Alle nieuws

Supportersinformatie voor Fiorentina – Club

UEFA Conference League

Donderdag strijdt Club tegen het Italiaanse Fiorentina voor een goede uitgangspositie in de halve finale van de Conference League. Zo’n 1700 fans maken de trip naar Firenze. Lees hieronder nog eens alle info voor je vertrekt!


Van Pamplona tot Istanbul over Molde en twee weken geleden nog Thessaloniki. We trokken dit Europese seizoen al door heel wat mooie Europese steden en donderdag is het opnieuw van dat met de trip naar Firenze voor de heenwedstrijd in de halve finale van de Conference League

Firenze is een van de meest historische Italiaanse steden en telt een kleine 400.000 inwoners. Het grootste deel van de stad wordt erkend als Unesco Werelderfgoed, waardoor elke vorm van vandalisme (zelfs het kleven van stickers) er extra hard wordt bestraft.

MEETING POINT

Clubfans kunnen voor de match samenkomen in het stadscentrum op de ‘Piazza Indipendenza’. Van daaruit vertrekken er vanaf 18u00 gratis shuttlebussen naar het stadion, een rit van ongeveer 25 minuten.

De shuttlebussen zijn ook meteen de beste manier om tot bij het ‘Artemio Franchi stadion’, de thuishaven van Fiorentina, te geraken. Een mars naar het stadion (=corteo) is bij Italiaanse wet verboden.

Fans die naar Firenze reizen met de auto kunnen gebruikmaken van de private parkings in de buurt van het stadscentrum. Ook zij nemen dan bij voorkeur de shuttlebus aan het meeting point voor de Clubfans “Piazza Indipendenza” om verder te reizen richting het stadion. Je kunt met je wagen ook rechtstreeks naar het stadion gaan, maar de parkeerplaatsen daar zijn beperkter. 

HET STADION

Het Stadio Artemio Franchi biedt plaats aan 43.147 supporters en is daarmee het vijfde grootste stadion van Italië.

Eenmaal aangekomen aan het stadion ga je door twee toegangscontroles. Enkel kleine (heup)tasjes (niet groter dan A5) zijn toegestaan. De poorten openen om 19u00, twee uur voor de aftrap. Op onderstaande afbeelding zie je het traject tot aan het stadion. De gele lijn is de routebeschrijving voor bezoekende supporters, in het rood staat aangeduid welke zone verboden is.

Na de strikte toegangscontroles ga je het stadion binnen via tribune 13 of tribune 14 (OS1 en OS2). Fans in een rolstoel worden ter plaatste ondersteund en verder geholpen door de stewards in het bezoekersvak. In de bar in het bezoekersvak kun je zowel met de bankkaart als cash betalen.