Speeldag 4

0 - 4
94'

Door deze tweede driepunter springt Club over Anderlecht, Genk en Standard naar een gedeelde derde plaats, op slechts één punt van de leiders Union en Oostende. Volgend weekend komt hekkensluiter Beerschot naar Olympia, heel graag tot dan!

94'

Bij heel wat Brugs protest fluit diezelfde Visser de partij meteen daarna af, Club wint met ruime maar niet eens overdreven 0-4 cijfers op bezoek bij Zulte Waregem, na doelpunten van Lang, Vormer, Vanaken en een bijzonder sterke De Ketelaere.

93'
Rode kaart
Sobol
Visser wil zich laten gelden en toont Sobol een tweede gele kaart na een fase waarin er nochtans weinig aan de hand was, de Oekraïner verlaat met een zuur gezicht het veld.
90'
Gele kaart
Persyn
Net bij het ingaan van de eerste van drie extra minuten kijkt de pas ingevallen Persyn tegen een gele kaart wanneer hij ongelukkig in botsing komt met Bostyn.
89'
87'
Wissel
MataPersyn
86'

Terwijl Persyn klaar staat om in te vallen, laat Club na om de forfaitcijfers op het bord te zetten. Met een knappe ingeving zet Lang Sobol vrij, die speelt meteen centraal richting De Ketelaere die het leer handig laat lopen voor Vormer maar zijn poging gaat over de kruising buiten.

83'
Gele kaart
Fadera
80'
Wissel
MbambaVan der Brempt

Clement wisselt een eerste maal. Eerder noodgedwongen want de piepjonge Mbamba gaf aan niet meer verder te kunnen, in zijn plaats mag Van der Brempt de slotfase volmaken.

76'
Wissel
PletinckxFadera
75'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Het gaat nu plots heel snel in het Regenboogstadion waar het overduidelijke kwaliteitsverschil zich nu ook op het scorebord vertaalt. Na een bijzonder knappe en snelle aanval met ééntijdsvoetbal zet Sobol De Ketelaere op weg naar een niet eens overdreven 0-4 tussenscore, die net als Vormer nu twee competitietreffers achter zijn naam heeft staan!
69'
Goal
Vanaken
-
GOOOAAALLL - Het is slecht uitstel van executie want enkele tellen later staat het dan toch 0-3. Met een diepe bal bereikt Balanta de lopende De Ketelaere, die op zijn beurt Vanaken aanspeelt, met links schuift de Limburger het leer onder Bostyn in het lege doel. Er is nog even twijfel maar zowel Visser als de VAR zien het toch als een geldig doelpunt!
68'

De netten trillen een derde keer wanneer Sobol de vrijstaande De Ketelaere aanspeelt, die scoort in twee tijden maar zijn doelpunt wordt uiteindelijk afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van de Oekraïner.

65'
Goal
Vormer
-
GOOOAAALLL - Een tweede Brugse treffer hing al een tijdje in de lucht en eindelijk staat de 0-2 wel degelijk op het scorebord. Lang bereikt de vrijstaande Vormer die met een schot in de korte hoek Bostyn het nakijken geeft!
64'

Nadat een tweede Brugse corner na de pauze ongedaan wordt gemaakt, kan de thuisploeg razendsnel de omschakeling maken maar een glijdende Gano komt een teenlengte te kort om de bal in doel te verwerken, bovendien stond de spits ook in buitenspel.

59'

Meteen na de eerste wissel van de partij, knokt Vanaken zichzelf in een scoringspositie maar andermaal ziet de Limburger zijn schot geweerd door een sterk spelende Bostyn, die zijn team van een grotere achterstand behoedt, ook in de herneming houdt Bostyn Lang van een tweede treffer af.

58'
Wissel
VossenDe Neve
53'

In een tijdspanne van slechts 1 minuut komt Club tot tweemaal toe heel dicht bij de 0-2. Eerst heeft Bostyn een geweldige redding in huis bij de poging van Vanaken en kan Lang in de rebound niet in doel verwerken, meteen daarna verdwijnt een knal van diezelfde Lang rakelings naast. Blauw-Zwart laat voorlopig na om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken, hopelijk breekt dit de landskampioen later niet zuur op.

