Speeldag

1 - 4
90'

Ons bekeravontuur eindigt al in de achtste finales.

88'
Goal
Gianni Bruno
Sint-Truidense VV
-
Gianni Bruno maakt er 1-4 van.
83'
Gele kaart
Hashioka
Sint-Truidense VV
Hashioka hindert Mignolet bij het uittrappen. Hij krijgt geel.
81'

STVV haalt het tempo uit de match en lijkt hier op weg naar een stunt. Blauw-Zwart blijft er in geloven en zoekt de gaatjes in de gele defensie.

73'
Wissel
Club Brugge
Cyle LarinCasper Nielsen

Hoefkens grijpt in en gooit er Cyle Larin in.

69'
Goal
Daichi Hayashi
Sint-Truidense VV
-
Zomaar 1-3. Een goed aangesneden voorzet wordt binnengelopen door Hayashi.
66'

Club moet een paar versnellingen hoger schakelen om de kwartfinales te bereiken. Een vrije trap van Nielsen levert niks op.

63'
Goal
Gianni Bruno
Sint-Truidense VV
-
Een afgeweken bal van Gianni Bruno belandt zomaar in doel. Mignolet op het verkeerde been. STVV op voorsprong.
60'

Opnieuw hoekschop voor Club. Skov Olsen schakelt z'n rechtstreekse tegenstander uit en zwiert de bal voor. STVV ontzet.

57'

Eindelijk nog eens wat opwinding in Jan Breydel. Een goed aangesneden voorzet van Hans Vanaken wordt in hoekschop verwerkt. Die levert echter wel niks op.

51'

Het was even wachten op de eerste poging in de tweede helft. Nielsen probeert van aan de rand van de zestien, maar te centraal op Schmidt.

46''
Wissel
Club Brugge
Andreas Skov OlsenNoa Lang

De tweede helft wordt op gang getrapt met een wissel. Noa Lang is in de kleedkamer gebleven, Skov Olsen is zijn vervanger.

45'

Blauw-Zwart gaat de rust in met een gelijkspel. Noa Lang bracht FCB op voorsprong, maar door slecht uitvoetballen bij Club bracht Bruls, zonder enig besef, de bordjes weer in evenwicht.

45'

We krijgen minstens één minuut toegevoegde tijd.

41'
40'

Nu is het Buchanan die de bal voor doel gooit. Jutglà lijkt neergetrokken te worden, maar hij pakt de bal in een halve volley toch nog op de slof. Over.

39'

Een afgeblokte bal komt in de voeten van Meijer. Die kan aanleggen net buiten de zestien, maar zijn schot gaat over.

37'

Meteen gaat Club op zoek naar een nieuwe voorsprong. De bal blijft hangen in het pak, maar de scheids heeft handspel gezien van Sylla.

34'
Gele kaart
Raphael Onyedika
Onyedika gaat iets té stevig door en krijgt de eerste gele kaart van de match.
33'
Goal
Christian Bruls
Sint-Truidense VV
1 - 1
Uit het niets komt STVV op gelijke hoogte. Mignolet trapt de bal ongelukkig tegen Bruls in het uitvoetballen.
30'

Het tempo lijkt wat uit de wedstrijd verdwenen te zijn. Club houdt de bal rustig in de ploeg.

26'
21'

Een oprukkende Mata wordt aangespeeld door Onyedika en krijgt de bal met een heerlijke cross tot bij Vanaken. Onze kapitein probeert in één tijd voor te zetten, maar de bal wordt afgeblokt in hoekschop.

17'
Goal
Noa Lang
Club Brugge
1 - 0
Noa Lang is sneller dan Wolke Janssens. Hij gaat alleen op Schmidt af en verschalkt de doelman met een fraai lobje. Club op voorsprong!
13'

Vanaken stuurt Lang met een snel genomen vrije trap het hoekje in. Die laatste kan Meijer vinden. De voorzet van de Nederlander verrast Schmidt bijna in z'n korte hoek.

