Alle nieuws

Club NXT U23 wint zijn laatste match bij de Anderlecht Futures met 1-2

Challenger Pro League

Club NXT U23 won na een pittige wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion zijn laatste match van het seizoen bij de Anderlecht Futures. Barbera scoorde via een strafschop. Tajaouart had snel de gelijkmaker genet. Op het half uur scoorde Lenn De Smet de 1-2. Door deze overwinning eindigen onze youngsters op een knappe 9de plaats en zijn ze opnieuw het beste U23 team in de Challenger Pro League.

Coach Veldman kon rekenen op Homma en Seys die de trip naar Paok meemaakten. Barbera keerde terug uit blessure, net als Denzel De Roeve die sinds november out was. Blauw-Zwart begon sterk aan de wedstrijd. De eerste hoekschop was voor Club NXT. Homma dribbelde zich een weg naar binnen en gaf mee met Granados. De verdediging van Paars-Wit kwam gevat tussen. Kort nadien werd Lenn De Smet gelanceerd. Hij werd neergehaald in het strafschopgebied. Barbera nette de penalty in de linkerhoek buiten het bereik van doelman Vanhoutte. Een vroege voorsprong was het resultaat. 

Helaas verloor Barbera enkele minuten later de bal, waardoor de Futures via de rechtse flank het leer voor doel konden brengen. Tajaouart werkte de voorzet in de draai binnen: 1-1. Alles was te herdoen. Geen nood. Onze youngsters waren gebrand op een goed resultaat en bleven de betere ploeg op het veld. Het heroptreden van De Roeve werd bijna beloond met een doelpunt. Zijn poging kende helaas geen succes en leverde enkel een hoekschop op. Aan de overzijde werden schoten van Colassin en Monticelli afgeblokt. Via een nieuwe hoekschop bleef de bal lang hangen voor het doel van Anderlecht, maar uiteindelijk Barbera kon doelman Vanhoutte niet verslaan.

Na dik een half uur klom Club NXT opnieuw op voorsprong. Lenn De Smet stiftte de bal tegen de netten. 1-2. Enkele minuten later liet Homma na om de voorsprong te vergroten. Hij trapte een vrijschop hoog over doel. Club NXT bleef goed combineren en domineerde de thuisploeg. Net voor rust trapte Liam De Smet op voorzet van zijn broer Lenn de laatste grote kans over het doel van Vanhoutte. We gingen rusten met een verdiende voorsprong voor onze youngsters.

Willems verving De Roeve bij de start van de tweede helft. Et-Taïbi gaf een goede voorzet naar Lenn De Smet die in één tijd probeerde, maar hij raakte de bal niet goed. Weg kans. Simba verloor de bal op het middenveld. Anderlecht schakelde snel om via Ure. Zijn verre voorzet werd door Colassin overgekopt. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Club NXT U23 probeerde de wedstrijd te controleren, maar had het moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Coach Veldman greep in en bracht met Furo, Audoor en Salah drie nieuwe krachten in de ploeg. Anderlecht kreeg enkele beslissingen vanwege het Nederlandse scheidsrechterstrio mee, wat ook enkele vrije trappen opleverde. Gelukkig kon de thuisploeg er geen voordeel uit plukken. Ook Goemaere werd nog in de strijd gegooid ten nadele van Simba die met geel geboekt stond en door de thuisploeg geviseerd werd. 

Spits Lenn De Smet was niet tevreden met zijn ene doelpunt en wou nog scoren. Zijn knal werd door de doelman in hoekschop verwerkt. Aan de overzijde toonde onze jonge doelman De Corte ook zijn talent. Goto kon van dichtbij de gelijkmaker tegen de netten duwen, maar onze goalie voorkwam dat met een geweldige reflex. Anderlecht bleef doorduwen. Een nieuwe kans van Goto werd alweer door De Corte in hoekschop geduwd. De laatste kansen van de wedstrijd waren opnieuw voor Club NXT. De Smet stuurde een lange bal richting de lopende Furo. Onze jonge sputs naderde tot dichtbij Vanhoutte, maar de hoek was te scherp om voorbij de doelman van paarswit te schieten. Salah probeerde het bij een volgende aanval, maar zijn schot was te centraal en werd makkelijk gepakt. Het bleef 1-2, een verdiende overwinning voor Club NXT. Revanche voor de onverdiende thuisnederlaag eerder in het seizoen. Daarmee eindigen ze op een knappe negende plaats en zijn ze net als vorig seizoen de beste U23-ploeg in de Challenger Proleague. Een dikke proficiat aan de spelers en staf van Club NXT. Nu het seizoen voorbij is, spelen onze youngsters nog enkele oefenwedstrijden tegen Luton Town, Monaco, Francs Borains

en Roda JC, waarna een welverdiende vakantie start. Het nieuwe seizoen wordt voorbereid vanaf 6 juli. Ook volgend seizoen rekent Club NXT U23 op de massale steun van het Blauw-Zwarte legioen supporters.

Club NXT U23: Axl De Corte, Joaquin Seys (63’ Sem Audoor), Denzel De Roeve (46’ Jano Willems), Bi Kader Yameogo, Amine Et-Taïbi, William Simba (69’ Laurens Goemaere), Liam De Smet, Shion Homma (63’Mohamed Salah), Alejandro Granados, Victor Barbera (63’ Kaye Furo), Lenn De Smet. Bank: Nick Shinton, Jessi Bisiwu, Jesse Da Silva, Oleksandr Yakymenko. Coach: Robin Veldman.

Anderlecht Futures: Timon Vanhoutte, Mohamed Bouchouari (84’ Loïc Masscho), Ismaël Baouf, Nunzio Engwanda, Mioussa Ndiaye (46’ Nail Moutha Sebtaoui), Anas Tajaouart, Alonso Engwanda, Luca Monticelli (72’ Devon De Corte), Tristan Degreef, Antoine Colassin (72’ Keisuke Goto), Robbie Ure. Bank: Rik Vercauteren, Amadou Diallo, Ali Maamar, Lars Montegnies. Coach: Marink Reedijk.

Doelpunten: 6’ Barbera (penalty), 9’ Tajaouart, 32’ Lenn De Smet.

Gele kaarten: 36’ Nunzio Engwanda, 45+5’ Nsimba, 47’ Monticelli, 56’ Seys, 89’ Furo, 90+2’ Lenn De Smet.

Scheidsrechter: Luuk Timmer.

Stadion: Koning Boudewijnstadion, Brussel.