49'

We zijn vier minuten ver in de tweede helft wanneer Mata vanaf rechts de bal strak voor doel weet te brengen, aan de tweede paal komt Vanaken goed ingelopen maar de tweevoudige Gouden Schoen laat na om de score te verdubbelen, zo'n kansen laat de Limburger maar zelden liggen.

46'
Gele kaart
Vossen
46'

We zijn er terug aan begonnen, kan Club de voorsprong vasthouden en eventueel nog verder uitbouwen?

45'
45'
45'

+1 : Scheidsrechter Visser fluit de eerste helft af en Club mag de rust in met een 0-1 voorsprong in dankzij het enige doelpunt van Lang.

45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

42'
Goal
Lang
-
GOOOAAALLL - Daar is de voorsprong dan toch, en hoe! Opnieuw is er de diepe bal van Vanaken richting de lopende De Ketelaere, die toont zich niet zelfzuchtig en legt perfect af tot bij Lang, die eerst nog Bostyn omspeelt en tussen een aantal spelers door toch weet te scoren, meteen het eerste doelpunt van het nog prille seizoen voor de voormalige Ajacied!
40'

Club is de betere ploeg en verdient stilaan toch de voorsprong maar voorlopig komt die er niet. Met een sublieme verre bal bereikt Vanaken de lopende Lang, die kapt naar binnen maar besluit dan recht op de vuisten van Bostyn. De bal springt voor de voeten van De Ketelaere, die heeft de 0-1 aan de voet maar zijn inzenden belandt tegen de paal.

35'
33'

Meteen na de terechte gele kaart voor Vormer, na te laat inkomen bij Vigen, krijgt Club de kans om de score te openen. De Ketelaere draait zich knap weg bij Pletinckx! maar vervolgens vindt hij de voet van Bostyn op zijn weg.

32'
Gele kaart
Vormer
30'

Club claimt het meeste balbezit maar geraakt maar heel moeilijk door de dubbele afweergordel van de thuisploeg. Vanaken probeert het dan maar met een diepe bal maar Bostyn kent er geen problemen mee.

24'

Van de stroompanne heeft Clement alvast in staat gesteld om zijn elftal bij te sturen want sinds de herneming heeft Club het betere van het spel. Op aangeven van De Ketelaere probeert Lang het vanuit een scherpe hoek, het schot van de Rotterdammer gaat dan ook voorlangs.

22'

De bal rolt weer in het Regenboogstadion, het is afwachten hoe beide teams deze noodgedwongen tussenpauze hebben verteerd. Meteen na de herneming speelt Lang Vormer centraal aan maar die vindt evenwel geen medespeler.

21'
21'

Een deel van de verlichting lijkt opnieuw te zijn hersteld en onder luid applaus lopen de spelers terug het veld op, al blijft het nog even wachten op de scheidsrechter. Wanneer komen we opnieuw aan voetballen toe?

21'

We zijn niet eens halverwege de eerste helft wanneer een deel van de verlichting uit gaat. Na het nodige oponthoud stuurt scheidsrechter Visser de beide teams richting de kleedkamers, benieuwd hoe lang deze stroompanne zal duren.

17'

Terwijl De Bock even naar de kant moest voor wat verzorging, trapt Mbamba vanuit de tweede lijn verrassend op doel, Bostyn moet alles uit de kast halen om zijn schot in hoekschop te duwen.

16'

Nadat een protesterende Dury tegen een onnodige gele kaart aankijkt, vindt Vanaken vanaf de rechterflank de centraal infiltrerende De Ketelaere, die probeert het met de hak maar evenwel niet hard genoeg om Bostyn echt te verontrusten.

14'

Nadat een listig doorsteekballetje van Vanaken wordt doorzien, kan Zulte Waregem de snelle omschakeling maken via ondermeer Gano en Vossen, het is uiteindelijk Dompé die zijn kans waagt maar zijn schot verdwijnt rakelings naast.

