8 spelers met interlandverplichtingen

Na de overwinning tegen RSC Anderlecht en voor de topper met Standard, is het tijd voor een interlandbreak. Acht spelers verlaten de club en gaan de komende week aan de slag bij hun nationale ploeg.

Hans Vanaken, Simon Mignolet en Brandon Mechele treffen met onze Rode Duivels het Ivoorkust van Odilon Kossounou. De vriendschappelijke partij wordt op donderdagavond 8 oktober om 20:45 afgewerkt in een het Koning Boudewijnstadion. Enkele dagen later, op zondag 11 oktober om 18:00, steken onze landgenoten het kanaal over voor de Nations League-wedstrijd tegen Engeland. Onze Duivels staan na twee speeldagen op kop met 6 op 6. Engeland liet punten liggen na een 0-0 tegen Denemarken. Kossounou trekt na de oefenpot dan weer naar Japan, voor een oefenwedstrijd op dinsdag 13 oktober om 16:45.

 

Charles De Ketelaere komt al eerder in actie met de nationale U21 tegen Wales in de kwalificatierondes voor het EK. In groep I met Wales, Duitsland, Bosnië-Herzegovina en Moldavië staan de youngsters op kop met 10 punten. De wedstrijd wordt op vrijdag 9 oktober om 20:00 afgewerkt. Enkele dagen later, op 13 oktober om 16:00, is Moldavië de volgende tegenstander in diezelfde opdracht. De negen groepswinnaars en de beste tweede plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië. De acht andere tweedes strijden in de play-offs om de vier laatste tickets. Onze nieuwkomer Noa Lang vecht ook mee voor die tickets met zijn Oranje. Als groepsleider in groep G ontvangen ze Gribraltar op donderdag (20:00) en Cyprus op dinsdag 18 oktober (20:00). 

 

Ook voor Krépin Diatta ligt er interlandvoetbal op de plank. Hij komt vrijdagavond (20:00) in actie met Senegal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Marokko. Op 13 oktober (21:00) treft zijn ploeg Mauritanië, een land aan de Westkust van Afrika. 
 

Het Oekraïne van Eduard Sobol ontmoet dan weer twee toppers van formaat, Frankrijk (morgenavond om 21:10) en Duitsland (zaterdag om 20:45), in de groepsfase van de Nations League. Veel wedstrijden om naar uit te kijken!

Related articles