Alle nieuws

Reacties na ACF Fiorentina - Club Brugge

Na de 3-2 nederlaag tegen Fiorentina sprokkelden we reacties van captain Vanaken, Odoi, Sabbe en interimcoach Hayen.

Hans Vanaken: "Goeie analyse maken"

Club Brugge ging in de toegevoegde tijd met 3-2 onderuit in Firenze en dat maakt de terugwedstrijd van volgende woensdag er alvast niet makkelijker op. Dat besefte ook Hans Vanaken, die als vanouds een klare en nuchtere kijk op de zaken had.

“Ik heb gemengde gevoelens bij die late derde treffer voor de Italianen. Zeker na de rode kaart voor Onyedika besef je dat het zaak wordt om te overleven. En lange tijd zag het er ook naar uit dat we daarin zouden slagen, maar dan krijg je in extremis nog die late treffer tegen en dat is altijd zuur natuurlijk”, aldus de Brugse aanvoerder in een eerste reactie. “De rode kaart voor Onyedika was vermijdbaar, want op die plaats op het veld hoef je zo niet te tackelen. Ik weet overigens niet of hij wist dat hij reeds tegen geel was aangelopen. Desondanks komen we toch een tweede maal langszij via Thiago, maar weet je ook dat ze naar het einde toe de nodige lange ballen in onze box zullen droppen. Zeker omdat ze toch over een aantal kopbalsterke spelers beschikken. Het wordt nu zaak om een goeie analyse van deze wedstrijd te maken, want zelf kwamen we er toch iets te weinig uit. Net als Genk afgelopen weekend, zette ook Fiorentina vandaag telkens hoog druk. En doordat er misschien te weinig aansluiting bij ons was, waren de meeste tweede ballen telkens voor hen waardoor we zelf te weinig aan voetballen toe kwamen”, aldus Vanaken, die ook even inging op zijn strafschop. “Ik ben de nummer één op de lijst van strafschopnemers en in dergelijke omstandigheden is het zaak om gewoon ijzig kalm te blijven. Bovendien ook op een goed moment, want we kregen al heel vroeg de 1-0 om de oren. Dan is het goed om de bordjes al even snel terug in evenwicht te hangen.”
Ter afronding werd de Limburger ook reeds gevraagd naar de terugwedstrijd van volgende week. “Ik had vandaag liever afgeklokt met een 2-2 gelijkspel, dus het wordt een inhaalrace tegen een toch wel hele stugge tegenstander. Het is bekend dat Italiaanse ploegen tactisch heel sterk zijn, dus wordt het zaak om de draad van de afgelopen weken terug op te pikken en zelf voetballend beter voor de dag te komen. Makkelijk wordt het geenszins, maar hopelijk kunnen we met de steun van ons publiek toch boven onszelf uitstijgen.” (MV)

Denis Odoi: "Alles wat in perspectief bekijken"

Club slikte in het slot nog een tegendoelpunt, maar Denis Odoi besefte ook dat het erger kon. 

"Ik denk dat je alles wat in perspectief moet bekijken", gaf Odoi aan. "Je moet naar de ontwikkeling van de wedstrijd kijken en zien wat goed en minder goed gedaan hebben. Ik denk dat een goede ploeg zich altijd kan aanpassen. Ik denk dat de eerste helft heel moeilijk was, maar dat we toch de nodige aanpassingen konden doen tijdens de rust. Dan zag je toch dat we de tweede helft beter begonnen en dat we vooral in balbezit ook aan voetballen kwamen en voor hun iets moeilijker was", besloot Denis. (TM)


Kyriani Sabbe: "1-0 in Brugge? Probeer maar..."

Na de 3-2 nederlaag tegen Fiorentina gaf ook Sabbe nog een korte reactie.

"Van het moment dat zij de 3-2 scoorden, voelden ze dat er misschien nog een 4-2 inzat en dan hebben zij een betere uitgangspositie. Maar ik denk nu "1-0 in Brugge? Probeer maar...", gaf de jongeling met een veelzeggende blik aan. (TM)

Nicky Hayen: "Totaalprestatie nodig voor terugwedstrijd"

Club ging in het slot nog onderuit tegen Fiorentina, maar interimcoach Hayen is hoopvol voor de terugwedstrijd.

"Ik denk dat het vooral een bedrukte sfeer was in de kleedkamer", begon Hayen zijn relaas. "Enerzijds omdat je toch nog dat doelpunt slikt in de laatste minuten, want anders zou dat een heel goed resultaat gegeven hebben. Anderzijds omdat we ons spel van de laatste weken niet 100% hebben gebracht vandaag en ook niet de intensiteit gematcht hebben die zij gebracht hebben. Ik denk dus dat dit vooral overheerste. Als je ziet aan welke intensiteit zij gestart zijn, dan liepen we in het begin van de wedstrijd achter de feiten aan. Het vroege doelpunt maakt het daar niet makkelijker op. Het zijn dingen waar we voor gewaarschuwd hebben, nl. wingers die naar binnen komen en die regelmatig vanop afstand scoren. Daarop moet je dan vooruit verdedigen en dat proberen af te blokken en dat hebben we niet gedaan. Dan loop je achter de feiten aan en dan herstel je wel het evenwicht in de eerste helft zonder echt heel gevaarlijk te zijn.  Je gaat dan met een kleine achterstand de rust in en in de tweede helft komen we wel beter uit de kleedkamer en voetballen we net iets beter. Dan heb je wel het gevoel dat je langszij kan komen, maar dan valt ongelukkig die rode kaart en dan weet je dat het overleven wordt."
De coach wou ook nog even terugkomen op de rode kaart. "De speler zelf (Onyedika) wist niet dat hij al geel had en je zag aan zijn reactie ook dat hij verwonderd is. Hij wist niet dat hij al geel had en daar ga ik hem ook in verdedigen. Op dat vlak is hij wel iets intelligenter en dan had hij die tackle anders niet op die manier ingezet. Het toont wel de agressiviteit van de ploeg en dat we geen cadeaus willen weggeven en daarom dat ik zeg dat het ongelukkig was."
Er werd ook al vooruitgeblikt op de komende wedstrijden. "Wij gaan niemand sparen en gewoon zien in de twee wedstrijden dat we die allebei tot een goed einde kunnen brengen. We gaan de schade opmeten na vandaag en de beste keuzes proberen maken naar zowel zondag als woensdag toe."
Fiorentina speelde met veel intensiteit en daar had Club het soms lastig mee. "Ik denk zeker dat we die intensiteit kunnen matchen. Het vroege doelpunt gaf hun natuurlijk vleugels en maakte het voor ons iets moeilijker. We moesten proberen zo snel mogelijk dat evenwicht te zoeken, maar dan moet je ook in je spel komen. Vandaag waren we daarin te statisch om met veel beweging moeilijkheden te creëren. De ruimtes en de mogelijkheden die wij zagen, zijn te weinig benut. Dat maakt het natuurlijk jammer, want het tweede doelpunt was daar een heel goed voorbeeld van hoe het wel kon. Dat hebben we vandaag net te weinig uitgebuit."
Er werd ook gepolst op welke manier Club in de terugwedstrijd het zal aanpakken. "We gaan hen proberen op meerdere manieren in de problemen te brengen. Enkel de ruimte in de rug zou te makkelijk zijn. Wij moeten voetballend gewoon beter voor de dag komen en dat hebben we de voorbije weken al bewezen. Wij moeten opnieuw een totaalprestatie op de mat brengen om een heel goed Fiorentina over de knie te leggen", besloot een hoopvolle Nicky Hayen. (TM)