400 leerlingen gaan contract aan met Club Brugge

Vorige week stelde de mascottebeer van Club Brugge ‘Bibi’ het project ‘Scoren voor Gezondheid’ voor in 5 verschillende basisscholen. De 400 deelnemende leerlingen aan dit project zullen dit schooljaar 15 gezondheidslessen krijgen van Club Brugge en dat met de spelers als rolmodel. De leerlingen gingen een contract aan met de spelers met de belofte om gezonder door het leven te gaan.

Wat is Scoren voor Gezondheid?

Sinds 2011 organiseert Club Brugge Foundation het project Gezond Scoort! (nu: Scoren voor Gezondheid). In dit gezondheidsprogramma gaat Club Brugge samen met de A-kernspelers, leerlingen en leerkrachten van de deelnemende scholen een gezondheidscontract aan. In dit contract beloven de schoolkinderen om gezonder te eten, meer te bewegen en zeker nooit te roken. Tijdens het schooljaar volgt Club Brugge de scholen op en worden 15 lessen afgewerkt: een kick-off evenement in het Jan Breydelstadion, sport-tests, mascottebeer Bibi die fruitmanden brengt naar de scholen, lessen rond gezonde voeding in de klas,... Daarnaast krijgen de leerlingen leuke Club Brugge gadgets en videoboodschappen van de spelers om hen extra te motiveren om het programma vol te houden. Het programma is volledig gratis voor de deelnemende scholen.

 

Kick-off evenement in het Jan Breydelstadion

De 400 deelnemende leerlingen kregen vorige week een werkboek van Club Brugge met daarin een overzicht van de 15 gezondheidslessen, handige tips rond voeding en beweging en recepten met gezonde tussendoortjes. Deze week komen alle leerlingen op bezoek naar het Jan Breydelstadion voor het kick-off evenement van het project. Ze werken 4 workshops af: een les rond gezonde voeding in het ClubMuseum, enkele Foot Challenges onder de Zuidtribune, medische tests net zoals de spelers van Club Brugge en een bevraging in de enige echte Perszaal.

"Vandaag waren we met onze school aanwezig in het Jan Breydelstadion voor het kick-off evenement van Scoren voor Gezondheid. De leerlingen keken erg uit naar deze dag, ze zijn erg gemotiveerd om extra hun best te doen om gezond door het leven te gaan. Mooi om te zien hoe Club Brugge hen opvolgt en hoe ze op een leuke manier leren over gezonde voeding en beweging, aldus Kelian Bonny, leerkracht basisschool Olva De Meersen.

 

“Scoren voor Gezondheid is een uniek gezondheidsprogramma voor schoolkinderen met de spelers van Club Brugge als rolmodel. De kinderen kijken enorm op naar onze spelers en speelsters, daarom is het heel belangrijk dat Club Brugge dit project organiseert. Onze doelstelling is om de kinderen op een leuke manier te motiveren om gezonder door het leven te gaan,” aldus Joris Jacobus, Foundation Officer Club Brugge.

 

Project binnen Europees netwerk

Club Brugge is al enkele jaren lid van EFDN (the European Football for Development Network). Dit netwerk bestaat uit meer dan 80 professionele Europese voetbalclubs en hun respectievelijke community-werkingen. Club Brugge Foundation deelt kennis over het project dat het al jaren lang uitvoert met andere Europese voetbalclubs. Het programma is medegefinancierd door Erasmus+ (EU) en de UEFA Foundation for Children. De deelnemende voetbalploegen aan 'Scoring for Health' zijn: België – Club Brugge / Israël – Hapoel Tel Aviv FC / Polen – Legia Warschau / Verenigd Koninkrijk – Chelsea FC en Brentford FC / Nederland – Feyenoord Rotterdam / Oekraïne – FK Sjachtar Donetsk / Denemarken - Randers FC / Duitsland - Werder Bremen / …

Related articles