Speeldag 24

0 - 0
91'

Veel tijd om na te kaarten krijgt Blauw-Zwart evenwel niet want zondagavond wacht er alweer de streekderby uit bij Kortrijk, heel graag tot dan!

91'

Het laatste fluitsignaal heeft weerklonken. Club komt niet verder dan een scoreloos gelijkspel en slaagt er dus niet om de kloof met de leider te herleiden tot zes punten.

90'

Net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd staat Vanaken achter de bal maar zijn vrije trap gaat via een Brussels lichaam maar rakelings naast, we krijgen overigens slechts 1 minuut toegevoegde tijd.

89'
Gele kaart
Puertas
86'

Club lijkt niet meer in staat om de bezoekers bij de keel te grijpen en het moet opnieuw achteruit, gelukkig voor Mignolet gaat het schot van Teuma over het doel.

83'
Wissel
MitrovicSowah
83'
Wissel
VormerRits
81'

Van een Brugs slotoffensief is geen sprake, het zijn integendeel de bezoekers die opnieuw voor gevaar zorgen. Op aangeven van Undav probeert Vanzeir aan de eerste paal Mignolet met een list te verschalken maar de Brugse doelman geeft andermaal geen krimp.

79'

We zitten reeds in het laatste kwartier wanneer Undav met een gelukje in balbezit blijft en op doel trapt maar via een Brugs been verdwijnt zijn schot in hoekschop.

69'
Wissel
LazarePuertas
67'
65'

Nadat Lazare zich te pletter loopt op de Brugse verdediging maakt Club de omschakeling via Vanaken en De Ketelaere, die probeert Dost in de zestien aan te spelen maar Moris is alert en gooit zich op de bal.

62'

Net na het uur verstuurt Nielsen bij een vrije trap een diepe bal richting Kandouss maar die krijgt zijn poging niet tussen de palen. Aan de overkant kapt De Ketelaere zich goed vrij maar zijn licht afgeweken bal wordt gepakt door Moris.

59'

Club reageert tot tweemaal toe, eerst ziet Dost een mogelijke doelpunt afgeblokt, meteen daarna kopt Vanaken op hoekschop over het doel van Moris.

57'

Het eerste echte grote gevaar van de tweede helft komt vanwege de bezoekers wanneer Nieuwkoop de bal door de benen van Nsoki speelt en teruglegt tot bij de compleet vrijstaande Lazare maar die trapt overhaast over en naast het doel van Mignolet.

53'

Ook Nsoki komt er zonder geel goed mee weg wanneer hij overduidelijk aan de arm van Vanzeir blijft hangen, bij de daaropvolgende vrije trap probeert Nielsen het van ver maar Mignolet pakt het schot van de Deen.

47'

Door de inbreng van Balanta moeten de posities even worden herschikt maar toch is er bij Club de versnelling met prima samenspel maar vooraleer Dost kan afdrukken, wordt het gevaar alsnog ontzet.

46'
Wissel
LangBalanta

De bal rolt weer op Olympia. Met meteen een eerste wissel bij Club : Balanta komt in de plaats van Lang.

45'

+ 2 : Net voor het einde van de eerste helft moet Mignolet alweer flink aan het werk bij een bezoekend schot maar hij duwt het gevaar uit zijn doelvlak, we gaan rusten met een brilscore.

45'
Gele kaart
Mata
Na een duel tussen Lang en Van der Heyden, kijkt Mata tegen geel aan, dit betekent dat hij komende zondag de uitwedstrijd bij Kortrijk geschorst moet toekijken.
45'
Gele kaart
Van der Heyden
43'

Het staat nog steeds 0-0 en bij Club hebben ze dit vooral te danken aan Mignolet, ditmaal duwt een strak schot van Teuma in hoekschop, alweer een prima tussenkomst van de Brugse doelman.

41'
40'
Gele kaart
Lazare
40'

Met nog vijf minuten tot de rust kan Mata op rechts de diepte induiken, hij haalt de achterlijn en probeert centraal Dost te bereiken maar Moris gooit zich als eerste op de bal.

38'

Nadat de derde hoekschop voor de bezoekers wordt weggewerkt, kan Club plots vlug de omschakeling maken maar Vanaken talmt iets te lang om de vrijstaande De Ketelaere te bedienen, hierdoor kan Union alsnog het gevaar wegwerken.

36'

Undav dwingt de hoekschop en die wordt door Teuma bijzonder scherp aangesneden, Mignolet neemt geen risico's en duwt de indraaiende bal voor het zekere over de lat.

31'
29'

Club heeft het de jongste minuten moeilijker om de opening te vinden op de speelhelft van de tegenstander, het bouwt geduldig op, al gaat Sobol achter een diepe bal aan maar de Oekraïner wordt terecht afgevlagd voor buitenspel.

23'

En daar is Union opnieuw. Nsoki verslikt zich bij een pass van Nielsen en hierdoor verschijnt Vanzeir alleen voor Mignolet maar met een uitstekende voetreflex behoedt de Brugse doelman zijn team van de achterstand, opnieuw komt Blauw-Zwart bijzonder goed weg.

