woensdag 20 april 2022 07:45

#NIETMETONS

Er is geen plaats voor racisme. Nergens. Niet in de maatschappij, niet in de sport en al zeker niet bij ons. Als Club nemen we het voortouw in de strijd hiertegen. Sinds jaar en dag houden we sensibiliseringscampagnes om racisme uit ons stadion te bannen. Die strijd zetten we verder met concrete actie. 24.000 QR-Codes in het Jan Breydelstadion moeten het mogelijk maken om racisme te detecteren, uit te sluiten en te bestraffen.

 

Racisme is een maatschappelijk probleem dat overal aanwezig is. Dus ook in voetbalstadions, ook bij Club. Een absolute minderheid van de 28.000 fans die wekelijks Blauw-Zwart aanmoedigen verziekt de boel voor de anderen. Daarom gaan we als Club nog een stap verder. Het verleden heeft uitgewezen dat gedragsverandering door campagnes niet (voldoende) effect heeft. Vele fans geven aan dat ze niet langer met dit gedrag willen geassocieerd worden, dat het genoeg is. Niet met ons.

Zo kijken wij er ook naar: als je je racistisch uitlaat ben je geen deel van onze familie, ben je niet met ons. En we pikken het niet meer, we rapporteren het. Niet. Met. Ons.

 

Hoe pakken we dit concreet aan?

  1. We zetten stewards in met als concrete taak het detecteren van racistisch/discriminerend gedrag. Deze NMO-stewards zijn hiervoor speciaal opgeleid en zijn herkenbaar aan hun zwarte hesjes.
  2. Elke fan die dergelijk gedrag constateert kan dit real-time rapporteren via de QR-code op de #NIETMETONS sticker of via de website nietmetons.clubbrugge.be. De meldingen worden direct opgevolgd door onze dienst veiligheid.
  3. Bewezen feiten (bv. door meerdere meldingen en/of door controle van de stewards) zullen bestraft worden met een stadionverbod van minimum twee jaar, in overeenstemming met het toepasselijke Reglement van Inwendige Orde en de voorgeschreven procedure in het bondsreglement van de KBVB.

Meer informatie? nietmetons.clubbrugge.be

Samen gaan we voor een Jan Breydel waar iedereen zich thuis kan voelen. #NietMetOns

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in