Visual menu

Speeldag 30

1 - 2

PLOEGENNIEUWS

STVV

STVV staat met twintig punten op de veertiende plaats in de rangschikking. Sinds de aanstelling van Peter Maes deden de Kanaries een serieuze remonte in het klassement. De Truienaars behaalden 9 op 12 en raakten verlost van de rode lantaarn. De laatste wedstrijden tegen Zulte Waregem (0-2), Standard (1-2) en Beerschot (1-0) werden gewonnen waardoor STVV met extra vertrouwen aan de aftrap staat tegen Blauw-Zwart. In de korte winterstop versterkten de Limburgers zich met middenvelder Christian Brüls en spits Ilombe Mboyo. Peter Maes kan geen beroep doen op de geschorste Maximiliano Cauffriez.

 

CLUB BRUGGE

Blauw-Zwart begint 2021 met een stevige verplaatsing naar Stayen. De voorbije 42 verplaatsingen naar Sint-Truiden resulteerden in 12 zeges, 12 draws en 12 nederlagen. In de voorbije 35 uitmatchen tegen de Kanaries kon Club - op één wedstrijd na – telkens scoren. Een maand geleden won de landskampioen de heenwedstrijd tegen de Limburgers in Jan Breydel met 1-0 dankzij een doelpunt van invaller David Okereke. De Bruggelingen gaan vandaag opnieuw voor de drie punten tegen de Truienaars met nieuwkomers Bas Dost en Stefano Denswil voor het eerst in de wedstrijdselectie.

 

SCHEIDSRECHTER – BERT PUT

Bert Put is – net als in de heenwedstrijd – scheidsrechter van dienst in het competitieduel tussen STVV en Club. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Yves De Neve en Christophe Battiston, vierde official is Wesley Alen. De videoref is Jan Boterberg.   

 

STVV – ILOMBE MBOYO

Enkele dagen geleden maakte Ilombe Mboyo de overstap van KV Kortrijk naar STVV. De 33-jarige spits heeft een pak ervaring, vindt makkelijk de weg naar doel en kan ook laten scoren. Dit seizoen stond zijn teller op acht goals en vier assists bij de Kerels. De ex-Rode Duivel die ooit nog in de jeugd van Club uitkwam, voetbalde nog voor o.a. Sporting Charleroi, KAA Gent, KRC Genk, FC Sion, Cercle Brugge en Al-Raed.  

 

CLUB BRUGGE – NOA LANG

Noa Lang werd opnieuw verkozen tot Player of the Month. Tijdens de zeven wedstrijden in december was hij betrokken bij zeven goals: hij gaf vier keer de beslissende pass (tegen STVV, Lazio, Antwerp, Eupen) en deed zelf drie keer de netten trillen (tegen Zenit en Eupen 2x). De 21-jarige international ontpopte zich op enkele maanden tijd tot één van de revelaties bij Blauw-Zwart en pakt regelmatig uit met zijn klasseflitsen.

93'

Door deze zege vergroot Club zijn voorsprong op eerste achtervolger Genk tot vier punten, Charleroi volgt reeds op negen eenheden. Volgend weekend trekt Blauw-Zwart naar het Kiel voor de confrontatie met Beerschot. Heel graag tot dan!

93'

Het zit er op, Club pakt de volle buit op Stayen na een 1-2 zege tegen een bijzonder verdienstelijk STVV. Voor de rust domineerde Blauw-Zwart en waren er Nederlandse doelpunten van Dost en Lang. Na de rust presteerde de landskampioen ondermaats maar verder dan de aansluitingstreffer van Buatu kwam de thuisploeg evenwel niet.

90'

We krijgen minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

89'
Wissel
DiattaSchrijvers
85'
Rode kaart
Nazon
Met nog vijf minuten op de klok gaat het licht uit bij Nazon, die Kossounou een klap uitdeelt, scheidsrechter Put toont hem onverbiddelijk de rode kaart.
82'
81'
Wissel
BrülsMboyo
80'

Het tactisch bijstellen van Clement laat Club in staat toch weer iets beter in de wedstrijd te sluipen en op aangeven van Okereke kan Ricca vanaf links voorzetten maar zonder problemen voor de Truiense doelman.

77'
Gele kaart
Balanta
Balanta maakt zich in het duel breed en raakt ongelukkig Suzuki in het gelaat, die zich wel heel gretig en heel graag laat vallen, het levert de Brugse middenvelder wel een heel goedkope gele kaart op.
73'

Clement ziet dat het niet loopt bij Club en grijpt met een dubbele wissel in. Lang en Sobol worden naar de kant gehaald, in hun plaats komen Balanta en Ricca. Ook tactisch wordt er bijgeschaafd waardoor De Ketelaere opnieuw in de punt van de aanval komt te staan.

