Michel Preud'homme blikt vooruit naar #CluZwa

In de aanloop naar de match tegen Zulte Waregem ontving Michel Preud'homme de pers in het Jan Breydelstadion voor zijn wekelijks perspraatje op vrijdag. Hij had het over de match tegen Oostende, het verdere verloop van de Play-Offs en Lior Refaelov.

Michel over... de match tegen Oostende

"Het is goed dat we de wedstrijd van woensdag winnend afgesloten hebben. Vooral de manier waarop we gespeeld hebben was positief. We komen uit een moeilijke periode en de ploeg die op het veld stond, was er klaar voor. Vossen stond scherp, Rotariu heeft zijn kunnen getoond, Palacios kreeg zijn kans. Ook ons middenveld, met Simons en Claudemir, heeft ongelooflijk werk neergezet. We analyseren alles aan de hand van heel wat parameters, en dat toonde ons dat we qua aantal gelopen kilometers en aantal kilometers aan hoge intensiteit woensdag bovengemiddeld gepresteerd hebben, een teken dat de mentaliteit juist zat."  

Michel over… de komende speeldagen

“Woensdag was goed, maar dat is enkel van tel als we daar maandag een vervolg aan breien. We moeten nu ook niet kijken naar wat andere ploegen aan het doen zijn, want in deze Play-Offs – waar iedereen fysiek op topniveau speelt – kan het zo snel veranderen.” 

Michel over... Rafa

"Hij stond er terug. Dat zag je in zijn bewegingen, in zijn snelheid van uitvoering... en dan plots is die pijn daar weer. Gewoon tijdens een passingsvorm in de opwarming. Het is mentaal lastig te verwerken, hij vraagt zich ook af wat er scheelt met zijn lichaam, waarom hij niet presteert zoals vroeger. Het enige wat we nu kunnen doen is werken aan zijn revalidatie en hem steunen."

Related articles