Matchday

0 - 1
94'

Komende zondag staan Club Brugge en KAA Gent opnieuw tegenover elkaar, dan staan beide teams op de 26ste speeldag van de competitie op Olympia opnieuw lijnrecht tegenover elkaar, heel graag tot dan!

94'

Een zege op een diefje want Club kwam een aantal keren goed weg. Eerst pakte Mignolet de strafschop van De Sart, terwijl Tissoudali de lat raakte. Ook De Sart zag een schot tegen het doelhout belanden. Aan de overkant had De Ketelaere genoeg aan één kans om de eindstand op het scorebord te knallen, meteen zijn vierde treffer in het bekertornooi.

94'

Het laatste fluitsignaal heeft weerklonken, Club wint de heenwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup met 0-1, dankzij de enige treffer van de partij van De Ketelaere.

91'
Substitute
De KetelaerePerez
90'

We krijgen minstens 3 minuten toegevoegde tijd, kan Club dit vasthouden?

89'

Samoise laat zich in het duel met Sandra wel heel graag vallen en krijgt de fout nog mee ook, de daaropvolgende vrije trap van Castro-Montes gaat ruim over het doel van Mignolet.

86'
84'
Yellow card
Mignolet
84'

Na de rode kaart van Hendry is het opvallend dat Gent al voetballend nog nauwelijks in de buurt van Mignolet komt, Odjidja probeert het dan maar vanuit de tweede lijn maar de ex-Bruggeling ziet zijn schot naast gaat.

74'

We zitten bijna in het laatste kwartier wanneer Samoise vanaf de rechterflank kan voorzetten maar Mignolet kan makkelijk pakken.

72'

Club houdt achterin het zaakje voorlopig goed gesloten en loert bij momenten op de counter. Via Sobol en Skov Olsen kan Rits vanuit de tweede lijn op doel trappen maar Bolat gaat goed plat.

65'

Ondanks de numerieke minderheid probeert Club toch uit te breken via De Ketelaere en Vanaken, uiteindelijk is Skov Olsen die op rechts de actie kan maken maar de voorzet van de Deense nieuwkomer belandt achter het doel van Bolat.

63'
Substitute
HjulsagerOdjidja
63'
Substitute
LemajicDepoitre
59'
Red card
Hendry
Nog voor het uur moet Club met zijn tienen verder wanneer Hendry tegen een tweede gele kaart aankijkt, er wacht Blauw-Zwart nog een zwaar laatste halfuur.
56'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Helemaal uit het niets staat het plots 0-1. Bij Gent krijgen ze de bal achterin niet weg en De Ketelaere aarzelt niet om Club op voorsprong te trappen. Verdiend is het niet maar de Brugse voorsprong is wel een feit!
54'

Ook na de rust kan Club zijn stempel niet op de wedstrijd drukken en andermaal komt het goed weg, bij een hoekschop bokst Mignolet het leer weg en De Sart neemt de afvallende bal meteen op de slof, gelukkig voor Blauw-Zwart belandt zijn schot tegen de buitenkant van de paal.

51'

Als er een ploeg verdient om op voorsprong te klimmen, dan is het Gent wel maar de Buffalo's laten na om de score te openen. Eerst knalt Tissoudali tegen de lat, in de rebound knalt Lemajic knullig over, opnieuw komt Club bijzonder goed weg.

49'

Vanaf elfmeter kan De Sart Gent op voorsprong trappen maar Mignolet pakt en redt andermaal de meubels voor Club!

48'
Yellow card
Hendry
Strafschop Gent. Na tussenkomst van de VAR wijst Verboomen naar de stip na handspel van Hendry, die ook nog eens geel krijgt.
46'

De bal rolt weer in de Ghelamco Arena, met twee nieuwe wissels aan Brugse zijde. Zowel Dost als Vormer bleven in de kleedkamer achter, in hun plaatsen beginnen Sandra en Skov Olsen, die meteen zijn debuut voor Blauw-Zwart maakt.

46'
Substitute
DostSandra
46'
Substitute
VormerSkov Olsen
45'
45'
45'

+1 : Verboomen fluit de eerste helft en we gaan rusten met een brilscore. Club slaagde er nauwelijks in om voor gevaar te zorgen maar kwam wel heel dichtbij de voorsprong wanneer een schot van Vormer tegen de lat belandde. Aan de overkant stond Mignolet pal bij een schot van Hjulsager.

45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

43'
Yellow card
Tissoudali
43'
Yellow card
Odoi
42'

Verboomen heeft een foutje van Odoi aan de rand van de zestien gezien en vanuit een scherpe hoek viseert Hjulsager de tweede paal maar gelukkig is er bij Gent niemand gevolgd.

36'

In zijn tiende bekermatch voor Club houdt Mignolet zijn netten schoon wanneer Hjulsager plots aan de aandacht van zowel Sobol als Vanaken ontsnapt, met een prima tussenkomst duwt de Brugse doelman het gevaar weg.

34'

Meteen na de eerste wissel bij Club is het toch opnieuw de thuisploeg dat probeert te dreigen maar Mignolet kent niet echt problemen met het schot van Kums.

