Speeldag
0 - 2

Club Brugge neemt het vanavond om 19.00 uur tijdens de Brugse Metten op tegen Athletic Bilbao. Het duel met de Baskische topclub is de generale repetitie voor de nakende Champions League-voorronde en de start van de reguliere competitie.

Ploegennieuws

In de kijker

Text: 

CLUB BRUGGE - JORDI VANLERBERGHE

Jordi Vanlerberghe maakte exact een maand geleden de overstap van KV Mechelen naar Club. De polyvalente centrale middenvelder/verdediger doorliep de jeugdreeksen bij Malinwa en voetbalde in totaal 32 competitiewedstrijden, 15 play-offduels en 3 bekermatchen bij de Mechelse hoofdmacht. De 21-jarige Belgische belofteninternational ontpopte zich het voorbije seizoen tot sterkhouder bij de Maneblussers en ondanks de interesse van diverse andere teams koos hij resoluut voor Blauw-Zwart.

Jordi Vanlerberghe
Jordi Vanlerberghe
Text: 

ATHLETIC BILBAO – ARITZ ADURIZ

Aritz Aduriz is één van de bekendste namen bij Athletic Bilbao. De 36-jarige aanvaller bewees vorig seizoen nog zijn efficiëntie in het Europa League-duel tegen Racing Genk. Hij deed vijfmaal de netten trillen en had dus een groot aandeel in de 5-3 thuiswinst van de Basken. Tijdens het seizoen 2015-2016 kroonde de Spaanse international zich tot oudste topscorer aller tijden in de Europa League met tien goals. Dankzij zijn ervaring, kopbalsterkte en efficiëntie is hij de ultieme sluipschutter voor zijn team.

Aritz Aduriz
Aritz Aduriz

Scheidsrechter - Nicolas Laforge

Text: 

Nicolas Laforge leidt vanavond de Brugse Metten in goede banen. De Henegouwer krijgt hierbij assistentie van de lijnrechters Karel De Rocker en Patrick Plumes. Erik Lambrechts is de vierde official. Het is de eerste keer dat Laforge de Brugse Metten fluit.

 

 

Tekst: Vicky Marien

Nicolas Laforge
Nicolas Laforge
92'

Einde van de wedstrijd. Club verliest de Brugse Metten met 0-2 van Athletic Bilbao, na twee doelpunten van Raul Garcia die ook nog met rood vroegtijdig van het veld werd gestuurd. Naarmate de wedstrijd vorderde, groeide Club in de wedstrijd maar de mogelijkheden omzetten in doelpunten lukte vandaag niet. Enkele dagen voor de cruciale thuiswedstrijd tegen het Turkse Basaksehir rest er Blauw-Zwart nog heel wat werk, al kan het in het voetbal snel keren.

88'
Wissel
Club Brugge
Nakamba Vanlerberghe
87'

Invaller Perbet wil zich meteen in de kijker spelen en haalt knap uit maar zijn schot wordt prima geweerd door Herrerin, in de rebound kan Diaby niet scoren, bovendien stond hij ook nog eens in buitenspel.

84'
Wissel
Athletic Bilbao
Aduriz Sola
81'

In een bij momenten toch wel potige en vrij nerveuze partij knalt Nakamba een afvallende bal vanuit de tweede lijn op doel en met de nodige moeite moet Herrerin zijn schot overduwen, ook de daaropvolgende hoekschop levert niks op.

81'
Gele kaart
Balenziaga
Athletic Bilbao
75'
Wissel
Club Brugge
Vossen en Palacios Perbet en Vlietinck
70'

Meteen na de uitsluiting van Raul Garcia mag Vormer een hoekschop nemen. Hij schildert die op het hoofd van Denswil maar die kopt pal op de paal. Alweer pech voor Blauw-Zwart.

69'
Rode kaart
Raul Garcia
Athletic Bilbao
Halverwege de tweede helft moeten de bezoekers met zijn tienen verder nadat Raul Garcia uit frustratie te laat inkomt bij Nakamba. De referee toont de doelpuntenmaker meteen de rode kaart.
66'
Wissel
Club Brugge
Refaelov en Dennis Diaby en Vanaken
65'

De pas ingevallen Touba kapt zich enig mooi vrij en stuurt meteen Vossen het straatje in. Die knalt meteen op doel maar Herrerin zweeft zijn poging al even mooi uit zijn doelvlak, Blauw-Zwart lukt de aansluitingstreffer niet.