73'
Wissel
SobolRicca
73'
Wissel
LangBalanta
68'

Club ziet af en mag Mignolet danken dat de 2-2 nog niet op het scorebord staat. De Rode Duivel komt gepast tussenbeide bij het schot van Durkin, in de nabeurt gaat een kopbal van Suzuki ver naast. Blauw-Zwart moet zich dringend zien te herpakken.

67'

Zo mak STVV voor de rust acteerde, zo stevig komt het voor de dag na de kampwissel. Toch kan Club nog eens uitbreken via Diatta en Okereke maar die duwt het leer iets te ver voor zich uit.

64'

Met een splijtende diepe bal wordt de Brugse defensie helemaal open gereten en Nazon kan alleen op Mignolet af maar oog in oog met de doelman besluit de invaller tegen de buitenkant van de paal, hier ontsnapt Blauw-Zwart aan de gelijkmaker.

59'

Club toont na de rust een totaal ander gezicht en komt nog nauwelijks aan voetballen toe. Mata levert zomaar in maar gelukkig loopt Suzuki zich te pletter bij Mechele en kan de Brugse defensie opruimen.

54'
Goal
Buatu
-
Clement loopt te sakkeren. Hij ziet hoe De Ridder nog steeds op het veld staat maar evenzeer hoe de thuisploeg een vuist maakt en via Buatu de aansluitingstreffer voorbij Mignolet kan koppen.
51'
Gele kaart
De Ridder
De Ridder komt te laat in en staat pal op de enkel van De Ketelaere. Hij komt er met slechts geel wel heel goed vanaf, voor een soortgelijke fase keek Vanaken meteen tegen rood aan.
50'

Bij Club laat iedereen op Mechele na zich verrassen door een vlug genomen vrije trap maar gelukkig voor Mignolet trapt Nazon naast het doel, een tweede waarschuwing voor de leider die zich absoluut niet in slaap mag laten wiegen.

48'

De thuisploeg begint met goede bedoelingen en via de voet van Mechele dwingt De Ridder de eerste hoekschop na de pauze af. Mignolet gaat hierbij onder de bal door maar Teixeira lijkt te verrast om aan de tweede paal binnen te koppen.

46'
Wissel
ColidioNazon
46'
Wissel
AsamoahKonaté
46'
Wissel
DostOkereke

De bal rolt weer op Stayen, met meteen een eerste wissel bij Club. Dost blijft in de kleedkamer achter, in zijn plaats begint Okereke aan de tweede helft.

45'
45'

Na exact 45 minuten zit de eerste helft er op en Club mag de rust in met een 0-2 voorsprong dankzij de Nederlandse connectie Dost en Lang.

42'
Gele kaart
Mechele
41'

De thuisploeg wordt bij momenten stevig overdonderd door Club dat andermaal kan dreigen via Diatta maar die duwt het leer net iets te ver voor zich uit, de bal springt voor de voet van Lang maar die begaat de aanvallende fout bij Durkin.

35'
Goal
Lang
-
GOOOAAALLL - Het is slecht uitstel van executie want bij de daaropvolgende aanval is het wel prijs. Diatta dolt met enkele tegenstanders en geeft centraal tot bij Lang, die aarzelt niet om de 0-2 tegen de touwen te duwen, meteen de zesde competitietreffer voor de Nederlander!
33'

Na slordig balverlies bij STVV fungeert Dost ditmaal als aangever, hij steekt de bal listig in de loop van Lang maar andermaal behoedt Buatu zijn team van een grotere achterstand.

30'
28'

Net voor het halfuur proberen de Kanaries toch iets terug te doen maar het schot uit de draai van Suzuki is onvoldoende om Mignolet echt aan het werk te zetten.

27'

Met een uitstekende diepe bal bereikt Mata de lopende Diatta, die probeert centraal Lang aan te spelen maar de Nederlander geraakt niet bij de bal, bovendien gaat de vlag omhoog wegens voorafgaand buitenspel. Meteen daarna is er uitstekend samenspel bij Club maar met een tackle kan Buatu Rits het scoren beletten.

24'

Halverwege de eerste helft komt Club opnieuw gevaarlijk opzetten maar Dost kan onvoldoende zijn hoofd tegen een indraaiende voorzet van Lang zetten, voorlopig geen tweede doelpunt voor de Nederlander bij zijn debuut.

20'

Na een wat aarzelende start heeft Club de wedstrijd ondertussen volledig onder controle en Vormer kan op doel uithalen maar het schot van de Nederlander verdwijnt via de hak van Garcia in hoekschop, ook dit levert de leider verder niks op.

18'
17'

Club wil meer en trekt opnieuw vol ten aanval maar ditmaal gaat Schmidt goed plat bij het schot van Diatta, bij de volgende aanval gaat een voorzet van De Ketelaere voorbij Dost.

