Alle nieuws

Club verslaat Antwerp met 3-0

Jupiler Pro League

Club Brugge heeft op eigen veld een ruime 3-0 overwinning geboekt tegen Antwerp. Onyedika bracht Blauw-Zwart op slag van rust op voorsprong en na de pauze zorgden Skóraś en Zinckernagel voor de definitieve beslissing. Dankzij deze zege nadert Club voorlopig tot op twee punten van het leidersduo.

In vergelijking met de partij van donderdag tegen PAOK Saloniki onderging de Brugse basiself drie wijzigingen. Achterin kwamen Joel Ordóñez en Bjorn Meijer in de plaats van Jorne Spileers en Kyriani Sabbe, terwijl voorin Antonio Nusa de voorkeur kreeg op Ferran Jutglà.

Antwerp had in de openingsfase het meeste balbezit, maar het was Club dat na tien minuten de eerste kansen bij elkaar voetbalde. Ordóñez kon een goed genomen hoekschop van Skóraś richting doel koppen, maar het leer ging via ploegmaat Onyedika naast. Even later ging een afgeweken schot van Nusa eveneens naast, terwijl Onyedika een voorzet van Skóraś voorlangs kopte. Bovendien bracht ex-Clubdoelman Senne Lammens goed redding op een harde knal van Nusa en een vrije trap van Vanaken.

Het enige gevaar dat de bezoekers daar tegenover konden zetten, was een omhaal van Ekkelenkamp en een terugspeelbal die door Jackers net voor Balikwisha ontzet werd. Daarna viel het even stil, maar met de rust stilaan in zicht probeerden de Bruggelingen toch nog even door te duwen: een schot van Nusa werd door Van Den Bosch afgeblokt en Wijndal deed hetzelfde toen De Cuyper een voorzet van Nusa in één tijd op de slof nam. Net voor affluiten lukte het dan toch: na een vrije trap van De Cuyper kwam de bal na een scrimmage bij Onyedika terecht en die trapte de 1-0 met links binnen.

Na de pauze probeerde Antwerp op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het kwam niet verder dan een schot van Ekkelenkamp dat afgeblokt werd door Mechele en een kopbal van Janssen die makkelijk gepakt werd door Jackers. Club zelf pakte tussendoor uit met een goede actie, maar Skóraś kon Nusa niet bereiken voor doel. Op het uur was het wel trefzeker: Meijer gaf de bal voor doel en daar trapte Michał Skóraś het leer met links overhoeks binnen.

Die dubbele voorsprong leek de adem af te snijden bij Antwerp, dat niet meer bij machte bleek om Club in de problemen te brengen. Blauw-Zwart controleerde de partij en kreeg ook nog enkele kansen om verder uit te lopen. Een schot van Thiago vanuit een scherpe hoek ging over doel en een voorzet in één tijd van de ingevallen Jutglà werd ontzet door Van Den Bosch. Antwerp kwam niet verder dan schoten van Ilenikhena en De Laet. Diep in de blessuretijd werd het uiteindelijk nog 3-0: Jutglà bediende Philip Zinckernagel en die knalde het leer staalhard binnen. Dankzij deze overwinning nadert Club Brugge tot op twee punten van het leidersduo Union en Anderlecht die het vanavond tegen elkaar opnemen.


Jupiler Pro League – Champions’ Play-offs:
speeldag 3
Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Club Brugge: Nordin Jackers – Maxim De Cuyper (89’ Kyriani Sabbe), Joel Ordóñez, Brandon Mechele, Bjorn Meijer– Hugo Vetlesen (68’ Éder Balanta), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Michał Skóraś (68’ Ferran Jutglà), Igor Thiago, Antonio Nusa (80’ Philip Zinckernagel). Bank: Joe Bursik, Nick Shinton, Dedryck Boyata, Shion Homma en Chemsdine Talbi. Coach: Nicky Hayen.
Royal Antwerp FC: Senne Lammens – Jelle Bataille (68’ Ritchie De Laet), Zeno Van Den Bosch, Toby Alderweireld, Owen Wijndal – Alhassan Yusuf (82’ Antonio Valencia), Mandela Keita, Jurgen Ekkelenkamp (68’ George Ilenikhena) - Michel-Ange Balikwisha, Vincent Janssen, Chidera Ejuke (68’ Jacob Ondrejka). Coach: Mark van Bommel.
Gele kaarten: Thiago, Onyedika, Van Den Bosch, Balikwisha.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 44’ Onyedika (1-0), 60’ Skóraś (2-0), 96’ Zinckernagel (3-0).