12'
9'

Opnieuw dreiging vanwege de thuisploeg wanneer Vossen uit de rug van Mbamba kan lopen maar de ex-Bruggeling vindt echter Mignolet op zijn weg, ook de daaropvolgende hoekschop levert Essevee niks op.

6'

De eerste dreiging van de wedstrijd komt vanwege de thuisploeg wanneer Dompé op links de lopende Vigen vindt maar de van Brøndby overgekomen Deen wordt succesvol opgewacht door Mechele.

4'

Na slecht inspelen van Nsoki kan Sørmo de Brugse zestien induiken. Evenwel iets te opzichtig volgens scheidsrechter Visser die niet ingaat op de vraag om de bal op de stip te liggen. Ook de VAR grijpt niet in, er leek ons dan ook weinig aan de hand.

2'

Club claimt meteen het balbezit en Sobol kan een eerste maal vanaf zijn vertrouwde linkerflank voor doel brengen maar bij Club is er niemand goed gevolgd.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Kan Blauw-Zwart vanavond een tweede maal dit seizoen de volle buit pakken? Volg het hier op de voet.

Voor aanvang van de partij wordt 1 minuut in acht genomen n.a.v. het overlijden van Berrier, die op 37-jarige leeftijd veel te vroeg is overleden. De Fransman speelde ondermeer 127 wedstrijden voor Zulte Waregem.

Terwijl de avond stilaan valt boven de Gaverbeek, betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De West-Vlaamse streekderby tussen Zulte Waregem en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Lawrence Visser. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen, vierde official Kevin Debeuckelaere en videoref Bram Van Driessche.

Bij Zulte Waregem is het uitkijken naar ex-Bruggelingen De Bock, tevens kapitein vanavond, Gano en Vossen, die voor het eerst sinds zeven jaar opnieuw tegen Club zal spelen. De fusieploeg kleurt overigens met assistent-coaches De fauw en Simons nog meer Brugs. Ook de jarige Vigen verschijnt bij Essevee aan de aftrap.

In vergelijking met de wedstrijd tegen stadsgenoot Cercle Brugge wijzigt Clement zijn elftal op een tweetal plaatsen. Zo neemt achterin Mbamba de plaats van Mitrovic over, terwijl Vanaken voor het eerst dit seizoen aan de aftrap komt, hierdoor moet Rits zich net als Dost tevreden stellen met een plaatsje op de bank.

Voor de relatief korte trip naar het Zuiden van de provincie kent Clement, vanavond overigens voor de 100ste maal als coach bij Club op de bank, geen problemen want bij Blauw-Zwart is er niemand geblesseerd en/of geschorst. De Antwerpenaar moet het wel stellen zonder Okereke en Van den Keybus, die respectievelijk aan Venezia en Westerlo werden uitgeleend.

In de afsluitende wedstrijd van de vierde speelronde staan met Zulte Waregem en Club Brugge twee West-Vlaamse teams rechtstreeks tegenover elkaar. De landskampioen kende voorlopig wisselend succes en doet er best aan om de drie punten buitenshuis mee te grabbelen en zo de voeling met de top van de klassering niet verder te verliezen.

Goedenavond en welkom vanaf de Gaverbeek, welkom vanuit de Elindus Arena, zoals het Regenboogstadion tegenwoordig genoemd moet worden, voor de wedstrijd tussen Zulte Waregem en Club Brugge, op speeldag 4 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 1 - 0

Club pakt ruime 0-4 zege op Zulte Waregem

Club Brugge heeft na een uitstekende wedstrijd met 0-4 gewonnen op Zulte Waregem. Noa Lang bracht Blauw-Zwart kort voor de rust op voorsprong en na de pauze zorgden Vormer, Vanaken en De Ketelaere voor een ruime en verdiende overwinning.

De Brugse basiself onderging twee wijzigingen in vergelijking met de match van vorige week tegen Cercle. Noah Mbamba nam de plaats in van Matej Mitrović als rechtse centrale verdediger in de driemansdefensie. Op het middenveld mocht Hans Vanaken voor het eerst dit seizoen starten. Daardoor moest Mats Rits vrede nemen met een plaatsje op de bank. Voorin speelden Noa Lang en Charles De Ketelaere opnieuw samen in de spits.