13'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Het heeft welgeteld dertien minuten geduurd vooraleer Dost zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever weet te scoren. Rits speelt slim De Ketelaere aan en met een puntgave assist zet hij de Nederlander op weg naar de 0-1, tegen zijn volley heeft Schmidt totaal geen schijn van een kans!!
11'

Ook Club steekt een eerste maal de neus aan het venster. Op rechts is er het samenspel tussen Mata en Diatta, die zet meteen voor en de inlopende Lang jaagt zijn poging onder druk over het doel van Schmidt.

9'

De Kanaries trekken massaal terug en houden achterin de ruimtes bijzonder klein, op de counter fladderen ze lustig richting Mignolet maar het schot van De Ridder wordt nog voor de zestien afgeblokt.

6'

Vanaf de rechterflank zwiept Durkin een strak aangesneden voorzet richting de Brugse zestien en de inlopende Suzuki komt slechts een fractie te laat, een eerste waarschuwing voor de competitieleider.

4'
3'

De thuisploeg dwingt de eerste hoekschop van de partij af maar die wordt met de vuist weggewerkt door Mignolet, in de omschakeling loopt de counter spaak bij slecht inspelen van Lang.

2'

Na anderhalve minuut verstuurt Lang een eerste diepe bal richting Dost maar het leer verdwijnt over de achterlijn. Dost steekt weliswaar de duim omhoog maar dit moet duidelijk beter.

1'

We zijn er aan begonnen, het is STVV dat heeft afgetrapt. Blauw-Zwart speelt vanavond volledig in witte outfit.

De temperatuur flirt met het vriespunt, we hopen ons te kunnen opwarmen aan een flinke pot voetbal. De teams stappen alvast de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De afsluitende wedstrijd van deze speeldag moet in goede banen worden geleid door Bert Put, die ook al de heenwedstrijd voor zijn rekening mocht nemen. De 32-jarige Put wordt op Stayen bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Yves De Neve en Christophe Battiston, vierde official Wesley Alen en videoref Jan Boterberg.

Sinds de komst van Maes behaalde STVV een knappe 9 op 12 en stond het voor aanvang van deze speeldag op een 14de plaats in het klassement. Maes moet het evenwel doen zonder de geschorste Caufriez en de geblesseerden Van Dessel en Mmaee, de Argentijnse middenvelder Colombatto wordt dan weer uitgeleend aan het Mexicaanse Club Leon. Bij de Kanaries is het naast de nieuwkomers Brüls en Mboyo verder ook uitkijken naar topschutter Suzuki, die anderhalf jaar terug overkwam van Kashima Antlers.

De van Frankfurt overgekomen Dost wordt in tegenstelling tot Denswil meteen in de basis gedropt en moet voorin samen met zijn landgenoot Lang voor het nodige gevaar zorgen. Door de afwezigheid van Vanaken, moet De Ketelaere, die vanavond zijn 50ste wedstrijd voor Blauw-Zwart spelt, centraal op het middenveld uit de voeten. Achterin krijgt Sobol op links opnieuw de voorkeur boven Ricca.

Voor de verre trip naar Limburg kan coach Clement niet rekenen op de geblesseerde Dennis (teen), de geschorste Vanaken en de aan PAOK Saloniki uitgeleende Krmencik. Anderzijds zitten beide nieuwkomers Denswil en Dost wel voor het eerst in de selectie.

Club kan bij een eventuele zege alvast een goeie zaak doen en maximaal profiteren van het puntenverlies bij de concurrentie. Mits een zege kan Blauw-Zwart de voorsprong op eerste achtervolger Genk vergroten tot vier punten, de Limburgers verloren gisteren immers op bezoek bij Kortrijk.

Voor zijn eerste opdracht in het nog prille nieuwe jaar moet herfstkampioen Club dus aan de bak op het kunstgrasveld van Stayen, de plaats waar het in 2007 allemaal begon voor Mignolet, die eerder deze week voor een tweede maal op rij werd verkozen tot ‘Doelman van het Jaar’.

Het betreft eigenlijk een vooruitgeschoven wedstrijd van de 30ste speeldag en tevens de eerste wedstrijd in het nieuwe kalenderjaar. De gehele webredactie houdt er zich dan ook aan om alle supporters, sponsors, sympathisanten en iedereen die Blauw-Zwart in het hart draagt het allerbeste toe te wensen voor een gelukkig en vooral een gezond 2021!

