Alle nieuws

Club YLA wint na strafschoppenreeks de Beker van België!

In de finale van de Beker van België stond Club YLA lijnrecht tegenover de dames van OH Leuven. Vanuit een goede organisatie probeerde YLA te weerstaan aan de druk van de Leuvense dames, en ondanks een achterstand bij rust rechtten onze dames de rug. Het was wel pas na verlengingen én een foutloze strafschoppenreeks dat Club YLA zich kon kronen tot bekerwinnaar!

Onder een stralende zon hield Club YLA lang gelijke tred met OHL Women, maar diep in de eerste helft stond het toch 1-0 achter na een afgeweken schot van Janssen. Abrahamsson was de ongelukkige van dienst. Covent, die een uitstekende eerste helft keepte, was kansloos.

Na de pauze moest YLA het geweer van schouder veranderen, want met nog minstens 45 minuten op de klok moest het een achterstand goedmaken. Met de snelheid van Boutiebi en vooral Kerkhove probeerde het ook dreigender te zijn voorin, maar OHL gaf geen krimp.

Na iets meer dan een uur zorgde Lievens dan toch voor de gelijkmaker. De middenveldster reageerde het snelst in de zestien en liet doelvrouw Lammertijn kansloos. Na het doelpunt kregen we steeds meer een echte cupmatch, waarin beide ploegen de aanval opzochten en de ruimtes groter werden. Gescoord werd er echter niet meer en dus gingen we naar verlengingen.

Ook daarin vond geen van beide ploegen het net. Strafschoppen zouden moeten uitmaken wie dit seizoen de Beker van België wint. En in die reeks ontpopte Jorijn Covent zich nog meer tot vrouw van de wedstrijd. Ze pakte de eerste én de vierde strafschop van OHL, terwijl Guns, Martlé, Vanmechelen en Boutiebi foutloos bleven. Zo pakken onze dames de tweede Beker uit de geschiedenis na een ware thriller!