21'

Vanzeir ontsnapt op links even aan de aandacht van zowal Mata als Mitrovic maar de Rode Duivel besluit gelukkig voorlangs, ook de inlopende Nieuwkoop kan aan de tweede paal niet binnenduwen, hier ontsnapt Club aan de achterstand.

19'

Ook Mata wordt vakkundig onder het gras gestopt, de daaropvolgende vrije trap komt uiteindelijk bij Mitrovic en via een Brusselse voet caprioleert zijn poging op het dak van het doel.

18'

Aan de middellijn begaat Undav een onnodige en niet lichte fout bij Lang, de Duitser komt er zonder geel wel goedkoop vanaf.

16'

Net na het eerste kwartier werkt Mata zich knap voorbij Lapoussin maar de Angola-Belg heeft het samenspel met Lang niet goed gelezen, de bal hobbelt dan ook over de achterlijn.

12'

Union probeert steeds meer zijn voet naast die van Club te zetten en Nielsen kan vanuit de tweede lijn op doel knallen maar ook de Deen ziet zijn schot afgeblokt.

8'

Ook Union komt een eerste maal de neus aan het venster steken maar Mignolet duwt een listige bal van Undav over de dwarsligger, ook de daaropvolgende hoekschop levert de Brusselaars verder niks op.

5'

Net nadat De Ketelaere net niet aan koppen toekomt bij een voorzet van Vanaken, rukt Mitrovic vanuit de tweede lijn, de Kroaat waagt zijn kans maar ziet zijn schot evenwel afgeblokt, in de rebound wordt ook een poging van Sobol afgeblokt.

4'

Club houdt de druk aan en bij een goed aangesneden voorzet van Sobol moet Lapoussin met het hoofd ontzetten vooraleer Mata aan de tweede paal gevaarlijk kan zijn.

1'

We zijn amper 15 seconden ver wanneer Mata de bal een eerste keer in de zestien zwiept maar de achterwaartse poging van Dost mist de juiste richting.

1'

De hymne heeft weerklonken, de mondmaskers zijn af, onder het toeziend oog van bondscoach Roberto Martinez heeft scheidsrechter Visser de wedstrijd op gang gefloten, het zijn de bezoekers die hebben afgetrapt.

Helaas geen supporters in de tribunes, geen broodnodige twaalfde man in het Jan Breydelstadion, waar de beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De topper tussen Club Brugge en Union werd toegewezen aan Lawrence Visser. Deze 32-jarige scheidsrechter zal op Olympia worden bijgestaan door zijn assistenten Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen, vierde official Jasper Vergoote en videoref Erik Lambrechts.

Voor Charles De Ketelaere is het thuisduel met Union overigens zijn 75ste competitiewedstrijd in de hoofdmacht van Club. Slaagt het Brugse jeugdproduct er in om Blauw-Zwart op sleetouw te nemen en de achterstand op de leider te verkleinen? Bij Club moeten zowel Balanta als Mata overigens uitkijken voor een eventuele vijfde gele kaart.

Door de afwezigheid van Buchanan en Hendry komt Mitrovic voor het eerst sinds begin augustus en de thuiswedstrijd tegen Beerschot in de competitie opnieuw in actie voor Blauw-Zwart. Ook Eduard Sobol, die in het Dudenpark de winnende treffer wist te scoren, verschijnt aan de aftrap, dit in tegenstelling tot Mats Rits.

Ook Ignace Van der Brempt ontbreekt in de wedstrijdselectie terwijl Tibo Persyn van zijn kant dan weer tot het einde van het seizoen ter beschikking wordt gesteld van Westerlo. Bij de leider in 1B vindt hij met Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus een tweetal Bruggelingen terug. Hierdoor werden Matej Mitrovic, Antonio Nusa en Cisse Sandra aan de 20-koppige selectie toegevoegd.

Voor de kaskraker tegen Union moet coach Alfred Schreuder het alvast doen zonder Jack Hendry en Tajon Buchanan. De Schotse centrale verdediger moet na zijn rode kaart op Sclessin geschorst toekijken, terwijl Buchanan zich met Canada hoopt te plaatsen voor het komende WK in Qatar. De van New England Revolution overgekomen winger moet een aantal weken worden gemist.

Het is overigens van 1972 geleden, dus reeds ruim 49 jaar terug, dat Union in competitieverband nog eens te gast bij Club was; toen zelfs nog op De Klokke. In oktober 2006 was Union in de 1/16 finales van de Beker van België wel te gast op Olympia, toen werd het 2-0. Van de vorige 40 thuiswedstrijden wist Blauw-Zwart er 21 te winnen, werd er zeven maal gelijk gespeeld en 12 keer moest het een nederlaag toestaan.

Club doet er dus goed aan om deze wedstrijd naar zich toe te halen en de kloof met Union tot zes punten te herleiden en bovendien opnieuw verder afstand te nemen van concurrenten Antwerp, Anderlecht en Gent, die de nodige steken lieten vallen. Op de tweede speeldag van de competitie ging Blauw-Zwart wel met 0-1 gaan winnen in het Dudenpark.