61'
Wissel
Club Brugge
De Bock Tuba
59'
Goal
Raul Garcia
Athletic Bilbao
-
Na fout van Palacios in de zestien wijst de scheidsrechter onmiddellijk naar de stip. Vanaf elfmeter laat Raul Garcia niet na om Horvath een tweede maal te verslaan.
55'

Op enkele minuten tijd kan Blauw-Zwart tot tweemaal toe voor gevaar zorgen. Eerst kan Vossen aan de haal maar hij wordt net voor de zestien afgestopt, daarna knutselt Club een prima aanval in elkaar maar wordt het schot van Refaelov al bij al makkelijk gepakt door Herrerin.

51'

Na een te late tackle van Laporte, in de belangstelling van Barcelona, op Refaelov krijgt Club de vrije trap maar aan de tweede paal kan Denswil onvoldoende op doel afwerken, ook in de rebound lukt het Refaelov niet op echt voor gevaar te zorgen. Vossen komt daarna goed weg na te laat inkomen.

50'
Gele kaart
Laporte
Athletic Bilbao
49'
Wissel
Club Brugge
Poulain Simons

Op het middenveld kan Nakamba de bal recupereren, hij levert in bij Vormer die meteen Palacios diep stuurt maar de voorzet van de Nederlander is te scherp aangesneden. Dergelijke fases moeten beter uitgespeeld worden.

46'

De bal rolt weer op Jan Breydel, met meteen ook de eerste wissel bij Club. De geblesseerde Poulain wordt vervangen door Simons. Wat brengt ons de tweede helft?

45'
Goal
Raul Garcia
Athletic Bilbao
-
Na een snelle ingooi wordt Club met twee passes helemaal uit verband gespeel. Susaeta bereikt met een knappe lange bal Raul Garcia, die heel knap in 1 tijd voorbij Horvath besluit. Blauw-Zwart kijkt meteen tegen een achterstand aan.
45+1'

We gaan rusten met een 0-1 achterstand. Veel viel er niet te beleven en dus waren de kansen logischerwijze vrij schaars. Net voor de pauze zette Raul Garcia de bezoekers met een knap doelpunt wel op voorsprong en verliet Poulain vroegtijdig het veld met een mogelijke blessure.

38'

Met de rust stilaan in zicht glipt Aduriz handig doorheen de Brugse buitenspelval maar Horvath behoudt goed het overzicht en glijdt de bal uit de voeten van de Spanjaard. Aan de overkant is er de prima voorzet van Palacios, Vossen kan niet koppen maar in de rebound knalt Refaelov torenhoog over.

36'
Gele kaart
Poulain
Club Brugge
30'

Voorlopig kijken we naar een vrij zoutloze eerste helft maar wanneer Palacios vanaf de rechterflank kan voorzetten, moet een Bask met het hoofd tussenbeide komen om de inkomende Dennis het scoren te beletten. Ook de daaropvolgende hoekschop levert Club niks op.

27'

In minuut 27 gaan de handen op elkaar voor Yeray Alvarez, de speler van Bilbao die recentelijk opnieuw voor kanker wordt behandeld. De weinig meegereisde Baskische supporters weten het gebaar fel te smaken.

26'

Club zoekt het voorlopig teveel via het centrum maar wanneer Mechele dan toch eens vanop de flank kan voorzetten, heeft de Spaanse doelman toch de nodige moeite om het gevaar te keren,

22'

Met een sublieme dieptebal wordt Garcia in de zestien vrijgespeeld, gelukkig is zijn controle ondermaats en is het grootste gevaar geweken. Niet voor lang want na slecht tussenkomen moet Club een hoekschop toestaan. Die wordt in de handen van Horvath gekopt.

18'
Gele kaart
Etxebarria
Athletic Bilbao
16'
Gele kaart
De Bock
Club Brugge
14'

Aan de Noordkant pakt Horvath uit met 2 goede reddingen na kopballen op hoekschop. Op de tegenaanval combineert Club goed en kan Palacios aan de tweede paal terugleggen op Refaelov. Hij kapt Laporte uit, maar mikt op een Baskisch been.

4'

Na slordig balverlies bij de Basken zet Vossen de spurtende Dennis op weg naar doel maar oog in oog met de doelman besluit hij pal op Herrerin, ook de daaropvolgende hoekschop levert niks op.

1'

Onder een stralend zonnetje zijn we er aan begonnen, het zijn de Basken die hebben afgetrapt. Zoals wel vaker begint Blauw-Zwart eerst naar de Zuidtribune toe.

Het Jan Breydelstadion is, mede door de vele vakantiegangers, niet helemaal volzet maar de aanwezigen zien hoe beide elftallen het veld opstappen. Vanavond speelt Club Brugge in zijn prachtige witte away-shirts.

