Alle nieuws

Fiorentina pakt ruime 5-1 zege tegen Sassuolo

UEFA Conference League

Fiorentina kende een uitstekende generale repetitie voor de halve finale van komende donderdag in de Conference League tegen Club Brugge. Het team van coach Italiano won op eigen veld met ruime 5-1 cijfers van Sassuolo.

De ploeg uit Firenze kwam na een kwartier op voorsprong via Sottil, maar het was wachten tot het begin van de tweede helft vooraleer de wedstrijd echt openbrak. In een tijdsspanne van twaalf minuten vielen er zowaar vijf doelpunten. Verdediger Martinez verdubbelde de voorsprong van Fiorentina, maar ex-Genkmiddenvelder Kristian Thorstvedt kon meteen tegenscoren. De thuisploeg was niet onder de indruk en scoorde daarna in een mum van tijd nog drie keer: Gonzalez, Barak en opnieuw Gonzalez zorgden voor de 5-1. Dankzij deze overwinning wipt Fiorentina over Napoli naar de achtste plaats in de Serie A. (SF)

Fiorentina: Christensen, Kayode, Martinez (71’ Comuzzo), Ranieri, Parisi, Arthur (80’ Lopez), Duncan, Ikoné (46’ Gonzalez), Barak, Sottil (83’ Castrovilli), Kouamé (71’ Belotti).
Doelpunten: 17’ Sottil (1-0), 54’ Martinez (2-0), 57’ Thorstvedt (2-1), 58’ Gonzalez (3-1), 62’ Barak (4-1), 66’ Gonzalez (5-1).