105 jeugdspelers op bezoek voor Talent Day Club Academy

Woensdag werd de eerste Club Academy Talent Day voor spelers geboren na juli georganiseerd. Club Brugge zette zo het geboortemaand-effect in de kijker en gaf spelers die later in het jaar geboren zijn de kans hun talent te tonen.

In het jeugdvoetbal is er een zeer duidelijke tendens waar te nemen waarbij het overgrote deel van de jeugdspelers bij zowel onder- als bovenbouw geboren is in de eerste helft van het jaar. Kinderen die later op het jaar geboren zijn, kennen op jonge leeftijd doorgaans een fysieke achterstand op hun teamgenoten die vroeger in het jaar geboren zijn. Dit zorgt ervoor dat ze minder kansen krijgen en vaker afhaken. Club is zich bewust van deze problematiek en organiseerde daarom een Open Talent Day waarbij deze spelers volop de kans kregen zich te tonen én te proeven van een training onder leiding van de coaches van de Club Academy. Bekijk hieronder de beelden van de trainingen.

Talent Day Spelers U 7 - U 8 - U 9 2019
Talent Day Doelmannen U 8 - U 9 2019

Ook de Club Brugge Dames organiseerden op hetzelfde moment een Talent Day om nieuwe jeugdspelers te ontdekken. 30 speelsters kwamen zich tonen, bekijk hieronder de beelden.

Talent Day Spelers Meisjes 2019

Related articles