1999-2005: Champions League onder Trond Sollied

In het begin van de 21ste eeuw (seizoen 2002/03, 2003/04, 2005/06) kon Club Brugge zich opnieuw kwalificeren voor de poules van het prestigieuze kampioenenbal. Tijdens de eerste helft van de jaren 2000 was de Noor Trond Sollied trainer van Club Brugge. Onder zijn bewind werd de club ook twee keer landskampioen en won het twee keer zowel de Beker van België als de Supercup. Club was in die tijd vooral succesvol dankzij een sterk collectief geheel met spelers zoals Simons, Clement, Maertens, Verheyen, Lange en kon rekenen op individuele klasseflitsen van spelers zoals Balaban, Mendoza en Ceh.

Intussen had voormalig bondsvoorzitter Michel D'Hooghe de overleden Michel Van Maele opgevolgd als voorzitter en sterke man van de club. Onder zijn impuls werd Club danig geprofessionaliseerd en werd ter vervanging van Antoine Vanhove oud-speler Marc Degryse aangetrokken als sportief directeur.

 

Op het einde van het seizoen 2004/05 stapte Sollied na vijf jaar dienst op en werd hij vervangen door clubmonument Jan Ceulemans. Ook oud-spelers Franky Van der Elst, René Verheyen en Dany Verlinden maakten deel uit van de trainersstaf. Ceulemans zou snel breken met de speelstijl van Sollied. De nieuwe technische staf streefde naar kortere combinaties en meer technisch vernuft, daarin voluit gesteund door sportleider Degryse. Club Brugge brak hiermee in grote mate met de typische speelstijl die het doorheen de jaren vaak hanteerde.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in