Club Brugge wil ervoor zorgen dat alle supporters een optimale supportersbeleving kunnen meemaken bij de thuiswedstrijden in het Jan Breydelstadion. Ook voor andersvaliden doet het heel wat inspanningen zodat ook deze supporters zich welkom voelen bij Club Brugge.

Het Jan Breydelstadion is uitgerust met 3 aparte zones voor supporters in een rolstoel (manueel of elektrisch). In totaal zijn er 85 plaatsen voor rolstoelgebruikers.

Rolstoelzone thuisploeg

Voor de Clubsupporters zijn er 2 rolstoelzones voorzien. Eén zone in de westtribune aan de rand van het veld, net voor het vak 116 (54 plaatsen) en één rolstoelzone in de noordtribune voor vak 211 (16 plaatsen). Beide zones zijn bereikbaar via een aparte inkom met hellend vlak via de Noord-Westhoek. Deze ingang is vlak naast de aangepaste toiletten voor andersvaliden.

Rolstoelzone uitploeg

Voor de supporters van de bezoekende ploeg zijn er 15 aangepaste rolstoelplaatsen voorzien. Deze bevinden zich in de Zuid-Oosthoek, net onder de overige bezoekende supporters. Vlakbij is er één aangepast toilet.

Andersvaliden* (vak 115 en 116)

Supporters met een mentale en/of fysieke beperking (niet rolstoelgebonden) kunnen in het Jan Breydelstadion terecht in vakken 115 en 116. De stewards die dit vak coördineren hebben een speciale opleiding gevolgd om de nodige aangepaste service en begeleiding te voorzien.

Blindentribune

Iedere thuiswedstrijd in het Jan Breydelstadion wordt er voor blinde en slechtziende supporters een service van audiodiscriptie voorzien. Twee speciaal opgeleide commentatoren voorzien de ganse wedstrijd van extra gedetailleerde wedstrijdverslaggeving. De blinde en slechtziende supporters krijgen bij de start van de wedstrijd een headset waarmee ze de wedstrijdverslaggeving kunnen volgen. De plaatsen voor de blindentribune centraliseren we bij voorkeur om praktische redenen in de tribunevakken 111 en 112 in de Westbeneden tribune. Dit om goed ontvangst van de audiodiscriptie, uitdelen van de headset en juiste beschrijving van de wedstrijdstituatie mogelijk te maken.

Abonnementsprijzen

Was je al abonnee in de blindentribune of als andersvalide, dan kan je online je abonnement verlengen. Nieuwe abonnees voor deze tribunes kunnen na de voorrangsperiode online een abonnement kopen. Je betaalt eerst het volledige bedrag, waarna je je attesten doorstuurt via https://www.askclub.be/hc/nl/requests/new*. Daarna zorgt de dienst ticketing voor een terugbetaling.

* Op vertoon van het meest recente RIZIV-attest, een European Disability Card of officieel attest van invaliditeit.

Begeleiders

Stewards

De stewards van Club Brugge zijn opgeleid om de supporters de nodige service en begeleiding te geven. Voor de vakken waar andersvalide supporters zitten hebben de stewards een extra opleiding gevolgd om op de gepaste manier om te gaan met deze doelgroep. De stewards staan steeds ter beschikking om hulp te verlenen.

Persoonlijke begeleiders

Andersvaliden die een persoonlijke begeleider wensen mee te nemen naar de thuiswedstrijden kunnen voor hun begeleider eveneens een abonnement aankopen aan hetzelfde geldende voordeeltarief (max. 1 begeleider per andersvalide abonnee).

Voor meer informatie hierover kan je terecht op askclub.be

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in