Alle nieuws

Fiorentina gaat 4-1 onderuit tegen Atalanta

Fiorentina bekampte gisterenavond Atalanta in de terugwedstrijd van de Coppa Italia. De tegenstander van Club in de halve finale van de Conference League won thuis de heenmatch met 1-0, maar ging in Bergamo in het absolute slot ten onder: 4-1 was de eindstand. Bij Atalanta startte ex-Clubspeler Charles De Ketelaere in de basis.

Voor Atalanta kon de wedstrijd niet beter beginnen: al na acht minuten trapte de Nederlander Teun Koopmeiners de thuisploeg op voorsprong. De achterstand uit de heendwedstrijd was op die manier meteen uitgewist. Nog voor het openingskwartier gespeeld was, klom Atalanta naar een dubbele voorsprong. De Ketelaere bediende Scamacca die de bal snoeihard in het dak van het doel trapte. Na een ingreep van de VAR werd het doelpunt echter afgekeurd voor een fout die eerder tijdens de aanval gebeurd was. Koopmeiners kreeg nog een grote kans, maar Terracciano redde knap. Nadien was het balbezit voor Fiorentina, maar ze slaagden er niet in kansen te creëren.

De tweede helft was nog maar zeven minuten ver toen Fiorentina moest met tien verder moest wegens een rode kaart voor Nikola Milenkovic. Hij haalde de doorgebroken Scamacca neer. De vrije trap die daarop volgde, belandde op de lat. Het was Fiorentina dat, tegen de gang van het spel in, in minuut 68 op gelijke hoogte kwam: Belotti schilderde een vrije trap op het hoofd van Martinez Quarta. De vreugde bij Fiorentina was echter van korte duur. Bij aanvang van het slotkwartier legde De Ketelaere een voorzet af met het hoofd. Scamacca trapte het leer prachtig met een volley tegen de netten. Het leek op verlengingen uit te draaien, maar dat was buiten Lookman gerekend. Scamacca bekroonde zijn match met een assist en Lookman knalde de bal laag en overhoeks binnen. Nog was het niet gedaan: in het absolute slot van de extra tijd wist ook Pasalic te scoren. De assistgever was deze keer Lookman.

Atalanta zal het in de finale op 15 mei in het Stadio Olimpico opnemen tegen Juventus. Fiorentina, momenteel negende in de stand, neemt het in de competitie komende zondag in eigen huis op tegen Sassuolo.

Fiorentina: Terracciano, Biraghi, Ranieri, Milenkovic, Dodo (83’ Kayode), Mandragora (83’ Comuzzo), Bonaventura, Kouamé (83’ Ikoné), Beltran (60’ Duncan), Gonzalez, Belotti (55’ Martinez)

Doelpunten: 8’ Koopmeiners (1-0), 68’ Martinez (1-1), 75’ Scamacca (2-1), 90+4’ Lookman (3-1), 90+8 Pasalic (4-1)