Matchday 26
0 - 0

PLOEGENNIEUWS

CHARLEROI

Charleroi staat met 38 punten op de achtste plaats in de rangschikking. Het team van Karim Belhocine begon sterk aan de competitie met een 19 op 21, maar kende daarna een mindere periode. De Zebra’s behaalden op Mambourg 18 op 36 en van hun laatste zeven thuiswedstrijden konden ze er slechts één winnen. Afgelopen donderdag verloor Charleroi met 3-1 op het veld van KAA Gent. Nochtans kwamen de Henegouwers vroeg op voorsprong via Nicholson en kreeg het nog diverse doelkansen en een afgekeurd doelpunt van Benavente. In het slotkwartier trokken de Buffalo’s het laken nog naar zich toe na goals van Yaremchuk, Vadis en Berahino. De heenwedstrijd in de competitie tegen Club werd met 0-1 gewonnen door de Carolo’s dankzij een laat doelpunt van Morioka.

 

CLUB BRUGGE

Blauw-Zwart is tien wedstrijden op rij ongeslagen en gaat ook tegen Charleroi resoluut voor de drie punten. Bovendien is de landskampioen bij eventuele winst mathematisch zeker van Play-Off 1. De 50 voorbije verplaatsingen naar Mambourg resulteerden in 23 zeges, 16 draws en 11 nederlagen. Club is met 32 op 39 op verplaatsing de beste uitploeg van de Jupiler Pro League. Bovendien konden de Bruggelingen hun zes laatste uitwedstrijden ook telkens winnend afsluiten. Momenteel telt Blauw-Zwart veertien punten voorsprong op eerste achtervolger Antwerp dat vanmiddag de topper tegen Standard op Sclessin speelt. Noa Lang vermijdt tegen Charleroi best geel want anders mist hij de thuismatch tegen OH Leuven.  

 

SCHEIDSRECHTER – LOTHAR D’HONDT

Lothar D’Hondt is scheidsrechter van dienst op Mambourg. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jimmy Cremers en Romain Devillers, vierde official is Christof Dierick. De videoref is Jonathan Lardot.   

 

IN DE KIJKER

CHARLEROI – RYOTA MORIOKA

Ryota Morioka is met zeven assists en twee competitiegoals één van de meest bepalende spelers bij Charleroi. De 29-jarige spelverdeler verruilde twee jaar geleden Anderlecht voor Charleroi en groeide uit tot sterkhouder in het Stade du Pays. Eerder speelde hij bij Waasland-Beveren dat hem in de zomer van 2017 weghaalde bij het Poolse Slask Wroclaw. De Japanner kreeg onder Philippe Clement een vrije rol toebedeeld bij de Waaslanders en maakte furore op de Freethiel.

 

CLUB BRUGGE – RUUD VORMER

Ruud Vormer die bezig is aan zijn zesde seizoen op Jan Breydel, kan met vier doelpunten en zeven assists in de Jupiler Pro League terugblikken op mooie statistieken in de voorbije maanden. De Brugse aanvoerder is bezig aan zijn zesde seizoen op Jan Breydel en speelde afgelopen woensdag tegen Antwerp zijn 300ste officiële wedstrijd voor Blauw-Zwart. Hij gaf zijn jubileummatch extra glans met zijn beslissende prachtdoelpunt (3-1) in de slotfase.

  • 0 - 0