De Bruggelingen eisten vanaf de openingsminuut het balbezit op, maar het was wel Zulte Waregem dat de eerste kansen kreeg. Zo was er een prima redding van Mignolet nodig op een poging van Vossen, terwijl een plaatsbal van Dompé net voorlangs ging. Club schakelde daarna een versnelling hoger, met ook twee prima kansen tot gevolg. Eerst devieerde De Ketelaere een voorzet van Vanaken achter het steunbeen richting doel en direct daarna pakte Mbamba uit met een harde knal richting verste paal. Doelman Bostyn bracht telkens goed redding.

Na twintig minuten werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd omdat een deel van de stadionverlichting was uitgevallen. Na een dikke tien minuten was de stroompanne opgelost en kon de wedstrijd hervat worden. De Bruggelingen gingen door op hun elan en kwamen steeds dichter bij een doelpunt: een schot van Lang ging voorlangs, De Ketelaere werd gestuit door Bostyn en na een schot van Lang mikte De Ketelaere de rebound op de paal. De verdiende 0-1 viel uiteindelijk kort voor de rust: Vanaken lanceerde De Ketelaere en zijn aflegger werd koelbloedig afgewerkt door Noa Lang.

Ook na de pauze bleef Club doorduwen, waardoor het al vlug dicht bij een tweede goal kwam. Na een voorzet van Mata verlengde Vanaken het leer naast doel en na een volley van Vanaken kon Lang de rebound niet verzilveren. Kort daarop ging een schot van diezelfde Lang naast. Bovendien redde Bostyn een schot van Vanaken in twee tijden. De verdiende 0-2 viel uiteindelijk kort voorbij het uur: Lang gaf de bal mee met Vormer en die kon het leer via het been van Humphreys binnen schieten.

Direct daarna werd een doelpunt van De Ketelaere afgekeurd wegens buitenspel, maar het bleek slechts uitstel van executie. De Ketelaere bediende Hans Vanaken en die tikte de 0-3 beheerst in doel. Blauw-Zwart voetbalde met veel beweging en positiewissels, waardoor Zulte Waregem volledig tureluurs werd getikt. Een kwartier voor tijd volgde zelfs de 0-4: Sobol legde een voorzet van Lang in de loop van De Ketelaere en die bekroonde zijn uitstekende prestatie met een doelpunt.

De Bruggelingen lieten daarna het tempo zakken. Club bleef wel baas, maar liet de 0-5 liggen. Ruud Vormer kreeg alle tijd om te scoren, maar zijn schot ging net over de deklat. In de slotfase mocht Tibo Persyn nog zijn debuut maken voor Blauw-Zwart. De score veranderde niet meer, al beëindigde Club wel de match met zijn tienen nadat Sobol zijn tweede gele kaart pakte. Club Brugge telt zo na vier wedstrijden acht punten, één minder dan het leidersduo Union en Oostende.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 4
Toeschouwers:
6.000 – Elindus Arena
Scheidsrechter: Lawrence Visser
Zulte Waregem: Louis Bostyn - Cameron Humphreys, Ewoud Pletinckx (76’ Alieu Fadera), Laurens De Bock - Bent Sørmo, David Hubert, Abdoulaye Sissako, Lasse Vigen Christensen, Jean-Luc Dompé - Jelle Vossen (58’ Dion De Neve), Zinho Gano. Coach: Francky Dury.
Club Brugge: Simon Mignolet – Noah Mbamba (80’ Ignace Van der Brempt), Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Clinton Mata (87’ Tibo Persyn), Ruud Vormer, Éder Balanta, Hans Vanaken, Eduard Sobol - Charles De Ketelaere, Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Matej Mitrović, Federico Ricca, Mats Rits, Youssouph Badji, Bas Dost en Daniel Pérez. Coach: Philippe Clement.
Gele kaarten: Vormer, Vossen, Sobol, Fadera, Persyn.
Rode kaarten: 93’ Sobol (2x geel).
Doelpunten: 42’ Lang (0-1), 65’ Vormer (0-2), 69’ Vanaken (0-3), 75’ De Ketelaere (0-4).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in