Alexander Scholz naar Club Brugge

Club bereikte vandaag een akkoord met Standard Luik over de onmiddellijke overgang van de Deen Alexander Scholz. De centrale verdediger tekent een contract voor 3,5 jaar bij Blauw-Zwart.

Scholz (25) speelt sinds 2013 in België. Eerst bij Lokeren, dat hem overnam van het Ijslandse UMF Stjarnan Gardabaer en sinds 2015 voor Standard Luik. De rijzige Deen speelde al 144 wedstrijden in de Belgische hoogste klasse en was ook 14 keer Deens jeugdinternational.

De centrale verdediger tekent een contract voor 3,5 jaar bij Blauw-Zwart en traint morgen voor de eerste keer mee.

 

Alexander Scholz: “Ik ben al 5 jaar in België dus heb vanop de eerste rij kunnen zien dat Club Brugge een geweldige Club is. Ik ben dan ook zeer blij om het team te kunnen vervoegen. Ik ken ook al enkele spelers, zo speelde ik in Lokeren nog samen met Hans Vanaken en ken ik Guillaume Hubert van mijn tijd bij Standard. Ook Ivan Leko en Rudy Cossey ken ik natuurlijk goed. Ik wou de kans om naar Brugge te komen met beide handen grijpen. Tot slot wil ik ook Standard bedanken, het waren niet altijd evidente tijden maar toch zal ik aan de Club en de fans steeds goede herinneringen bewaren.”