All news

LIVE: Rudi Ekmen op EAFCPro World Championship in Berlijn

Esports

Van 10 t.e.m. 14 juli verzamelen de beste spelers van het populaire voetbalspel EA SPORTS FC 24 in Berlijn. Allemaal met één doel: wereldkampioen worden. Ook Rudi 'Ekmenn94' Ekmen is van de partij en speelt vandaag zijn groepsfase voor het WK op Duitse bodem.

Format

Rudi heeft zich gisteren geplaatst voor de hoofdtabel voor het EA FC Pro World Championship. Op woensdag 10 juli streed hij samen met 19 andere spelers om één van de acht open plaatsen in de groepsfase. De 20 spelers werden verdeeld in groepen van vijf, waarbij ze het tegen elkaar opnamen. De vier beste spelers gingen direct door naar de volgende dag, terwijl de nummers twee en drie uit de groepsfase tegen elkaar streden voor een plaats in het vervolg van het kampioenschap.

Rudi legde gisteren alvast een mooi parcours af. Zo won hij in de play-ins van Domasas (FK Zalgiris Vilnius) met 1-6, Kossu72 (AC Oulu) met 8-4, Guillem14 (Club Deportes La Serena) met 3-4 en een verpletterende 10-0 tegen Buzzinho van Selangor FC. 

Vanaf vandaag tot zaterdag wordt een klassiek toernooischema gevolgd met een groepsfase, knock-outfase en finale. Op zaterdag 13 juli weten we wie de eerste FC Pro Wereldkampioen is. Vandaag speelt Rudi zijn wedstrijden voor de groepsfase die live mee te volgen zijn vanaf 14u. 

Live op Youtube en Twitch

Je hoeft van dit topevent niets te missen. EA voorziet een livestream op haar Twitch- en Youtubekanaal. Iedere match in de voorronde, groepsfase en knock-outfase kan je live volgen. Zet je dus klaar en supporter mee voor Rudi op het eerste FC Pro World Championship!