Club Brugge Foundation

Club Brugge Foundation vzw is een apart non-profit organisatie opgericht door Club Brugge in 2007. Het heeft als belangeloos doel het vervullen van het maatschappelijk verantwoord ondernemerschap (MVO) van de professionele voetbalorganisatie Club Brugge.

Ondanks zijn aparte rechtspersoonlijkheid als vzw zit de Foundationwerking volledig verankerd binnen de ganse dagelijkse Clubwerking en maakt het deel uit van de strategische beleidsvoering van de voetbalclub. Het gebruikt de kracht en de impact van het voetbal op de samenleving om een positieve bijdrage te leveren op maatschappelijk gebied. Het legt hierbij een extra focus op de kwetsbare groepen binnen de samenleving en meer specifiek binnen de regio’s waaruit de achterban van Club Brugge afkomstig is.

Met het grote hart van blauw-zwart en vanuit de lijfspreuk ‘No Heart, No Glory’ organiseert het met zijn Foundation jaarlijks verschillende community projecten. Deze ressorteren onder de volgende 4 thema’s:

  • Sportparticipatie: iedereen verdient een kans om aan sport te doen
  • Sociale inclusie: iedereen moet zich thuis voelen bij Club, ongeacht iemands achtergrond, overtuiging of mogelijkheden.
  • Gezondheid: iedereen heeft recht op een gezonde omgeving en levensstijl.
  • Educatie: iedereen heeft recht op een goede educatie.

 

Ontdek hier het laatste Foundationnieuws

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in