Union begint als autoritair leider aan deze wedstrijd, de ploeg van coach Felice Mazzu telt momenteel maar liefst negen punten voorsprong op Antwerp en Club Brugge en elf puntenop stadsgenoot Anderlecht. Bij een eventuele uitzege wordt die kloof verder uitgediept tot twaalf eenheden.

Uitgerekend op een donkere donderdagavond staat met Club Brugge – Union de absolute topper van de 24ste speeldag op het programma; het duel tussen de landskampioen en de huidige nummer twee tegen de fiere leider uit de hoofdstad.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise, op speeldag 24 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Topper tussen Club en Union eindigt op 0-0 gelijkspel

Club Brugge is in de topper tegen Union niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. Blauw-Zwart kreeg wel verschillende kansen, maar ook de Brusselaars bewezen dat ze niet voor niets bovenaan staan. Door dit gelijkspel blijft de kloof met Union negen punten.

Door de schorsing van Jack Hendry moest Alfred Schreuder noodgedwongen sleutelen aan zijn basiself. Matej Mitrović kwam in de ploeg, waardoor Brandon Mechele doorschoof naar het centrum van de driemansverdediging en daar de plaats innam van de Schot. Ook Eduard Sobol verscheen aan de aftrap en nam de linkerflank voor zijn rekening. Mats Rits moest daardoor vrede nemen met een plaatsje op de bank. Noa Lang schoof eveneens door naar het centrum en speelde samen met Charles De Ketelaere in steun van diepe spits Dost.

Blauw-Zwart maakte vanaf de aftrap zijn intenties duidelijk. Het trok meteen ten aanval en kreeg al na vijftien seconden een eerste kans: een voorzet van Mata werd door Dost naast doel gedevieerd. Even later werden ook pogingen van Mitrović en Sobol afgeblokt, terwijl aan de overkant Mignolet redding bracht op een schot van Undav. Na twintig minuten landde een afgeweken schot van Mitrović op het dak van het doel en kraakte Vanzeir zijn voorzet-schot. Diezelfde Vanzeir kreeg halfweg de eerste helft een prima kans: de Rode Duivel kreeg plots ruimte in de zestien meter, maar Mignolet pakte uit met een geweldige redding.

Union bewees dat het niet voor niets aan de leiding staat en zette Club erg goed vast. Bovendien konden de Brusselaars ook enkele keren voor gevaar zorgen. Zo moest Mignolet een indraaiende hoekschop van Teuma van onder de lat tikken. De doelman bracht ook knap redding op een harde knal van diezelfde Teuma en een poging van Lapoussin. De Bruggelingen zelf kwamen in het slot van de eerste helft niet verder dan een snelle omschakeling via Vanaken en een onderschepte voorzet van Mata richting Dost.

Na de pauze kwam Éder Balanta in de ploeg ten koste van Noa Lang, om zo meer grip te krijgen op het middenveld. Het eerste gevaar kwam ook van Club, maar na een knappe aanval door het centrum kon De Ketelaere Dost net niet bereiken. Union had zelf ook een reactie in huis: Nieuwkoop zette zich door op rechts, maar Lazare mikte zijn teruglegger over doel.

Op het uur voerde Blauw-Zwart de druk op. Na een voorzet van De Ketelaere werd een schot van Dost afgeblokt en direct daarna kopte Vanaken een hoekschop van Vormer net over doel. Ook Charles De Ketelaere kwam volop op dreef en pakte uit met enkele knappe acties. Eerst pakte Moris zijn schot en vervolgens kon hij Dost net niet bereiken. Tussendoor verlengde Kandouss een vrije trap over doel, terwijl Mechele de pijlsnelle Vanzeir nog net kon afhouden.

In de slotfase bleef het erg spannend. Schreuder gooide nog Rits en Sowah in de strijd, maar ook Union probeerde nog de drie punten te pakken. Zo ging een afgeweken schot van Undav naast en een schot van Teuma over doel. De laatste kans was nog voor Hans Vanaken, maar zijn afgeweken vrije trap zoefde net naast. Door dit gelijkspel schiet Club niet veel op. De achterstand op leider Union blijft negen punten.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 24
Toeschouwers:
geen – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Lawrence Visser
Club Brugge: Simon Mignolet – Matej Mitrović (83’ Kamal Sowah), Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Clinton Mata, Ruud Vormer (83’ Mats Rits), Hans Vanaken, Eduard Sobol – Charles De Ketelaere, Noa Lang (46’ Éder Balanta) – Bas Dost. Bank: Senne Lammens, Federico Ricca, Antonio Nusa, Lynnt Audoor en Cisse Sandra. Coach: Alfred Schreuder.
Union Sint-Gillis: Anthony Moris – Ismaël Kandouss, Christian Burgess, Siebe Van der Heyden – Bart Nieuwkoop, Casper Nielsen, Teddy Teuma, Lazare Amani (70’ Cameron Puertas), Loïc Lapoussin – Deniz Undav, Dante Vanzeir. Coach: Felice Mazzu.
Gele kaarten: Lazare, Mata, Van der Heyden, Puertas, Lapoussin.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: geen

Tekst: Steven Floin

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in