33'
Substitute
MitrovicOdoi

Nog voor de rust grijpt Schreuder een eerste keer in : de reeds geel geboekte Mitrovic wordt naar de kant gehaald en we krijgen meteen het debuut van de van Fulham overgekomen Odoi.

31'

Net na het halfuur kan Club eindelijk nog eens dreigen wanneer Vanaken de nodige ruimte krijgt en gepast afspeelt bij De Ketelaere maar die trapt niet op doel en loopt zich vervolgens vast.

30'

Aan de zijlijn staat Schreuder al een tijdje in gesprek met Odoi, krijgen we straks zijn debuut?

28'
Yellow card
Mitrovic
23'
21'

De Buffalo's dwingen twee hoekschoppen na elkaar af, bij die laatste kan Okumu niet echt op doel koppen.

19'

Meteen is er de reactie van Club en bijna komt het ook op voorsprong. Via De Ketelaere kan Vormer plots uithalen maar de Nederlander ziet zijn schot tegen de onderkant van de lat uit elkaar spatten, ook in de rebound kan Dost niet scoren. Aan de overkant moet Mignolet een schot van Hjulsager met beide vuisten wegduwen.

17'

Gent probeert steeds hoger te storen en Club heeft het moeilijk om zijn eigen spel te ontwikkelen. Tissoudali kan zich in de zestien vrijdraaien maar andermaal zit Hendry er goed tussen.

13'

Sobol probeert uit te voetballen maar verslikt zich compleet bij Samoise, die meteen de counter opzet maar gelukkig kan Hendry zijn pass richting Tissoudali nog net wegtikken, prima tussenkomst van de Schot.

11'
8'

Na acht minuten trillen de netten wanneer Lemajic een voorzet in doel kopt maar de spits begin de aanvallende fout bij Mitrovic, het doelpunt wordt dan ook terecht afgekeurd.

6'

We kijken naar twee ploegen die elkaar in de vroege openingsfase nog volop aftasten, buiten een hoekschop voor Club hebben we vooralsnog niks moeten noteren.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt.

De beide teams stappen het veld in een karig gevuld Ghelamco Arena op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Deze heenwedstrijd moet in goede banen worden geleid door Nathan Verboomen. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Mathias Hillaert en Ruben Wyns en vierde official Wim Smet. Erik Lambrechts werd aangeduid als videoref.

Voor Charles De Ketelaere is de confrontatie met KAA Gent zijn tiende bekerwedstrijd voor Club. Met drie doelpunten is De Ketelaere overigens voorlopig topschutter in de bekercompetitie, maar net als Federico Ricca moet hij uitkijken voor een gele kaart, zoniet mist hij de terugwedstrijd. Het jeugdproduct werd gisteren trouwens uitgeroepen tot ‘Brugse sportman van het jaar’.

In vergelijking met de wedstrijd in en tegen Kortrijk zijn er twee wijzigingen in de basiself. Door de afwezigheid van Mechele krijgt Matej Mitrovic de kans om zich opnieuw te bewijzen. Mata neemt op rechts zijn positie terug in waardoor Mats Rits de rol van Balanta overneemt, voorin worden Charles De Ketelaere en Bas Dost andermaal aan elkaar gekoppeld.

Anderzijds is er de terugkeer van Clinton Mata, die tegen de Kerels nog geel geschorst moest toekijken. Ook Denis Odoi en Andreas Skov Olsen zitten voor het eerst in de selectie, beide nieuwkomers beginnen evenwel op de bank.

Net als voor de uitwedstrijd bij Kortrijk moet Alfred Schreuder opnieuw sleutelen. Zo geraakte Eder Balanta niet tijdig opgelapt terwijl Brandon Mechele geschorst is. Ook Noa Lang is er nog niet bij, hij zit nog steeds in quarantaine. De Armeense nieuwkomer Sargis Adamyan is nog niet speelgerechtigd.

Het is reeds de tiende maal dat Club Brugge en KAA Gent elkaar in de bekercompetitie ontmoeten. Zes maal toonde Blauw-Zwart zich de sterkste, viermaal trokken de Buffalo’s dan weer aan het langste eind. De landskampioen heeft bovendien nog iets recht te zetten, na de zware 6-1 pandoering van eind augustus.

Om in de halve finales te geraken, schakelde Club achtereenvolgens KMSK Deinze, bekerhouder KRC Genk en OHL in een rechtstreeks duel uit. Pas in deze halve finales wordt er heen en terug gespeeld, waarbij vanaf dit seizoen de uitdoelpunten niet langer doorslaggevend zijn. De return in Brugge is op 2 maart.

Op slechts enkele dagen tijd nemen Club Brugge en KAA Gent het tweemaal op een rij tegen elkaar op. Vanavond hoopt Blauw-Zwart alvast een goeie uitgangspositie bij elkaar te voetballen en zo de poort naar een nieuwe bekerfinale open te beuken.

Vanavond staat de heenwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup op het programma; goedenavond en welkom vanuit de Ghelamco Arena.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in