Visual menu

BLINDENTRIBUNE

Club Brugge wil supporters met een visuele beperking volop laten meegenieten van de thuismatchen. Club Brugge biedt via aangepaste hoofdtelefoons een gedetailleerde beschrijving van wat er zich op het veld afspeelt. De hoogtepunten, de goals en de emoties maken zij op die manier mee vanop de eerste rij. Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met de vzw Intro, een organisatie die evenementen toegankelijk maakt voor personen met een beperking.

Hoe werkt de blindentribune?

Iedere thuiswedstrijd van Club Brugge zitten er 2 opgeleide commentatoren in de perstribune die de ganse wedstrijd voorzien van een gedetailleerde wedstrijdverslaggeving. Deze commentatoren zijn speciaal opgeleid door Intro vzw om de wedstrijdverslaggeving zo aangepast mogelijk te maken zodat blinden -en slechtzienden de wedstrijd kunnen volgen. In vergelijking met de voetbalcommentatoren van bijvoorbeeld Sporza worden er veel meer details meegegeven, zoals de kleur van de schoenen, de emoties in het stadion, de positie van een vrijetrap,...

De blinde en slechtziende supporters krijgen bij het betreden van de stadionvakken 111 en 112 een koptelefoon - in ruil voor een identiteitskaart (of andere kaart met persoonsgegevens) - waarmee ze deze wedstrijdverslaggeving de ganse wedstrijd kunnen volgen. Na het einde van de wedstrijd brengen de supporters hun koptelefoon terug binnen en krijgen hun identiteitskaart terug.

Tickets aan voordeeltarief

De blinde en slechtziende supporters kunnen tickets aankopen voor de vakken 111 en 112 aan gereduceerd tarief (€ 15 per ticket ipv € 20). Er kan ook 1 persoonlijke begeleider aan dit gereduceerd tarief meekomen.

Tickets bestellen hiervoor kan via https://www.askclub.be/hc/nl/requests/new

Facts & Figures

  • Blindentribune iedere thuiswedstrijd
  • 13 seizoensabonnees
  • 6 opgeleide commentatoren
  • In samenwerkingen met vzw Inter Vlaanderen

Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met de vzw Inter Vlaanderen, een organisatie die evenementen toegankelijk maakt voor personen met een beperking.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in