1991-1997: Gentleman Hugo Broos

In zijn eerste jaar Club Brugge als trainer, was het meteen raak voor Hugo Broos. Blauw-zwart werd landskampioen en bereikte de halve finale van EC II tegen Werder Bremen. De deelname aan de Champions League en de daaraan verbonden miljoenen bracht Club in een euforische sfeer aan de aftrap van het seizoen 1992-93. Met René Verheyen voor het eerst aan de zijde van Hugo Broos. Het seizoen kon bij manier van spreken niet meer stuk, maar uiteindelijk had men nog niets in handen. Er werden aanvakelijk wel degelijke wedstrijden gespeeld, zowel in binnen- als buitenland (in de Champions League) maar na nieuwjaar raakte blauw-zwart in een diep dal. Er werd zelfs geen Europees ticket behaald, het seizoen werd afgesloten op een zesde plaats.

 

De campagne 1993-'94, zonder Europese verplichtingen, moest en zou beter worden, alle concentratie kon naar de competitie en beker gaan. Het zag er lange tijd naar uit dat Club opnieuw de oppergaai in de wacht zou slepen. Enkele speeldagen voor het slot liep het voor Hugo Broos en de zijnen echter fout op het terrein van het inmiddels ter ziele gegane FC Luik. Als klap op de vuurpijl werd enkele weken later op het terrein van Standard ook nog de bekerfinale tegen Anderlecht verloren met 2-0 cijfers. Club moest zich tevreden stellen met een Uefacupticket. Ook het seizoen 1994-95 verliep ongemeen boeiend en spannend. Zelfs tot de laatste speeldag. Met z'n drieën konden ze nog kampioen worden, maar Club werd derde. Een campagne waarin Club op het Europese toneel bij de Bekerwinnaars in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Chelsea, na eerder ondermeer de heksenketel in Athene tegen Panathinaikos te hebben overleefd. Niettemin haalde blauw-zwart toch nog een prijs in huis. Het won de bekerfinale tegen Germinal Ekeren met 3-1.

 

Tijdens het seizoen 1995-96 werd weer Club opnieuw kampioen. Men speelde het zelfs klaar om in competitieverband veertien opeenvolgende zeges te boeken. Een seizoen om in te kaderen te meer daar in datzelfde jaar Paul Okon de Gouden Schoen won. In Europees verband verliep het minder vlot. In de zestiende finales van de Uefacup ging men onderuit tegen Zaragoza. Bij de start van het seizoen 1996-97 was men op de loting van de voorronde van de Champions League niet bepaald gelukkig toen bleek dat men Steua Boekarest in de ogen diende te kijken. Een verwijzing naar de Uefabeker competitie was het resultaat. Daar strandde men in de 1/8ste finales tegen Schalke 04. Een nieuwe landstitel lag inmiddels voor het grijpen, maar verrassend stak het Lierse van Eric Gerets er een stokje voor.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in