maandag 24 april 2017 08:00

1000 wedstrijden voor Zuid-Amerikaanse spelers bij Club

Blauw-Zwart heeft een geschiedenis met Zuid-Amerikaanse spelers. Met Gouden Schoen José Izquierdo, landgenoot Helibelton Palacios en de Brazilianen Claudemir en Wesley spelen er momenteel 4 bij de Brugse A-kern. Zij zorgden er in Anderlecht voor dat de Zuid-Amerikanen bij Club de mijlpaal van 1000 matchen voor Club rondden.

Doorheen de geschiedenis speelden al 19 Zuid-Amerikanen bij Club. Germán Mera wordt deze zomer de 20ste. Samen werkten ze er nu 1002 af voor Club.

Recordhouder qua aantal selecties, wedstrijden en doelpunten is momenteel Andrés Mendoza, de Peruviaan die zich tussen 1999 en 2004 in de harten van de Brugse fans speelde. Met 70 goals in 177 wedstrijden, waaronder uiteraard die ene tegen AC Milan, was hij één van dé uitblinkers in de periode onder Trond Sollied. Gouden Schoen José Izquierdo neemt de tweede plaats in de rangschikking op, met voorlopig 109 wedstrijden en 33 goals.

Van de 19 Zuid-Amerikanen in de Brugse geschiedenis, kwamen er 10 uit Brazilië, 2 uit Chili, 3 uit Colombia, 2 uit Peru en 1 uit Paraguay en Venezuela.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in