Goedenavond en welkom vanuit het verre Limburg voor de wedstrijd tussen STVV en Club Brugge, op speeldag 20 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 3 - 0

Club begint 2021 met 1-2 zege op STVV

Club Brugge is het nieuwe jaar ingezet met een 1-2 overwinning op Sint-Truiden. Bas Dost scoorde al vroeg bij zijn debuut en kort voor de rust verdubbelde Noa Lang de Brugse voorsprong. STVV geraakte na de pauze niet verder dan de aansluitingstreffer van Buatu. Dankzij deze overwinning doet Blauw-Zwart een uitstekende zaak in het klassement.

 

In vergelijking met de match tegen Eupen op tweede kerstdag onderging de Brugse basiself twee wijzigingen. Bas Dost verscheen meteen aan de aftrap en werd voorin geflankeerd door Diatta en Lang. Charles De Ketelaere schoof een rij achteruit en nam de plaats in van de geschorste Hans Vanaken. Op de linkerflank kreeg Eduard Sobol de voorkeur op Federico Ricca. Voor Stefano Denswil kwam de wedstrijd nog te vroeg. Kossounou en Mechele vormden het centrale duo achterin.

 

Door de nederlagen van achtervolgers Genk, Charleroi, Anderlecht en Antwerp kon Club Brugge een uitstekende zaak doen in het klassement. Blauw-Zwart eiste vanaf de openingsminuut de bal op, al kwam het eerste gevaar wel van de Kanaries: Suzuki kon net niet bij een voorzet van Durkin. Club reageerde met een voorzet van Diatta, die door Lang over doel werd getrapt. Na twaalf minuten was het wel raak: Bas Dost nam een voorzet van De Ketelaere heerlijk op de slof en liet doelman Schmidt geen kans.

 

De Bruggelingen losten hun grip niet en bleven doorduwen: Schmidt pakte een lage schuiver van Diatta, een schot van Vormer werd afgeblokt, Dost kon net niet bij een voorzet van Lang en een poging van diezelfde Lang ging via een verdediger naast. De verdiende 0-2 viel tien minuten voor de rust: na een knappe aanval bediende Diatta Noa Lang en de Nederlander mikte het leer fraai in de bovenhoek. Kort voor de pauze zoefde ook een knal van Vormer nog over doel.

 

Na de pauze bleef Bas Dost in de kleedkamer. David Okereke was zijn vervanger. Het waren echter de Kanaries die het best begonnen aan de tweede helft. Zo kreeg Teixeira al meteen een prima kans, maar zijn kopbal ging naast. Even later kon Nazon zijn schot niet kadreren. Ondanks de twee waarschuwingen bleek Club nog niet wakker geschud: De Ridder schilderde de bal op het hoofd van Jonathan Buatu en die kopte de aansluitingstreffer binnen.

 

De thuisploeg kreeg plots vleugels en kwam even later dicht bij de gelijkmaker: Duckens Nazon glipte door de buitenspelval, maar trapte de bal tegen de buitenkant van de paal. Blauw-Zwart ontsnapte aan de gelijkmaker, maar liet zelf de kans op de beslissing liggen: na een goede interceptie bediende Diatta Okereke, die de kans niet kon verzilveren. Aan de overkant redde Mignolet een schot van Durkin en kopte Suzuki het leer voorlangs.

 

Club had het lastig en dus greep Philippe Clement in. Ricca en Balanta kwamen in de plaats van Sobol en Lang, waardoor De Ketelaere opnieuw centraal in de spits ging spelen en Okereke uitweek naar de linkerflank. De Bruggelingen hielden de thuisploeg in hun greep en kregen via Okereke en De Ketelaere nog enkele kansen op een derde goal. Nazon kreeg kort voor het einde nog rood na een slag aan Kossounou, maar de score veranderde niet meer. Dankzij deze overwinning loopt Club verder uit in het klassement: het telt nu vier punten voorsprong op Genk en negen punten op Charleroi.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 30

Toeschouwers: geen – Stayen

Scheidsrechter: Bert Put

STVV: Daniel Schmidt – Jonathan Buatu, Jorge Teixeira, Pol Garcia - Chris Durkin, Facundo Colidio (46’ Duckens Nazon), Christian Brüls (81’ Ilombe Mboyo), Samuel Asamoah (46’ Mory Konaté), Steve De Ridder, Liberato Cacace – Yuma Suzuki. Coach: Peter Maes.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Eduard Sobol (73’ Federico Ricca) – Ruud Vormer, Mats Rits, Charles De Ketelaere – Krépin Diatta (90’ Siebe Schrijvers), Bas Dost (46’ David Okereke), Noa Lang (73’ Éder Balanta). Bank: Ethan Horvath, Senne Lammens, Simon Deli, Stefano Denswil, Ignace Van der Brempt en Thomas Van den Keybus. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Mechele, De Ridder, Balanta.

Rode kaarten: 86’ Nazon.

Doelpunten: 13’ Dost (0-1), 35’ Lang (0-2), 55’ Buatu (1-2).

 

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in