vrijdag 22 april 2022 20:15

28 teams strijden om Club Brugge Oldstars Cup 2022

Op donderdag 21 april stond, na een corona-onderbreking van 3 jaar, de 6de editie van het jaarlijkse wandelvoetbaltornooi van Club Brugge op de oefenvelden van de Olympiasite op het programma. Maar liefst 28 teams bestaande uit 55-plussers uit België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk namen deel.

28 wandelvoetbalploegen met in totaal meer dan 300 spelers en tal van meegereisde supporters speelden donderdag, onder een stralend zonnetje, het jaarlijkse wandelvoetbal op de Brugse oefenterreinen vlak bij het Jan Breydelstadion. Na de vorige editie in 2019 was dit na een corona-onderbreking van 3 jaar een fijn terugzien met velen. Dit tornooi werd georganiseerd door Club Brugge Foundation. Met deelnemers uit België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk mag dit wandelvoetbaltornooi zich met trots het grootste internationale tornooi in zijn soort in de BeNeLux noemen.

Internationaal wandelvoetbaltornooi

Het tornooi kon rekenen op een mooi deelnemersveld. Onder meer Chelsea FC Foundation (winnaar 2019), Borussia Dortmund, Schalke 04, Feyenoord, Bayer Leverkussen, Racing Genk, OH Leuven en Zulte Waregem zakten af naar Brugge. Ook onze eigen Club Brugge Legends vaardigden een team af.

De aftrap van de Club Brugge Oldstars Cup werd gegeven door oud-Clubspeler Leo Van der Elst. "Het is fantastisch te zien hoe op plezier beleven aan het voetbal geen leeftijd staat. Dit toont nogmaals de grote sociale kracht van het voetbal. Dat zoveel mensen hier samen komen genieten in een leuke sfeer is prachtig om te zien."

Duitse VFB Kirchhellen grote winnaar

Na een tornooi  dat bol stond van de sportiviteit en vriendschap, won het Duitse VFB Kirchellen de spannende finale verdiend van KVVE Massemen. De Nederlandse wandelvoetballers van Feyenoord gingen naar huis met de Fairplay-prijs.

De 85-jarige Etienne Wijnant, uitkomende voor OH Leuven, werd als oudste deelnemer aan het tornooi in de bloemetjes gezet. Tijdens het tornooi scoorde Etienne een doelpunt en maakte duidelijk dat er op scoren geen leeftijd staat!

Groeiende interesse in wandelvoetbal

Wandelvoetbal is een aangepaste vorm van voetbal gericht naar 55-plussers. Door enkele regels aan te passen blijft deze balsport ook voor voetballers van een gevorderde leeftijd nog steeds toegankelijk. Zo mag er niet gelopen worden, wordt er op een kleiner veld gespeeld tijdens kortere wedstrijden, moet de bal steeds onder heuphoogte blijven en is fysiek contact niet toegelaten.

Sinds 2016 heeft Club Brugge, via zijn Foundation, een eigen wandelvoetbalploeg onder de noemer ‘Club Brugge Legends’. Het was hiermee één van de pioniers in de regio. Ondertussen is het team een vaste waarde in het wandelvoetbal geworden. "Bij onze wandelvoetbalploeg gaat het om veel meer dan voetbal. Naast de wekelijkse fysieke trainingen is ook de vriendschap belangrijk. De deelnemers komen wekelijks samen, vormen een hecht team zowel op en naast het veld en worden ook binnen de werking van onze Foundation als vrijwilliger betrokken. Zo worden ze een waardevol deel van onze grote Clubfamilie."  aldus Peter Gheysen, Head of Foundation bij Club Brugge. Meer info over de Club Brugge Legends kan je hier terugvinden: https://www.clubbrugge.be/nl/wandelvoetbal

Het aantal wandelvoetbalploegen is de afgelopen jaren stevig gegroeid. Vlaanderen telt ondertussen 27 erkende wandelvoetbalclubs die zijn aangesloten bij Voetbal Vlaanderen. Meer informatie over wandelvoetbal in Vlaanderen kan je hier terugvinden.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in