Speeldag 13

1 - 2
95'

Door deze overwinning springt Club over Union naar een voorlopige eerste plaats in het klassement, al heeft de promovendus morgen nog de uitwedstrijd in en tegen Gent. Blauw-Zwart moet zich nu opmaken voor de Europese verplaatsing naar Manchester en de confrontatie met City, heel graag tot dan!

95'

Club heeft moeten zwegen maar pakt in zijn zevende uitwedstrijd van de competitie toch met drie punten aan de haal in Stayen, na twee doelpunten van matchwinnaar Dost.

90'

Club moet nog even zien vol te houden, we krijgen nog minstens vier minuten toegevoegde tijd.

86'
Wissel
DostWesley Moraes
86'
Wissel
PiusJanssens
82'
Wissel
LangMaouassa
80'

Met nog tien minuten op de klok zit er eigenlijk nog maar weinig overleg in het spel bij Club, Rits trapt zomaar een lange bal naar voren maar Lang komt niet eens in de buurt.

79'
Gele kaart
Hara
76'
Wissel
De KetelaereVan der Brempt
75'

Club heeft zijn schaapjes nog bijlange niet op het droge en het moet blijven uitkijken voor de aanvallende impulsen van Brüls maar Mignolet kent geen problemen met zijn voorzet.

69'
Wissel
DurkinReitz
69'
Wissel
De Ridder Hayashi
68'
Gele kaart
Koita
67'

Tot ontevredenheid van Hendry krijgt STVV de hoekschop en Hashioka kan op doel koppen maar Mignolet geeft geen krimp.

66'
Gele kaart
Rits
Van Driessche grijpt in tegenstelling tot de eerste helft wel naar de borstzak, nu kijkt ook Rits tegen geel nadat hij te laat inkomt bij Durkin.
64'
Gele kaart
Lang
Lang gaat aan het shirt van Koita hangen en dit levert de Rotterdammer de gele kaart op, het houdt tevens in dat hij volgend weekend de thuiswedstrijd tegen Standard aan zich voorbij moet laten gaan.
60'

Meteen na de dubbele wissel bij de thuisploeg trekt De Ketelaere zich op links op gang, hij legt perfect af tot bij Vanaken maar de Limburger vergeet echter af te werken, dit soort kansen laat de tweevoudige Gouden Schoen eigenlijk maar zelden liggen, het blijft 1-2.

59'
Wissel
CacaceKoita
59'
Wissel
TeixeiraBuata
55'
Gele kaart
Bauer
53'
Gele kaart
Hendry
49'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Net als in de eerste helft scoort Club ook al heel vroeg in de tweede helft. Een schot van De Ketelaere wordt eerst nog afgeblokt door een Truienaar maar in de nabeurt kopt Dost op aangeven van Sobol de 1-2 voorbij Schmidt, ook de VAR vindt het een geldig doelpunt!
46'

Kon Club in de eerste helft in de openingsminuut scoren, dan komt STVV in de openingsminuut van de tweede helft tot tweemaal toe stevig opzetten. Eerst moet Mechele een poging van Hara in hoekschop ontzetten, meteen daarna is er de prima redding van Mignolet bij de kopbal van Hashioka.

46'
Wissel
BalantaRits

De bal rolt weer op Stayen. Met meteen een eerste wissel aan Brugse zijde : Balanta bleef in de kleedkamer achter, in zijn plaats begint Rits aan de tweede helft.

45'

+2 : De extra tijd zit erop en Club moet de kleedkamer met een 1-1 ruststand. Blauw-Zwart kwam reeds in de openingsminuut op voorsprong dankzij Dost en wervelde in de eerste twintig minuten maar het kon dit overwicht niet vertalen in een grotere voorsprong. Zowel Dost als Vormer vonden de paal op hun weg terwijl De Ketelaere een dot van een kans hoog over knalde. STVV toonde zich dan weer bijzonder efficiënt want bij de enige kans knalde Bauer een afvallende bal in één tijd voorbij Mignolet.

45'

We krijgen minstens twee minuten toegevoegde tijd.

41'

Op links krijgt Sobol de nodige ruimte en hij legt prima af tot bij Vanaken maar zijn schot wordt afgeblokt. In de middencirkel is Mechele blijven liggen maar na de nodige verzorging kan de Bredenaar gelukkig toch verder.

39'

Club maakt de oversteek via Vanaken en Lang en de bal valt voor de voet van De Ketelaere maar met zijn mindere rechtervoet knalt de jonge Bruggeling torenhoog over, dit was een uitstekende mogelijkheid op de 1-2.

38'

Nadat Mechele de hoekschop moet toestaan, kan Teixeira in de eerste zone met het hoofd verlengen maar gelukkig is er bij de thuisploeg niemand gevolgd.

33'

Na de onverwachte en onverdiende gelijkmaker is het toch allemaal iets minder bij de landskampioen, al kan De Ketelaere opnieuw een voorzet richting de zestien versturen maar zowel Dost als Lang komen niet aan koppen toe.