11'

Drie hoekschoppen op rij voor Club. Eén keer was Jutglà dichtbij. De laatste wordt uiteindelijk ontzet.

9'
Wissel
Sint-Truidense VV
Mory KonateDaichi Hayashi

Konate lijkt na 9 minuten al niet verder te kunnen door een spierblessure. Hij wordt vervangen door Hayashi.

6'

Het is vooral Club die het tempo en het spel in de openingsfase bepaalt. Blauw-Zwart laat de bal goed rond gaan en wacht geduldig op de openingen.

1'

Lothar D'Hondt heeft de match op gang gefloten. Jutglà mag aftrappen.

STVV wint de toss en vraagt om van kant te wisselen. Club start dus naar de spionkop.

Daar zijn ze. De 22 spelers komen 't veld op onder luid applaus van de 12.500 aanwezige fans die op woensdagavond naar Jan Breydel zijn afgezakt.

Sinds de bekerhervorming in 1963 kwam Club 45 keer in de 1/8e finale van de beker. Club Brugge is de recordbekerwinnaar met 11 zeges. Maar de laatste zege dateert alweer van 2015. STVV kon al 2 keer de Bekerfinale spelen, maar verloor evenveel keren. In 1971 met 2-1 na verlengingen tegen Beerschot VAC en in 2003 met 3-1 van RAA La Louvière.

Het is al 26 jaar geleden dat Blauw-Zwart STVV in de ogen keek in een bekerduel. In totaal kwamen beide ploegen elkaar slechts 3 keer eerder tegen in de bekercompetitie. In 1963-64 werd de 1/16e finale met 1-0 gewonnen door Club dankzij een treffer van Johny Thio. In 1995-96 was er de dubbele confrontatie in de 1/2e finale van de cup. Club won de heenmatch met 3-1 dankzij goals van Robert Špehar (2x) en Gert Claessens. De terugmatch won Club ook met 1-3. Lorenzo Staelens (2x) en Gert Claessens scoorden de Blauw-Zwarte goals.

De spelers trekken naar binnen. De opwarming zit erop.

De scheidsrechter van vandaag is Lothar D'Hondt. Hij wordt bijgestaan door Romain Devillers & Philippe Vandecauter.

Voor STVV beginnen Schmidt, Al-Dakhil, Hashioka, Konate, Janssens, Boya, Okazaki, Leistner, Bruls, Bocat en Bruno.

Blauw-Zwart begint vanavond met Mignolet, Mata, Mechele, Sylla, Meijer, Onyedika, Nielsen, Vanaken, Lang, Buchanan & Jutglà.

Straks neemt Club het op tegen STVV in de achtste finales van de Croky Cup. De wedstrijd wordt niet op TV getoond, dus u bent hier, of in de Club App, op de juiste plaats om de wedstrijd op de voet te volgen.

Bekeravontuur afgelopen na 1-4 nederlaag tegen STVV

Club Brugge is na de WK-break met een valse noot herbegonnen. Blauw-Zwart leed op eigen veld een zware 1-4 nederlaag tegen STVV, waardoor het Brugse bekeravontuur al in de 1/8ste finales is afgelopen.

Het was voor Club Brugge 38 dagen geleden dat het voor het laatst officieel in actie kwam. In vergelijking met de topper tegen Antwerp van midden november voerde Carl Hoefkens twee wijzigingen door. Clinton Mata was hersteld van zijn blessure en nam achteraan zijn basisplaats weer in ten nadele van Denis Odoi. Ook Tajon Buchanan kwam in de ploeg, in de plaats van Skov Olsen. Blauw-Zwart speelde in een 4-3-3, waarbij Buchanan en Lang in steun speelden van diepe spits Jutglà. De Bruggelingen eisten vanaf de openingsminuut de bal op, terwijl de Kanaries meteen een dubbele muur optrokken. 

