting.

34'

Ondanks de achterstand blijft Club de betere ploeg en gaat het op zoek naar de gelijkmaker. Eerst is een nieuw schot van Vormer te centraal waardoor Bodart klemvast kan pakken, meteen daarna kan De Ketelaere bij een voorzet onvoldoende kracht zetten om de bal in doel te glijden.

31'

Na prima storen bij Pavlovic is het Club dat de omschakeling maakt via Vanaken en Lang, die ziet zijn schot geblokt door Bordat, in de rebound is het Vormer die vanuit de tweede lijn zijn kans waagt maar ook hij vindt Bodart op zijn weg, het blijft 1-0.

30'
Gele kaart
Rits
28'

Via Lang dwingt Club een vijfde hoekschop af, die wordt in eerste instantie met het hoofd ontzet, tot bij de vrijstaande Rits die de bal meteen op de slof neemt maar zijn poging vliegt de lege tribune in.

25'

Bij een nieuwe counter komt de thuisploeg opnieuw vervaarlijk opzetten en Raskin gaat in de Brugse zestien neer maar van contact met Hendry is er absoluut geen sprake, de Luikse middenvelder laat zich al te makkelijk vallen, zowel Lardot als de VAR laten het spel verder gaan.

23'
Gele kaart
Dussenne
20'

Meteen daarna komt Club heel dicht bij de gelijkmaker wanneer bij een corner Nsoki goed komt ingelopen maar de kopbal van de Fransman belandt tegen de paal, ook in de rebound krijgt de verdediger het leer niet in de doelmond.

19'

Net nadat scheidsrechter Lardot Club een terechte hoekschop ontzegt, kan Mata zich op rechts goed doorzetten en met de nodige moeite kan de thuisploeg de aflegger van De Ketelaere richting Rits ontzetten.

14'

Standard put moed uit het doelpunt en speelt nu toch iets hoger, Emond ligt op de loeren bij de terugspeelbal met het hoofd van Nsoki mar gelukkig is Mignolet eerder op de bal.

10'
Goal
Cafaro
-
Geen 0-1 maar evenwel 1-0. Nadat Club via De Ketelaere en Dost opnieuw voor het nodige gevaar zorgden, is daar plots de snelle uitbraak voor de Rouches via Dønnum, die opent lateraal tot bij Cafaro en de van Reims overgekomen Fransman trapt het openingsdoelpunt genadeloos voorbij een totaal kansloze Mignolet, Blauw-Zwart moet al heel vroeg achtervolgen!
7'

Na zeven minuten laat Lang de netten een eerste maal trillen maar het Brugse feest gaat niet door want het doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Dost, het blijft 0-0 op Sclessin.

3'

We zijn drie minuten ver wanneer Club de eerste hoekschop van de partij kan afdwingen maar die wordt door De Ketelaere hoog over gekopt, geen gevaar voor Bodart.

1'

De mondkapjes zijn af, het eerste fluitsignaal heeft weerklonken, we zijn er aan begonnen. Slaagt Blauw-Zwart er in om de Rouches in eigen stadion monddood te maken? Volg het hier op de voet!

De beide teams stappen de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De clash tussen Standard en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Jonathan Lardot. Op Sclessin zal hij hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Florian Lemaire en Vito Di Vincenzo, vierde official Wesli De Cremer en videoref Nicolas Laforge.

Bij Standard zit coach Elsner behoorlijk met de handen in het haar. Zo moet de Sloveense coach Bokadi door schorsing missen en zijn zowel Tapsoba, Fai, Amallah, Rafio en Sissako nog op de Africa Cup actief. De van Mechelen overgekomen Vandamme zit in quarantaine terwijl zowel Cimirot als Muleka onvoldoende hersteld zijn van hun blessures. Anderzijds worden de nieuwkomers Emond, Cafaro en Dewaele onmiddellijk in de basiself gedropt, terwijl Nkounkou achterin zijn plaats moet afstaan aan Calut. Bij de Rouches beginnen Klauss, Carcela en ex-Bruggeling Lestienne op de bank.

Voor Hans Vanaken is de wedstrijd op Sclessin zijn 500ste uit zijn reeds flink gevulde loopbaan. Met Franky Van der Elst als coach maakte de toen pas 17-jarige Limburger zijn debuut bij Lommel, om via Lokeren bij Club terecht te komen. De tweevoudige winnaar van de Gouden Schoen scoorde tot op heden reeds 140 doelpunten.

In vergelijking met de wedstrijd tegen STVV is er slechts één wijziging te noteren : door de terugkeer van Lang moet nieuwkomer Tajon Buchanan zich schikken in zijn rol als wisselspeler.

Voor de klassieker bij de Rouches, selecteerde Schreuder op Antonio Nusa na, dezelfde twintig namen als tegen STVV; aangevuld met Federico Ricca en Noa Lang, die terugkeert uit schorsing. De Rotterdammer maakte twee jaar terug uitgerekend op Sclessin zijn debuut voor Club.

Club heeft dus iets recht te zetten, temeer omdat het in de heenronde in het eigen vertrouwde Jan Breydelstadion een 2-0 voorsprong tegen de Rouches in de slotfase nog door de vingers zal glippen.

Blauw-Zwart heeft alvast de statistieken niet mee want van de vorige 92 uitwedstrijden bij Standard, wist het er slechts 25 te winnen, werd er twintig maal gelijk gespeeld en maar liefst 47 keer moest het puntenloos terug naar Brugge. Van zijn laatste negen uitwedstrijden op Sclessin, kon het tevens slechts éénmaal zegevieren.

Club kan zich eigenlijk geen misstap meer veroorloven, de landskampioen telt momenteel zeven punten achterstand op leider Union, dat komende donderdag naar Brugge afzakt. Mits een driepunter zet het de Brusselaars alvast onder druk voor hun thuiswedstrijd tegen Genk later op de middag.

Aan de boorden van de Maas gaat Alfred Schreuder dus op zoek naar een tweede opéénvolgende overwinning en een zes op zes, nadat hij bij zijn debuut de Kanaries vleugellam wist te maken, dankzij een 2-0 zege.

Voor de eerste uitwedstrijd in het nieuwe kalenderjaar trekt de landskampioen dus naar de Vurige Stede. Al zal het er in de tribunes niet ‘vurig’ aan toe gaan, want voorlopig zijn er helaas nog steeds geen supporters toegelaten.

Goeiemiddag en welkom vanuit Luik, welkom vanuit Sclessin voor de wedstrijd tussen Standard en Club Brugge, op speeldag 23 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in