29'
27'

Terwijl Lang door de Truiense aanhang alweer op de korrel wordt genomen, kan de Nederlander dan toch voorzetten maar Schmidt kan met de vingertoppen mogelijk gevaar wegduwen.

24'
Goal
Bauer
-
Helemaal uit het niks hangen de bordjes plots opnieuw gelijk wanneer Bauer een afvallende bal meteen op de slof neemt en Mignolet het nakijken geeft.
23'

Ook Balanta komt goed weg wanneer hij Hara aan de achterkant van het hoofd raakt.

22'

Aan de cornervlag wordt Lang hard onderuit geschoffeld door De Ridder maar andermaal blijft de gele kaart op zak bij Van Driessche, Clement maakt meteen zijn beklag bij de vierde official.

20'

Club blijft aandringen en op aangeven van Sobol kan Dost op doel koppen maar evenwel te centraal tot bij Schmidt.

18'

Nadat eerst Lang foutief wordt afgestopt, wordt ditmaal Balanta onderuit gehaald door Bauer maar scheidsrechter Van Driessche laat na om hem de gele kaart te tonen. Bij de daaropvolgende vrije trap kan diezelfde Balanta los komen van zijn tegenstander en op doel koppen maar met heel wat moeite kan Schmidt hem toch het scoren beletten, nog steeds geen tweede Brugse treffer.

12'

En opnieuw groot Brugs gevaar wanneer Hashioka zich toch grote ontevredenheid van zijn coach al te makkelijk de bal laat ontfutselen door De Ketelaere, via Lang is het opnieuw Vormer die hard uithaalt en met heel wat moeite kan Schmidt zijn poging neutraliseren.

10'

Amper twee minuten nadat Dost tegen de paal besluit, dwingt Club ei zo na een dubbele voorsprong af maar ook het schot van Vormer spat tegen de paal uit elkaar.

8'

We zijn acht minuten ver wanneer Club een leuke aanval in elkaar knutselt en De Ketelaere kan vanaf de linkerkant strak voorzetten maar helaas raakt Dost de buitenkant van de paal. Bijna de 0-2 en een tweede treffer voor de boomlange Nederlander.

4'

De Kanaries proberen een eerste keer te reageren wanneer Brüls meegeeft met Hara maar het schot van de grote Japanner gaat voorlangs buiten, bovendien gaat de vlag de hoogte in wegens buitenspel.

1'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Wat een droomstart voor Club want we zijn nog geen 40 seconden ver wanneer Dost op aangeven van Lang de score opent, een doelpunt van Nederlandse makelij maar vooraal de vroege voorsprong voor de landskampioen!
1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Kan Blauw-Zwart de volle buit pakken?

Een verre van volgelopen Stayen ziet hoe de beide teams het kunstgrasveld opstappen, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De confrontatie tussen STVV en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Bram Van Driessche. De 36-jarige scheidsrechter zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Florian Lemaire en Nick Senecaut, vierde official Christof Dierick en videoref Nathan Verboomen.

Voor de altijd niet te onderschatten opdracht op het kunstgrasveld van Stayen heeft coach Clement zijn elftal logischerwijze opnieuw aangepast. Zo keren naast Mignolet ook Hendry, Sobol, Vormer, die vanavond zijn 330ste wedstrijd voor Club speelt, en Balanta terug in de basiself en behouden zowel Mechele als Dost hun plaats.

De landskampioen vertrok deze morgen reeds en aan het Belfius Basecamp stapten ook Sobol, Hendry, Balanta, Vormer en De Ketelaere de spelersbus op. Ook de jonge Noor Nusa behoort tot de selectie, in tegenstelling tot Izquierdo die na het bekerduel tegen Deinze de nodige rust wordt gegung, Nsoki is dan weer rood geschorst.

Voor Simon Mignolet zal de verplaatsing naar Sint-Truiden wel iets speciaals blijven. De Limburger maakte veertien jaar geleden zijn debuut voor de Kanaries in de thuiswedstrijd tegen Gent. Via Sunderland en Liverpool belandde de Rode Duivel enkele seizoenen terug bij Blauw-Zwart. Vanavond speelt Mignolet zijn 106de wedstrijd voor Club, precies evenveel als voor STVV.

Van de vorige 43 duels op Stayen wist Club er 15 van te winnen, werd er 14 maal gelijk gespeeld en evenveel keer verloren. Opvallend is wel dat STVV dit seizoen slechts éénmaal thuis wist te winnen en dat het ook maar vijf punten aan eigen huis kon houden. De Kanaries werden in de zestiende finales van de Croky Cup na verlengingen gewipt door Seraing.

Geprangd tussen twee wedstrijden in de Champions League tegen Manchester City en het bekerduel tegen Deinze, trekt Club vanavond naar het mooie Haspengouw voor het uitduel met STVV. Bij een eventuele zege springt Blauw-Zwart over Union naar de leidersplaats, al moeten de Brusselaars morgen nog aan de bak tegen Gent?

Goeieavond en welkom vanuit het verre Limburg, welkom vanuit Stayen voor de wedstrijd tussen de ‘Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging’ en Club Brugge, op speeldag 13 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in