Het eerste concrete gevaar volgde na tien minuten. Na een kortgenomen hoekschop haalde Jutglà uit vanop afstand, maar doelman Schmidt bracht redding. Enkele minuten later hetzelfde scenario: Meijer probeerde het vanuit een schuine hoek, de Japanner ging goed plat. Club legde steeds nadrukkelijker zijn wil op en dat resulteerde na een dik kwartier ook in een voorsprong. Na een aanval van de bezoekers kopte Jutglà het leer door tot bij Noa Lang en die begon vanop eigen helft aan een lange rush. De Nederlander verscheen oog in oog met Schmidt en stifte de 1-0 knap in doel.

De Limburgers leken niet meteen bij machte om te reageren, maar kregen hulp van Simon Mignolet. De doelman trapte het leer ongelukkig tegen Christian Brüls, waardoor de bal in doel hobbelde. Zo stond het na een half uur plots 1-1 en moest Blauw-Zwart opnieuw vol aan de bak. Na een hoekschop leek Sylla een kans te krijgen, maar de fase werd afgefloten wegens buitenspel. De beste kans was voor Meijer, die zijn harde knal via een verdediger over doel zal vliegen. Kort voor de rust devieerde Jutglà een voorzet van Buchanan spectaculair over doel.

Noa Lang ging al trekkebenend naar de kleedkamer en kwam na de pauze niet meer terug. Andreas Skov Olsen was zijn vervanger. Club trok volop ten aanval, maar STVV zette een sterke organisatie neer. De eerste kans in de tweede helft was voor Casper Nielsen. Zijn volley strandde echter recht op Schmidt. Op het uur leek een voorzet van Skov Olsen voor gevaar te zorgen, maar het leer werd nog net weggewerkt.

In plaats van Club waren het echter de bezoekers die konden scoren. Vanaken gleed uit op de middenstrook, waardoor STVV snel kon counteren. Gianni Bruno haalde uit van ver en zag zijn schot via de rug van Mechele in doel verdwijnen. Een zware dobber voor Blauw-Zwart dat twintig minuten voor tijd zowaar nog een derde goal incasseerde: na een voorzet vanop rechts van Hashioka duwde Hayashi de 1-3 van dichtbij in doel. De Bruggelingen trokken met man en macht naar voren, maar onder meer een kopbal van Meijer ging over doel. Aan de overkant zoefde een afstandsschot van Brüls een metertje over doel.

Na een diepe bal van Vanaken trapte de ingevallen Larin vijf minuten voor tijd het leer overhoeks binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Geen aansluitingstreffer dus voor Club dat in de slotminuten de kelk tot op de bodem moest ledigen: Bruno schoot de 1-4 overhoeks binnen en zorgde zo voor de definitieve beslissing. In de slotseconden werd een kopbal van Larin nog op de lijn gered en dus bleef het ook 1-4. Een pijnlijke nederlaag voor Club Brugge dat zo al vroeg de bekerambities mag opbergen.

 

Beker van België – 1/8ste finales
Toeschouwers:
12.200 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Lothar D’Hondt
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Abakar Sylla, Bjorn Meijer – Casper Nielsen (75’ Cyle Larin), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Tajon Buchanan, Ferran Jutglà, Noa Lang (46’ Andreas Skov Olsen). Bank: Axl De Corte, Senne Lammens, Denis Odoi, Kamal Sowah, Antonio Nusa, Jorne Spileers en Lynnt Audoor. Coach: Carl Hoefkens.
STVV: Daniel Schmidt – Wolke Janssens, Toni Leistner, Ameen Al-Dakhil - Daiki Hashioka, Mory Konaté (8’ Daichi Hayashi), Frank Boya, Christian Brüls Eric Bocat - Gianni Bruno, Shinji Okazaki. Coach: Bernd Hollerbach.
Gele kaarten: Onyedika, Hashioka.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 17’ Lang (1-0), 33’ Brüls (1-1), 62’ Bruno (1-2), 69’ Hayashi (1-3), 88’ Bruno (1-4).

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in