woensdag 26 februari 2020 21:00

“Laat dit jonge team maar dromen”

Club Brugge trainde vanavond op Old Trafford. Morgenavond neemt Blauw-Zwart het daar in het ‘Theatre of Dreams’ op tegen Manchester United in de terugmatch van de 1/16de finale van de Europa League. Voor aanvang van de training lieten Philippe Clement en Simon Deli hun licht schijnen op de wedstrijd van morgen.

“Door de afwezigheid van Vormer, Balanta en Dennis wordt het een nog grotere uitdaging dan we dachten”, aldus Philippe Clement. “Of Diatta klaar is voor de match, is nog af te wachten. Die beslissing nemen we morgen. Voor de heenmatch zei ik dat we een mirakel nodig hadden om ons te kunnen kwalificeren voor de volgende ronde. Nu hebben we méér nodig dan dat. We staan hier met een jonge ploeg met minder ervaring, maar dit wordt wel heel leerrijk. Mijn team zal ervaring kunnen opdoen. Dat is van goudwaarde voor de jonge gasten. Charles De Ketelaere bijvoorbeeld maakte zijn debuut in de Champions League tegen Paris Saint-Germain en dat was voor hem een grote stap in zijn carrière. Maxim De Cuyper speelde vorige week zijn eerste match tegen Man United en ook dat was heel leerrijk. Dat zal het morgen ook worden voor het hele team. Het worden andere omstandigheden in het ‘Theatre of Dreams’, maar laat dit jonge team, de staf en de supporters maar dromen.”

Simon Deli en Philippe Clement
Simon Deli en Philippe Clement

Manchester United is één van de rijkste ploegen ter wereld en is dan ook huizenhoog favoriet tegen Club Brugge. “We hebben niets te verliezen, en dat gebeurt niet vaak”, aldus de Brugse coach. “In België willen én moeten we alles winnen. We voelen altijd druk, maar nu niet. Voor Man United is het wél van moeten. Wij moeten op topniveau presteren en United moet een mindere dag hebben. Man U won recent op Man City, op Chelsea en dit weekend nog thuis met 3-0 tegen Watford. Zij hebben meer kwaliteit en meer budget, dat is de realiteit. Wij zullen dan weer een groter hart en veel inzet moeten tonen. En ook kwaliteit aan de bal, want alleen lopen en de organisatie behouden, zal niet voldoende zijn. We moeten met veel lef op het veld komen en ervan genieten.”

Simon Deli: “We kunnen afwezigheid van sterkhouders als ploeg opvangen”

Het sterke seizoen van Club Brugge is in grote mate ook te danken aan de defensieve organisatie. Blauw-Zwart is een moeilijk te ontwrichten geheel en slikt amper tegendoelpunten. Om kans te maken op kwalificatie zal Club morgenavond ook defensief stand moeten houden. Daarvoor rekent het onder andere op Simon Deli. De Ivoriaanse verdediger hoopt op een stunt. “De afwezigheid van Vormer, Balanta en Dennis zal doorwegen, want het zijn belangrijke spelers. We zullen hen zeker missen, maar we kunnen dit als ploeg opvangen. Dit wordt een speciale match, één van de hoogtepunten in mijn carrière. Belangrijk is echter om eerst te focussen en dan pas te genieten. Net als de duels tegen PSG en Real is dit een heel grote wedstrijd. We willen hier iets moois neerzetten.”

 

Tekst: Steven Floin

Simon Deli
Simon Deli
Training + PC Man U - Club 26-02-2020

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in