2011-2016: Verlangen naar de titel
2011-2016: Verlangen naar de titel

2011-2016: Verlangen naar de titel

DAUM TREKT CLUB ER WEER BOVENOP

In november 2011 kwam Christoph Daum aan het roer bij Club Brugge. Hij leidde zijn team naar een verdienstelijke tweede plaats in de Jupiler Pro League. Dit was het beste competitieresultaat in 7 jaar en gaf dan ook hoop om het volgende seizoen samen met de trainer op zoek te gaan naar die felbegeerde titel. Helaas voor Club Brugge besliste Christoph Daum er zelf voor om na afloop van het seizoen een einde te maken aan de samenwerking. De Blauw-Zwarte supporters zullen zijn niet zo snel vergeten. Ze hebben namelijk het begrip “Daum-score” in het leven geroepen. Verwijzend naar de vaak 1-0 einduitslag in het voordeel van Club Brugge.

MOEILIJKE ERFENIS

Na het vertrek van Christoph Daum moest Club op zoek naar een nieuwe trainer voor het seizoen 2012/2013. Die vond Club Brugge bij de Belgische voetbalbond, in de naam van een oud bekende George Leekens. Leekens was in de jaren 1989-1991 al hoofdcoach van Club Brugge en wist toen met de Belgische landstitel te veroveren. Hij kreeg wel de moeilijke taak om de populaire Christoph Daum op te volgen. Helaas kende George Leekens minder succes dan voorheen. Na een half jaar werd het contract dan ook onderling ontbonden.

2011-2016: Verlangen naar de titel
2011-2016: Verlangen naar de titel

Enkele weken later werd hij opgevolgd door de Spanjaard Juan Carlos Garrido. Onder zijn leiding werd Club Brugge Europees uitgeschakeld door het Poolse Śląsk Wrocław. Ondanks de mindere Europese campagne kende Blauw-Zwart in de Belgische competitie minder moeilijkheden. Onder Garrido verdween het team nooit uit de top drie. Desondanks werd de samenwerking tussen Club Brugge en Juan Carlos Garrido stopgezet in september 2013. Met als het logische gevolg dat men opnieuw op zoek moest naar een nieuwe trainer.

2011-2016: Verlangen naar de titel
2011-2016: Verlangen naar de titel

DE PERFECTIONIST

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe trainer stuitte Club Brugge op Michel Preud’homme. Die had er net een avontuur opzitten in Saoedi-Arabië, waar hij een tijdje trainer was van Al Shabab. Preud’homme boekte in het verleden al diverse successen in de Belgische competitie met onder andere Standard de Liège en AA Gent, waarmee hij respectievelijk de titel en de beker won. Een sein voor Club Brugge om de ‘perfectionist’ Michel Preud’homme binnen te halen en om met zijn minutieuze uitvoeringen op zoek te gaan naar een nieuwe titel.

In het seizoen 2014-2015 begonnen de puzzelstukjes van werk van Michel Preud'Homme in elkaar te passen. Club behaalde als eerste Belgische club in 20 jaar de kwartfinale van UEFA Europa League door de Turkse topclub Besiktas in Instanbul uit te schakelen voor het oog van 70.000 Turkse supporters. Club werd in de kwartfinale uiteindelijk nipt geklopt door de latere finalist Dnipro Dnipropetrovsk.

 

De finale van de Beker van België op zondag 22 maart 2015 werd een ultieme topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht. Met een ultieme volley in de 92e minuut van de Israëlier Lior Refaelov behaald Club zijn 11e Beker van België. In de daaropvolgende Play-Offs ontbrak het Club aan frisheid door de vele wedstrijden in Europa en de beker. De 2de plaats bleek het hoogste haalbare.

 

Het seizoen 2015-2016 was het 11de seizoen sinds de laatste landstitel. Club sloot de reguliere competitie af als competitieleider en begon de Play-Offs met een kleine puntenbonus op concurrenten AA Gent en RSC Anderlecht. Ondanks de verloren bekerfinale tegen Standard Luik bleek Club in de Play-Offs een klasse beter dan de tegenstand. Club kroonde zich op zondag 15 mei 2016 dankzij een 4-0 thuiszege tegen de enige overgebleven rivaal RSC Anderlecht voor de 14de keer in zijn bestaan tot landskampioen van België. Een ongezien volksfeest brak los in Brugge.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in