Leko kiest in zijn eerste opstelling in een thuismatch op Jan Breydel voor een 3-4-3 opstelling, met het trio Mechele, Poulain en Denswil centraal in de verdediging. Palacios en De Bock bemannen de flanken, in steun van middenvelders Vormer en Nakamba. In de aanvalslinie vinden we Vossen, Refaelov en Dennis terug. Athletic kiest voor volgende opstelling: Iago Herrerín - de Marcos, Laporte, Etxeita, Balenziaga - Beñat, Vesga, Raul Garcia - Susaeta, Aduriz, Muniain.

Club verliest Brugse Metten met 0-2 van Athletic Bilbao

Club Brugge heeft de Brugse Metten met 0-2 verloren van Athletic Bilbao. Blauw-Zwart speelde een degelijke wedstrijd, maar werd genekt door twee goals van Raul Garcia.

Ivan Leko koos voor zijn allereerste wedstrijd in het Jan Breydelstadion voor een 3-4-3-opstelling. Mechele, Poulain en Denswil bevolkten de driemansdefensie, terwijl Palacios en De Bock Vormer en Nakamba flankeerden op het middenveld. Voorin speelden Refaelov en Dennis in steun van Jelle Vossen.

De Bruggelingen zochten nog naar automatismen, maar na balverlies bij de Basken was de eerste kans wel voor Blauw-Zwart: Vossen lanceerde Dennis, maar zijn schot werd gepareerd door doelman Herrerin. Bilbao is een stevige subtopper in de Spaanse Primera Division en was duidelijk niet van plan zich zomaar opzij te laten zetten. Zo moest Horvath twee keer redding brengen, terwijl een kopbal van Aduriz net naast ging. Aan de overkant werd een schot van Refaelov in extremis afgeblokt.

De wedstrijd bleef vrij gesloten, maar Club leek wel steeds beter in zijn spel te komen. Dat resulteerde op het halfuur ook in een prima kans: Palacios schilderde de bal op het hoofd van Dennis, maar zijn kopbal ging via een verdediger over doel. In plaats van 1-0 werd het echter 0-1. Na een voorzet van Aduriz trapte Raul Garcia het leer in één tijd prachtig overhoeks binnen.

Na de pauze kwam Timmy Simons in de plaats van de geblesseerde Poulain. Bovendien werd ook scheidsrechter Laforge vervangen door Bram Van Driessche. Blauw-Zwart ging op zoek naar de gelijkmaker, maar botste op een stevige Baskische organisatie. Zo werd een poging van Vossen afgeblokt, terwijl Herrerin redding bracht op een schot van Refaelov.

De 1-1 leek in de maak, maar toch was het opnieuw Bilbao dat op het uur kon scoren. Palacios bracht Muniain ten val op de rand van de zestien meter en Van Driessche wees naar de stip. Raul Garcia aarzelde niet en schoot zijn tweede van de avond voorbij Horvath. Club probeerde meteen te reageren, maar Jelle Vossen kende geen geluk in de afwerking. Herrerin redde eerst zijn schot en duwde daarna zijn krul richting winkelhaak net over.

Twintig minuten voor tijd ontpopte Raul Garcia zich van held tot antiheld. De Spanjaard ging zwaar door op Nakamba en werd met rood van het veld gestuurd. Ondanks de vele wissels bleef Club volop druk zetten, met tal van kansen tot gevolg: een kopbal van Denswil strandde op de paal, Herrerin bracht redding op pogingen van Nakamba, Vlietinck en Perbet, terwijl een afgeweken schot van Vormer net naast dwarrelde. Scoren lukte niet en dus ging Blauw-Zwart met 0-2 onderuit.

 

Toeschouwers: 24.000 - Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Nicolas Laforge (46’ Bram Van Driessche)
Club Brugge: Ethan Horvath – Brandon Mechele, Benoît Poulain (46’ Timmy Simons), Stefano Denswil – Helibelton Palacios (75’ Thibault Vlietinck), Ruud Vormer, Marvelous Nakamba (88’ Jordi Vanlerberghe), Laurens De Bock (62’ Ahmed Touba) – Lior Refaelov (66’ Hans Vanaken), Jelle Vossen (75’ Jérémy Perbet), Emmanuel Bonaventure Dennis (66’ Abdoulay Diaby). Bank: Guillaume Hubert en German Mera. Coach: Ivan Leko.
Athletic Bilbao: Iago Herrerin – Oscar De Marcos, Xabier Etxeita, Aymeric Laporte, Mikel Balenziaga - Markel Susaeta, Benat Extebarria, Mikel Vesga, Iker Muniain - Aritz Aduriz (85’ Kike Sola), Raul Garcia. Coach: José Angel Ziganda.
Gele kaarten: De Bock, Extebarria, Poulain, Laporte, Aduriz, Balenziaga.
Rode kaarten: 69’ Garcia.
Doelpunten: 40’ Garcia (0-1), 60’ Garcia (0-2).