1989-1991: George Leekens en het wonder ...

In het tussenseizoen 1989 onderging Club een gevoelige face-lift. Georges Leekens verbrak vroegtijdig zijn contract bij KV Kortrijk om bij zijn vroegere werkgever Club Brugge te gaan werken. Met zijn trainer kwamen ook Lorenzo Staelens en Foeke Booy van Kortrijk mee. Terwijl van SV Waregem Vital Borkelmans en Hans Christiaens Bruggewaarts trokken.

1989-1991: George Leekens en het wonder ...
1989-1991: George Leekens en het wonder ...

Uit Joegoslavië kwam Cedomir Janesvski en van Honved Boedapest kwam Laszlo Distzl. Van de bestaande Clubkern trok Marc Degryse voor vele miljoenen naar Anderlecht, terwijl Raymond Mertens als hulptrainer verdween ten voordele van Ronny Desmedt. En het nieuwe seizoen 1989-1990 bracht heel wat : een desastreuze novemberweek met de uitschakeling uit zowel de Belgische als de Europese Beker, de verwijzing van Brylle naar de B-kern, de sterke doorbraak van Frank Farina, doelman Danny Verlinden werd de vaste waarde ten nadele van Vande Walle en tot slot de kampioenstitel die niemand, bij aanvang van de competitie, had verwacht. Het wonder van Brugge had zich inderdaad onder George Leekens voltrokken...

 

Kroon op honderd jaar voetbal

Voor het seizoen 1990-91 was er weinig transferactiviteit bij Club. De kern bleef intact en werd nog aangevuld met Rudi Cossey, Claude Verspaille en buitenlander Amokachi.
Europees nam Club het in de tweede ronde op tegen AC Milan. Ginds werd 0-0 gelijk gespeeld. Thuis werd Club niet weggespeeld maar verloor wel met 0-1. Club won op 15 juni 1991 de Belgische Beker tegen KV Mechelen.

1989-1991: George Leekens en het wonder ...
1989-1991: George Leekens en het wonder ...

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in